نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorزارع زاده, میثمfa_IR
dc.contributor.authorساعدی ومعه علیا, احمدfa_IR
dc.contributor.authorحسینی, بنفشهfa_IR
dc.contributor.authorامامی, محمدرضاfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-22T23:57:52Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-12T23:57:52Z
dc.date.available1399-08-22T23:57:52Zfa_IR
dc.date.available2020-11-12T23:57:52Z
dc.date.issued2019-10-01en_US
dc.date.issued1398-07-09fa_IR
dc.identifier.citation(2019). Qom Univ Med Sci J, 13(8), 14-25. doi: 10.29252/qums.13.8.14en_US
dc.identifier.issn1735-7799
dc.identifier.issn2008-1375
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.29252/qums.13.8.14
dc.identifier.urihttp://journal.muq.ac.ir/article-1-2543-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/554349
dc.description.abstractزمینه و هدف: در مطالعات مختلف، اثرات متعدد آنتی‌اکسیدانی عصاره انار گزارش شده است. مطالعه حاضر با هدف تعیین تأثیر 30 روزه مکمل خوراکی عصاره انار بر روی شاخص‌های التهابی، چربی‌های خون و شاخص‌های گلایسمی در افراد دارای اضافه‌وزن و چاق انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه تصادفی دو سوکور و کنترل‌شده با دارونما، 48 شرکت‌کننده چاق و دارای اضافه‌وزن به‌طور تصادفی (جهت دریافت 1000 میلی‌گرم عصاره انار یا پلاسبو به مدت 30 روز) از بین افراد بزرگسال (سن 60-30 سال) با شاخص توده‌بدنی 40-25 طی یک فراخوان انتخاب شدند. در شروع مطالعه و پس از 30 روز درمان، شاخص‌های تن‌سنجی شامل: دریافت غذا، غلظت پلاسمایی مالون‌دی‌آلدئید (MDA)، اینترلوکین-6 و پروتئین واکنشگر-C با حساسیت بالا (hs-CRP) و سطح لیپید، گلوکز و انسولین سرم بررسی گردید. داده‌ها با استفاده از آزمون‌های تی‌تست مستقل و وابسته آنالیز شدند. یافته‌ها: در این مطالعه، 30 روز مکمل یاری با عصاره انار باعث کاهش معنی‌داری در میزان سرمی گلوکز، انسولین، کلسترول تام، لیپوپروتئین با چگالی پایین (LDL)، MDA،IL-6 و hs-CRP  شد. همچنین لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL)، به‌طور معنی‌داری پس از مکمل یاری با عصاره انار در مقایسه با گروه دارونما افزایش یافت. نتیجه‌گیری: مکمل یاری با عصاره انار می‌تواند با کاهش دادن التهاب سیستمیک و کاهش چربی‌های خون، در کاهش عوارض مرتبط با چاقی و اضافه‌وزن مؤثر باشد؛ بنابراین انجام کارآزمایی‌های بالینی با حجم نمونه بالاتر جهت اثبات این اثرات ضروری به‌نظر می‌رسد.fa_IR
dc.format.extent1170
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofQom Univ Med Sci Jen_US
dc.relation.ispartofمجله دانشگاه علوم پزشکی قمfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.29252/qums.13.8.14
dc.subjectعصاره انارfa_IR
dc.subjectچاقیfa_IR
dc.subjectالتهابfa_IR
dc.subjectپراکسیداسیون لیپیدیfa_IR
dc.subjectکارآزمایی بالینی تصادفی‌شدهfa_IR
dc.subjectتغذیهfa_IR
dc.titleتأثیر مکمل یاری عصاره میوه انار بر روی شاخص‌های التهابی، چربی‌های خون و شاخص‌های گلایسمی در افراد دارای اضافه‌وزن و چاق: کارآزمایی بالینی تصادفی‌شدهfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentگروه تغذیه سلولی مولکولی، دانشکده تغذیه و رژیم‌شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه تغذیه سلولی مولکولی، دانشکده تغذیه و رژیم‌شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه تغذیه سلولی مولکولی، دانشکده تغذیه و رژیم‌شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه تغذیه بالینی، دانشکده تغذیه و رژیم‌شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.citation.volume13
dc.citation.issue8
dc.citation.spage14
dc.citation.epage25


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد