| dc.contributor.author | زارع زاده, میثم | fa_IR |
| dc.contributor.author | ساعدی ومعه علیا, احمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | حسینی, بنفشه | fa_IR |
| dc.contributor.author | امامی, محمدرضا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-22T23:57:52Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-12T23:57:52Z | |
| dc.date.available | 1399-08-22T23:57:52Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-12T23:57:52Z | |
| dc.date.issued | 2019-10-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-07-09 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | (2019). Qom Univ Med Sci J, 13(8), 14-25. doi: 10.29252/qums.13.8.14 | en_US |
| dc.identifier.issn | 1735-7799 | |
| dc.identifier.issn | 2008-1375 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.29252/qums.13.8.14 | |
| dc.identifier.uri | http://journal.muq.ac.ir/article-1-2543-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/554349 | |
| dc.description.abstract | زمینه و هدف: در مطالعات مختلف، اثرات متعدد آنتیاکسیدانی عصاره انار گزارش شده است. مطالعه حاضر با هدف تعیین تأثیر 30 روزه مکمل خوراکی عصاره انار بر روی شاخصهای التهابی، چربیهای خون و شاخصهای گلایسمی در افراد دارای اضافهوزن و چاق انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه تصادفی دو سوکور و کنترلشده با دارونما، 48 شرکتکننده چاق و دارای اضافهوزن بهطور تصادفی (جهت دریافت 1000 میلیگرم عصاره انار یا پلاسبو به مدت 30 روز) از بین افراد بزرگسال (سن 60-30 سال) با شاخص تودهبدنی 40-25 طی یک فراخوان انتخاب شدند. در شروع مطالعه و پس از 30 روز درمان، شاخصهای تنسنجی شامل: دریافت غذا، غلظت پلاسمایی مالوندیآلدئید (MDA)، اینترلوکین-6 و پروتئین واکنشگر-C با حساسیت بالا (hs-CRP) و سطح لیپید، گلوکز و انسولین سرم بررسی گردید. دادهها با استفاده از آزمونهای تیتست مستقل و وابسته آنالیز شدند.
یافتهها: در این مطالعه، 30 روز مکمل یاری با عصاره انار باعث کاهش معنیداری در میزان سرمی گلوکز، انسولین، کلسترول تام، لیپوپروتئین با چگالی پایین (LDL)، MDA،IL-6 و hs-CRP شد. همچنین لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL)، بهطور معنیداری پس از مکمل یاری با عصاره انار در مقایسه با گروه دارونما افزایش یافت.
نتیجهگیری: مکمل یاری با عصاره انار میتواند با کاهش دادن التهاب سیستمیک و کاهش چربیهای خون، در کاهش عوارض مرتبط با چاقی و اضافهوزن مؤثر باشد؛ بنابراین انجام کارآزماییهای بالینی با حجم نمونه بالاتر جهت اثبات این اثرات ضروری بهنظر میرسد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 1170 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | Qom Univ Med Sci J | en_US |
| dc.relation.ispartof | مجله دانشگاه علوم پزشکی قم | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.29252/qums.13.8.14 | |
| dc.subject | عصاره انار | fa_IR |
| dc.subject | چاقی | fa_IR |
| dc.subject | التهاب | fa_IR |
| dc.subject | پراکسیداسیون لیپیدی | fa_IR |
| dc.subject | کارآزمایی بالینی تصادفیشده | fa_IR |
| dc.subject | تغذیه | fa_IR |
| dc.title | تأثیر مکمل یاری عصاره میوه انار بر روی شاخصهای التهابی، چربیهای خون و شاخصهای گلایسمی در افراد دارای اضافهوزن و چاق: کارآزمایی بالینی تصادفیشده | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه تغذیه سلولی مولکولی، دانشکده تغذیه و رژیمشناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه تغذیه سلولی مولکولی، دانشکده تغذیه و رژیمشناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه تغذیه سلولی مولکولی، دانشکده تغذیه و رژیمشناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه تغذیه بالینی، دانشکده تغذیه و رژیمشناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 13 | |
| dc.citation.issue | 8 | |
| dc.citation.spage | 14 | |
| dc.citation.epage | 25 | |