• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Qom Univ Med Sci J
    • Volume 13, Issue 8
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Qom Univ Med Sci J
    • Volume 13, Issue 8
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر مکمل یاری عصاره میوه انار بر روی شاخص‌های التهابی، چربی‌های خون و شاخص‌های گلایسمی در افراد دارای اضافه‌وزن و چاق: کارآزمایی بالینی تصادفی‌شده

    (ندگان)پدیدآور
    زارع زاده, میثمساعدی ومعه علیا, احمدحسینی, بنفشهامامی, محمدرضا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.143 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه و هدف: در مطالعات مختلف، اثرات متعدد آنتی‌اکسیدانی عصاره انار گزارش شده است. مطالعه حاضر با هدف تعیین تأثیر 30 روزه مکمل خوراکی عصاره انار بر روی شاخص‌های التهابی، چربی‌های خون و شاخص‌های گلایسمی در افراد دارای اضافه‌وزن و چاق انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه تصادفی دو سوکور و کنترل‌شده با دارونما، 48 شرکت‌کننده چاق و دارای اضافه‌وزن به‌طور تصادفی (جهت دریافت 1000 میلی‌گرم عصاره انار یا پلاسبو به مدت 30 روز) از بین افراد بزرگسال (سن 60-30 سال) با شاخص توده‌بدنی 40-25 طی یک فراخوان انتخاب شدند. در شروع مطالعه و پس از 30 روز درمان، شاخص‌های تن‌سنجی شامل: دریافت غذا، غلظت پلاسمایی مالون‌دی‌آلدئید (MDA)، اینترلوکین-6 و پروتئین واکنشگر-C با حساسیت بالا (hs-CRP) و سطح لیپید، گلوکز و انسولین سرم بررسی گردید. داده‌ها با استفاده از آزمون‌های تی‌تست مستقل و وابسته آنالیز شدند. یافته‌ها: در این مطالعه، 30 روز مکمل یاری با عصاره انار باعث کاهش معنی‌داری در میزان سرمی گلوکز، انسولین، کلسترول تام، لیپوپروتئین با چگالی پایین (LDL)، MDA،IL-6 و hs-CRP  شد. همچنین لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL)، به‌طور معنی‌داری پس از مکمل یاری با عصاره انار در مقایسه با گروه دارونما افزایش یافت. نتیجه‌گیری: مکمل یاری با عصاره انار می‌تواند با کاهش دادن التهاب سیستمیک و کاهش چربی‌های خون، در کاهش عوارض مرتبط با چاقی و اضافه‌وزن مؤثر باشد؛ بنابراین انجام کارآزمایی‌های بالینی با حجم نمونه بالاتر جهت اثبات این اثرات ضروری به‌نظر می‌رسد.
    کلید واژگان
    عصاره انار
    چاقی
    التهاب
    پراکسیداسیون لیپیدی
    کارآزمایی بالینی تصادفی‌شده
    تغذیه

    شماره نشریه
    8
    تاریخ نشر
    2019-10-01
    1398-07-09
    سازمان پدید آورنده
    گروه تغذیه سلولی مولکولی، دانشکده تغذیه و رژیم‌شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
    گروه تغذیه سلولی مولکولی، دانشکده تغذیه و رژیم‌شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
    گروه تغذیه سلولی مولکولی، دانشکده تغذیه و رژیم‌شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
    گروه تغذیه بالینی، دانشکده تغذیه و رژیم‌شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران

    شاپا
    1735-7799
    2008-1375
    URI
    https://dx.doi.org/10.29252/qums.13.8.14
    http://journal.muq.ac.ir/article-1-2543-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/554349

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب