تأثیر مکمل یاری عصاره میوه انار بر روی شاخصهای التهابی، چربیهای خون و شاخصهای گلایسمی در افراد دارای اضافهوزن و چاق: کارآزمایی بالینی تصادفیشده
(ندگان)پدیدآور
زارع زاده, میثمساعدی ومعه علیا, احمدحسینی, بنفشهامامی, محمدرضانوع مدرک
Textمقاله پژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه و هدف: در مطالعات مختلف، اثرات متعدد آنتیاکسیدانی عصاره انار گزارش شده است. مطالعه حاضر با هدف تعیین تأثیر 30 روزه مکمل خوراکی عصاره انار بر روی شاخصهای التهابی، چربیهای خون و شاخصهای گلایسمی در افراد دارای اضافهوزن و چاق انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه تصادفی دو سوکور و کنترلشده با دارونما، 48 شرکتکننده چاق و دارای اضافهوزن بهطور تصادفی (جهت دریافت 1000 میلیگرم عصاره انار یا پلاسبو به مدت 30 روز) از بین افراد بزرگسال (سن 60-30 سال) با شاخص تودهبدنی 40-25 طی یک فراخوان انتخاب شدند. در شروع مطالعه و پس از 30 روز درمان، شاخصهای تنسنجی شامل: دریافت غذا، غلظت پلاسمایی مالوندیآلدئید (MDA)، اینترلوکین-6 و پروتئین واکنشگر-C با حساسیت بالا (hs-CRP) و سطح لیپید، گلوکز و انسولین سرم بررسی گردید. دادهها با استفاده از آزمونهای تیتست مستقل و وابسته آنالیز شدند.
یافتهها: در این مطالعه، 30 روز مکمل یاری با عصاره انار باعث کاهش معنیداری در میزان سرمی گلوکز، انسولین، کلسترول تام، لیپوپروتئین با چگالی پایین (LDL)، MDA،IL-6 و hs-CRP شد. همچنین لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL)، بهطور معنیداری پس از مکمل یاری با عصاره انار در مقایسه با گروه دارونما افزایش یافت.
نتیجهگیری: مکمل یاری با عصاره انار میتواند با کاهش دادن التهاب سیستمیک و کاهش چربیهای خون، در کاهش عوارض مرتبط با چاقی و اضافهوزن مؤثر باشد؛ بنابراین انجام کارآزماییهای بالینی با حجم نمونه بالاتر جهت اثبات این اثرات ضروری بهنظر میرسد.
کلید واژگان
عصاره انارچاقی
التهاب
پراکسیداسیون لیپیدی
کارآزمایی بالینی تصادفیشده
تغذیه
شماره نشریه
8تاریخ نشر
2019-10-011398-07-09
سازمان پدید آورنده
گروه تغذیه سلولی مولکولی، دانشکده تغذیه و رژیمشناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهرانگروه تغذیه سلولی مولکولی، دانشکده تغذیه و رژیمشناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
گروه تغذیه سلولی مولکولی، دانشکده تغذیه و رژیمشناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
گروه تغذیه بالینی، دانشکده تغذیه و رژیمشناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
شاپا
1735-77992008-1375




