نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorموسوی, سید محمدfa_IR
dc.contributor.authorصادقی, امیدfa_IR
dc.contributor.authorحسن زاده کشتلی, عمارfa_IR
dc.contributor.authorاسماعیل زاده, احمدfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-22T23:50:47Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-12T23:50:48Z
dc.date.available1399-08-22T23:50:47Zfa_IR
dc.date.available2020-11-12T23:50:48Z
dc.date.issued2019-04-01en_US
dc.date.issued1398-01-12fa_IR
dc.identifier.citation(2019). Qom Univ Med Sci J, 13(1), 38-51. doi: 10.29252/qums.13.1.38en_US
dc.identifier.issn1735-7799
dc.identifier.issn2008-1375
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.29252/qums.13.1.38
dc.identifier.urihttp://journal.muq.ac.ir/article-1-2263-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/553795
dc.description.abstractزمینه و هدف: مطالعات اندکی در زمینه رعایت رژیم مدیترانه‌ای در رابطه با سلامت روان‌شناختی، به‌ویژه در منطقه خاورمیانه انجام شده است. در مطالعه حاضر، رابطه پیروی از الگوی غذایی مدیترانه‌ای و اختلالات روان‌شناختی (شامل افسردگی، اضطراب و پریشانی روانی) در میان جمعیت بالایی از بزرگسالان ایرانی بررسی گردید. روش بررسی: این مطالعه مقطعی بر روی 3172 فرد بزرگسال (سنین 55-18 سال) انجام شد. الگوی رژیم مدیترانه‌ای مبتنی بر روش Trichopoulou و همکاران استخراج گردید. ارتباط بین رژیم غذایی مدیترانه‌ای و اختلالات روانی با استفاده از رگرسیون لجستیک با سه مدل تعدیل‌شده بررسی شد. علاوه بر رژیم غذایی مدیترانه‌ای، برای آن‌دسته از الگوی غذایی که در ارتباط با اختلالات روان‌شناختی بودند، همان تحلیل انجام شد. یافته‌ها: شرکت‌کنندگان با بیشترین پیروی از رژیم غذایی مدیترانه‌ای در مقایسه با کسانی‌که دارای کمترین پیروی بودند، شانس کمتری برای ابتلا به افسردگی (78/0-46/0 :CI 95% ،60/0 :OR)، اضطراب (86/0-42/0 :CI 95% ،61/0 :OR) و پریشانی روانی (79/0-45/0 :CI 95% ،60/0 :OR) داشتند. مصرف بالای میوه‌ها و سبزی‌ها با احتمال پایین‌تر افسردگی (میوه‌ها: 54/0-31/0 :CI 95% ،41/0 :OR، سبزی‌ها: 70/0-40/0 :CI 95% ،530/0 :OR)، اضطراب (میوه‌ها: 79/0-39/0 :CI 95% ،56/0 :OR، سبزی‌ها: 84/0-39/0 :CI 95% ،57/0 :OR) و پریشانی روانی (میوه‌ها: 63/0-36/0 :CI 95% ،47/0:OR، سبزی‌ها: 62/0-34/0 :CI 95% ،46/0 :OR) همراه بود. در مقابل، مصرف زیاد غلات با افسردگی (27/2-12/1 :CI 95% ،59/1 :OR)، اضطراب (82/2-11/1 :CI 95% ،77/1 :OR) و پریشانی روانی (45/2-16/1 :CI 95% ،69/1 :OR)، ارتباط مثبت داشت. نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد یک ارتباط معکوس بین پیروی از الگوی غذایی مدیترانه‌ای و شانس اختلالات روانی (از قبیل افسردگی، اضطراب و پریشانی روانی) وجود دارد.fa_IR
dc.format.extent1261
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofQom Univ Med Sci Jen_US
dc.relation.ispartofمجله دانشگاه علوم پزشکی قمfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.29252/qums.13.1.38
dc.subjectرژیم مدیترانه ایfa_IR
dc.subjectافسردگیfa_IR
dc.subjectاضطرابfa_IR
dc.subjectپریشانی روانیfa_IR
dc.subjectتغذیهfa_IR
dc.titleارتباط الگوی غذایی مدیترانه‌ای با افسردگی، اضطراب و پریشانی روانی در بزرگسالان ایرانیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentگروه تغذیه جامعه، دانشکده علوم تغذیه و رژیم‌شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه تغذیه جامعه، دانشکده علوم تغذیه و رژیم‌شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده پزشکی، دانشگاه آلبرتا ادمونتونfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهانfa_IR
dc.citation.volume13
dc.citation.issue1
dc.citation.spage38
dc.citation.epage51


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد