• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Qom Univ Med Sci J
    • Volume 13, Issue 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Qom Univ Med Sci J
    • Volume 13, Issue 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ارتباط الگوی غذایی مدیترانه‌ای با افسردگی، اضطراب و پریشانی روانی در بزرگسالان ایرانی

    (ندگان)پدیدآور
    موسوی, سید محمدصادقی, امیدحسن زاده کشتلی, عماراسماعیل زاده, احمد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.231 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه و هدف: مطالعات اندکی در زمینه رعایت رژیم مدیترانه‌ای در رابطه با سلامت روان‌شناختی، به‌ویژه در منطقه خاورمیانه انجام شده است. در مطالعه حاضر، رابطه پیروی از الگوی غذایی مدیترانه‌ای و اختلالات روان‌شناختی (شامل افسردگی، اضطراب و پریشانی روانی) در میان جمعیت بالایی از بزرگسالان ایرانی بررسی گردید. روش بررسی: این مطالعه مقطعی بر روی 3172 فرد بزرگسال (سنین 55-18 سال) انجام شد. الگوی رژیم مدیترانه‌ای مبتنی بر روش Trichopoulou و همکاران استخراج گردید. ارتباط بین رژیم غذایی مدیترانه‌ای و اختلالات روانی با استفاده از رگرسیون لجستیک با سه مدل تعدیل‌شده بررسی شد. علاوه بر رژیم غذایی مدیترانه‌ای، برای آن‌دسته از الگوی غذایی که در ارتباط با اختلالات روان‌شناختی بودند، همان تحلیل انجام شد. یافته‌ها: شرکت‌کنندگان با بیشترین پیروی از رژیم غذایی مدیترانه‌ای در مقایسه با کسانی‌که دارای کمترین پیروی بودند، شانس کمتری برای ابتلا به افسردگی (78/0-46/0 :CI 95% ،60/0 :OR)، اضطراب (86/0-42/0 :CI 95% ،61/0 :OR) و پریشانی روانی (79/0-45/0 :CI 95% ،60/0 :OR) داشتند. مصرف بالای میوه‌ها و سبزی‌ها با احتمال پایین‌تر افسردگی (میوه‌ها: 54/0-31/0 :CI 95% ،41/0 :OR، سبزی‌ها: 70/0-40/0 :CI 95% ،530/0 :OR)، اضطراب (میوه‌ها: 79/0-39/0 :CI 95% ،56/0 :OR، سبزی‌ها: 84/0-39/0 :CI 95% ،57/0 :OR) و پریشانی روانی (میوه‌ها: 63/0-36/0 :CI 95% ،47/0:OR، سبزی‌ها: 62/0-34/0 :CI 95% ،46/0 :OR) همراه بود. در مقابل، مصرف زیاد غلات با افسردگی (27/2-12/1 :CI 95% ،59/1 :OR)، اضطراب (82/2-11/1 :CI 95% ،77/1 :OR) و پریشانی روانی (45/2-16/1 :CI 95% ،69/1 :OR)، ارتباط مثبت داشت. نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد یک ارتباط معکوس بین پیروی از الگوی غذایی مدیترانه‌ای و شانس اختلالات روانی (از قبیل افسردگی، اضطراب و پریشانی روانی) وجود دارد.
    کلید واژگان
    رژیم مدیترانه ای
    افسردگی
    اضطراب
    پریشانی روانی
    تغذیه

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2019-04-01
    1398-01-12
    سازمان پدید آورنده
    گروه تغذیه جامعه، دانشکده علوم تغذیه و رژیم‌شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
    گروه تغذیه جامعه، دانشکده علوم تغذیه و رژیم‌شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
    دانشکده پزشکی، دانشگاه آلبرتا ادمونتون
    مرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

    شاپا
    1735-7799
    2008-1375
    URI
    https://dx.doi.org/10.29252/qums.13.1.38
    http://journal.muq.ac.ir/article-1-2263-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/553795

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب