نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorوقری, پریاfa_IR
dc.contributor.authorآل طه, منصورfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-22T23:24:56Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-12T23:24:56Z
dc.date.available1399-08-22T23:24:56Zfa_IR
dc.date.available2020-11-12T23:24:56Z
dc.date.issued2019-04-01en_US
dc.date.issued1398-01-12fa_IR
dc.identifier.citationوقری, پریا, آل طه, منصور. (1398). اثر ضد بیوفیلمی عصاره نعناع بر روی باکتری سودوموناس آئروژینوزا جدا شده از بیماران بستری شهرستان تبریز. مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور, 7(2), 73-87.fa_IR
dc.identifier.issn2383-3203
dc.identifier.issn2476-2768
dc.identifier.urihttp://journal.nums.ac.ir/article-1-616-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/552357
dc.description.abstractمقدمه بیوفیلم­‌ها ممکن است بر روی سطوح زنده یا غیر زنده تشکیل شوند و در محیط طبیعی، صنعتی و بیمارستان شایع باشند. سودوموناس آئروژینوزا عامل پاتوژنیک بوده و پتانسیل بالایی برای تشکیل بیوفیلم دارد. تحقیق در مورد داروهای گیاهی برای مقابله با بیوفیلم از اهمیت خاصی برخوردار است. هدف از این تحقیق تعیین اثر عصاره نعناع بر روی باکتری و بیوفیلم جدایه‌های سودوموناس آئروژینوزا و تعیین فراوانی ژن pelF و ارتباط آن با تشکیل بیوفیلم می­‌باشد. مواد و روش­‌ها 208 سویه بالینی جمع­‌آوری شد. بعد از عصاره­‌گیری تاثیر آن بر روی رشد سودوموناس آئروژینوزا بررسی گردید و مقدار MIC و MBC عصاره نعناع تعیین شد. زمان مناسب و شدت تشکیل بیوفیلم به صورت ضعیف، متوسط و قوی سنجیده شد و کمترین غلظت مهار بیوفیلم توسط عصاره نعناع (BIC) تعیین گردید. سپس حضور ژن pelF توسط PCR بررسی شد. یافته‌­ها عصاره نعناع باعث تشکیل هاله عدم رشد بر روی باکتری سودوموناس آئروژینوزا گردید و غلظت MIC و MBC عصاره نعناع به ترتیب 50  و 100 میلی گرم بر میلی لیتر تعیین شد. زمان مناسب تشکیل بیوفیلم 48 ساعت تعیین گردید و کمترین غلظت مهار بیوفیلم توسط عصاره نعناع 50 میلی گرم بر میلی لیتر به دست آمد. صد درصد نمونه­‌های جدا شده دارای ژن PelF بودند و این ژن رابطه معنی­‌داری با تشکیل بیوفیلم نشان داد (0/0001 =P). نتیجه‌گیری احتمالا می­توان از عصاره نعناع در ترکیبات مختلف برای مهار باکتری سودوموناس آئروژینوزا و مهار تشکیل بیوفیلم آن استفاده کرد.fa_IR
dc.format.extent1324
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشکده علوم پزشکی نیشابورfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشکده علوم پزشکی نیشابورfa_IR
dc.relation.ispartofJournal Of Neyshabur University Of Medical Sciencesen_US
dc.subjectسودوموناس آئروژینوزاfa_IR
dc.subjectبیوفیلمfa_IR
dc.subjectعصاره نعناعfa_IR
dc.subjectژن Pelfa_IR
dc.subjectPCRfa_IR
dc.subjectمیکروب شناسیfa_IR
dc.titleاثر ضد بیوفیلمی عصاره نعناع بر روی باکتری سودوموناس آئروژینوزا جدا شده از بیماران بستری شهرستان تبریزfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشي اصیلfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست شناسی، دانشکده تحصیلات تکمیلی، واحد بناب، دانشگاه آزاد اسلامی، بناب، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست شناسی، دانشکده تحصیلات تکمیلی، واحد بناب، دانشگاه آزاد اسلامی، بناب، ایرانfa_IR
dc.citation.volume7
dc.citation.issue2
dc.citation.spage73
dc.citation.epage87


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد