| dc.contributor.author | وقری, پریا | fa_IR |
| dc.contributor.author | آل طه, منصور | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-22T23:24:56Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-12T23:24:56Z | |
| dc.date.available | 1399-08-22T23:24:56Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-12T23:24:56Z | |
| dc.date.issued | 2019-04-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-01-12 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | وقری, پریا, آل طه, منصور. (1398). اثر ضد بیوفیلمی عصاره نعناع بر روی باکتری سودوموناس آئروژینوزا جدا شده از بیماران بستری شهرستان تبریز. مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور, 7(2), 73-87. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2383-3203 | |
| dc.identifier.issn | 2476-2768 | |
| dc.identifier.uri | http://journal.nums.ac.ir/article-1-616-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/552357 | |
| dc.description.abstract | مقدمه
بیوفیلمها ممکن است بر روی سطوح زنده یا غیر زنده تشکیل شوند و در محیط طبیعی، صنعتی و بیمارستان شایع باشند. سودوموناس آئروژینوزا عامل پاتوژنیک بوده و پتانسیل بالایی برای تشکیل بیوفیلم دارد. تحقیق در مورد داروهای گیاهی برای مقابله با بیوفیلم از اهمیت خاصی برخوردار است. هدف از این تحقیق تعیین اثر عصاره نعناع بر روی باکتری و بیوفیلم جدایههای سودوموناس آئروژینوزا و تعیین فراوانی ژن pelF و ارتباط آن با تشکیل بیوفیلم میباشد.
مواد و روشها
208 سویه بالینی جمعآوری شد. بعد از عصارهگیری تاثیر آن بر روی رشد سودوموناس آئروژینوزا بررسی گردید و مقدار MIC و MBC عصاره نعناع تعیین شد. زمان مناسب و شدت تشکیل بیوفیلم به صورت ضعیف، متوسط و قوی سنجیده شد و کمترین غلظت مهار بیوفیلم توسط عصاره نعناع (BIC) تعیین گردید. سپس حضور ژن pelF توسط PCR بررسی شد.
یافتهها
عصاره نعناع باعث تشکیل هاله عدم رشد بر روی باکتری سودوموناس آئروژینوزا گردید و غلظت MIC و MBC عصاره نعناع به ترتیب 50 و 100 میلی گرم بر میلی لیتر تعیین شد. زمان مناسب تشکیل بیوفیلم 48 ساعت تعیین گردید و کمترین غلظت مهار بیوفیلم توسط عصاره نعناع 50 میلی گرم بر میلی لیتر به دست آمد. صد درصد نمونههای جدا شده دارای ژن PelF بودند و این ژن رابطه معنیداری با تشکیل بیوفیلم نشان داد (0/0001 =P).
نتیجهگیری
احتمالا میتوان از عصاره نعناع در ترکیبات مختلف برای مهار باکتری سودوموناس آئروژینوزا و مهار تشکیل بیوفیلم آن استفاده کرد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 1324 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشکده علوم پزشکی نیشابور | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal Of Neyshabur University Of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | سودوموناس آئروژینوزا | fa_IR |
| dc.subject | بیوفیلم | fa_IR |
| dc.subject | عصاره نعناع | fa_IR |
| dc.subject | ژن Pel | fa_IR |
| dc.subject | PCR | fa_IR |
| dc.subject | میکروب شناسی | fa_IR |
| dc.title | اثر ضد بیوفیلمی عصاره نعناع بر روی باکتری سودوموناس آئروژینوزا جدا شده از بیماران بستری شهرستان تبریز | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي اصیل | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه زیست شناسی، دانشکده تحصیلات تکمیلی، واحد بناب، دانشگاه آزاد اسلامی، بناب، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه زیست شناسی، دانشکده تحصیلات تکمیلی، واحد بناب، دانشگاه آزاد اسلامی، بناب، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 7 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 73 | |
| dc.citation.epage | 87 | |