اثر ضد بیوفیلمی عصاره نعناع بر روی باکتری سودوموناس آئروژینوزا جدا شده از بیماران بستری شهرستان تبریز
(ندگان)پدیدآور
وقری, پریاآل طه, منصورنوع مدرک
Textپژوهشي اصیل
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه
بیوفیلمها ممکن است بر روی سطوح زنده یا غیر زنده تشکیل شوند و در محیط طبیعی، صنعتی و بیمارستان شایع باشند. سودوموناس آئروژینوزا عامل پاتوژنیک بوده و پتانسیل بالایی برای تشکیل بیوفیلم دارد. تحقیق در مورد داروهای گیاهی برای مقابله با بیوفیلم از اهمیت خاصی برخوردار است. هدف از این تحقیق تعیین اثر عصاره نعناع بر روی باکتری و بیوفیلم جدایههای سودوموناس آئروژینوزا و تعیین فراوانی ژن pelF و ارتباط آن با تشکیل بیوفیلم میباشد.
مواد و روشها
208 سویه بالینی جمعآوری شد. بعد از عصارهگیری تاثیر آن بر روی رشد سودوموناس آئروژینوزا بررسی گردید و مقدار MIC و MBC عصاره نعناع تعیین شد. زمان مناسب و شدت تشکیل بیوفیلم به صورت ضعیف، متوسط و قوی سنجیده شد و کمترین غلظت مهار بیوفیلم توسط عصاره نعناع (BIC) تعیین گردید. سپس حضور ژن pelF توسط PCR بررسی شد.
یافتهها
عصاره نعناع باعث تشکیل هاله عدم رشد بر روی باکتری سودوموناس آئروژینوزا گردید و غلظت MIC و MBC عصاره نعناع به ترتیب 50 و 100 میلی گرم بر میلی لیتر تعیین شد. زمان مناسب تشکیل بیوفیلم 48 ساعت تعیین گردید و کمترین غلظت مهار بیوفیلم توسط عصاره نعناع 50 میلی گرم بر میلی لیتر به دست آمد. صد درصد نمونههای جدا شده دارای ژن PelF بودند و این ژن رابطه معنیداری با تشکیل بیوفیلم نشان داد (0/0001 =P).
نتیجهگیری
احتمالا میتوان از عصاره نعناع در ترکیبات مختلف برای مهار باکتری سودوموناس آئروژینوزا و مهار تشکیل بیوفیلم آن استفاده کرد.
کلید واژگان
سودوموناس آئروژینوزابیوفیلم
عصاره نعناع
ژن Pel
PCR
میکروب شناسی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2019-04-011398-01-12
ناشر
دانشکده علوم پزشکی نیشابورسازمان پدید آورنده
گروه زیست شناسی، دانشکده تحصیلات تکمیلی، واحد بناب، دانشگاه آزاد اسلامی، بناب، ایرانگروه زیست شناسی، دانشکده تحصیلات تکمیلی، واحد بناب، دانشگاه آزاد اسلامی، بناب، ایران
شاپا
2383-32032476-2768




