نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorبنیسی کهنسال, سانازfa_IR
dc.contributor.authorشایان فر, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorمحمد شیرازی, مینوfa_IR
dc.contributor.authorطبیبی, هادیfa_IR
dc.contributor.authorشریفی, گیوfa_IR
dc.contributor.authorصانعی, پروانهfa_IR
dc.contributor.authorاسماعیل زاده, احمدfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-22T23:23:28Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-12T23:23:29Z
dc.date.available1399-08-22T23:23:28Zfa_IR
dc.date.available2020-11-12T23:23:29Z
dc.date.issued2016-05-01en_US
dc.date.issued1395-02-12fa_IR
dc.identifier.citationبنیسی کهنسال, ساناز, شایان فر, مهدی, محمد شیرازی, مینو, طبیبی, هادی, شریفی, گیو, صانعی, پروانه, اسماعیل زاده, احمد. (1395). ارتباط بین پیروی از الگوی غذایی DASH با گلیوما در بزرگسالان ایرانی: مطالعه مورد شاهدی مبتنی بر بیمارستان. مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور, 4(1), 17-29.fa_IR
dc.identifier.issn2383-3203
dc.identifier.issn2476-2768
dc.identifier.urihttp://journal.nums.ac.ir/article-1-230-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/552265
dc.description.abstractزمینه و هدف اطلاعات محدودی در زمینه ارتباط الگوی غذایی کاهنده فشار خون با خطر گلیوما وجود دارد. مطالعه مورد شاهدی حاضر مبتنی بر بیمارستان، با هدف بررسی ارتباط پیروی از این الگوی غذایی با خطر گلیوما در گروهی از بزرگسالان ایرانی انجام گرفت. مواد و روش ها 128 بیمار مبتلا به گلیوما و 256 فرد شاهد (همسان سازی شده از نظر سن و جنس) انتخاب شدند. دریافت های غذایی افراد با استفاده از یک پرسشنامه تکرر مصرف غذایی معتبر ارزیابی شد. پیروی از الگوی غذایی DASH ارزیابی و امتیازدهی گردید. یافته ها پس از تعدیل عوامل مخدوشگر، افرادی که تبعیت بیشتری از الگوی غذایی DASH داشتند، در مقایسه با افرادی که کمترین تبعیت را داشتند، از 74 درصد شانس کمتری برای ابتلا به گلیوما برخوردار بودند (نسبت شانس برای بالاترین سهک در مقابل پایینترین سهک: 26/ 0، با فاصله اطمینان 54/ 0- 13/ 0). تعدیل بیشتر برای شاخص توده بدنی تأثیر معنی داری روی این ارتباط نداشت ( 28/ 0، 57/ 0- 13/ 0). ارتباط معکوسی بین مصرف میوه ( 31/ 0، 68/ 0- 14/ 0)، حبوبات و مغزجات ( 23/ 0، 53/ 0- 10/ 0) با خطر گلیوما نیز مشاهده شد. همچنین مصرف گوشت قرمز و فرایند شده ( 60/ 2، 81/ 5- 16/ 1) و نمک ( 87/ 2، 34/ 6- 30/ 1) ارتباط مثبت و معنی داری با خطر ابتلا به گلیوما نشان داد. نتیجه گیری پیروی از الگوی غذایی کاهنده فشار خون یا DASH ارتباط معکوسی با خطر ابتلا به گلیوما دارد. برخی اجزای این الگو مثل گوشت های قرمز و فرایند شده و نمک دارای ارتباط مثبت، و سایر اجزای این الگو مثل مصرف میوه جات، حبوبات و مغزجات دارای ارتباط معکوسی با شانس ابتلا به گلیوما داشتند. * نویسنده مسئول: دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی. پست الکترونیک: Esmaillzadeh@hlth.mui.ac.irfa_IR
dc.format.extent2889
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشکده علوم پزشکی نیشابورfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشکده علوم پزشکی نیشابورfa_IR
dc.relation.ispartofJournal Of Neyshabur University Of Medical Sciencesen_US
dc.subjectرژیم غذاییfa_IR
dc.subjectگلیوماfa_IR
dc.subjectمواد مغذیfa_IR
dc.subjectرژیم غذایی کاهنده فشار خونfa_IR
dc.subjectتغذیه و رژیم درمانیfa_IR
dc.titleارتباط بین پیروی از الگوی غذایی DASH با گلیوما در بزرگسالان ایرانی: مطالعه مورد شاهدی مبتنی بر بیمارستانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشي اصیلfa_IR
dc.citation.volume4
dc.citation.issue1
dc.citation.spage17
dc.citation.epage29


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد