• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور
    • دوره 4, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور
    • دوره 4, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ارتباط بین پیروی از الگوی غذایی DASH با گلیوما در بزرگسالان ایرانی: مطالعه مورد شاهدی مبتنی بر بیمارستان

    (ندگان)پدیدآور
    بنیسی کهنسال, سانازشایان فر, مهدیمحمد شیرازی, مینوطبیبی, هادیشریفی, گیوصانعی, پروانهاسماعیل زاده, احمد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    2.821 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي اصیل
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه و هدف اطلاعات محدودی در زمینه ارتباط الگوی غذایی کاهنده فشار خون با خطر گلیوما وجود دارد. مطالعه مورد شاهدی حاضر مبتنی بر بیمارستان، با هدف بررسی ارتباط پیروی از این الگوی غذایی با خطر گلیوما در گروهی از بزرگسالان ایرانی انجام گرفت. مواد و روش ها 128 بیمار مبتلا به گلیوما و 256 فرد شاهد (همسان سازی شده از نظر سن و جنس) انتخاب شدند. دریافت های غذایی افراد با استفاده از یک پرسشنامه تکرر مصرف غذایی معتبر ارزیابی شد. پیروی از الگوی غذایی DASH ارزیابی و امتیازدهی گردید. یافته ها پس از تعدیل عوامل مخدوشگر، افرادی که تبعیت بیشتری از الگوی غذایی DASH داشتند، در مقایسه با افرادی که کمترین تبعیت را داشتند، از 74 درصد شانس کمتری برای ابتلا به گلیوما برخوردار بودند (نسبت شانس برای بالاترین سهک در مقابل پایینترین سهک: 26/ 0، با فاصله اطمینان 54/ 0- 13/ 0). تعدیل بیشتر برای شاخص توده بدنی تأثیر معنی داری روی این ارتباط نداشت ( 28/ 0، 57/ 0- 13/ 0). ارتباط معکوسی بین مصرف میوه ( 31/ 0، 68/ 0- 14/ 0)، حبوبات و مغزجات ( 23/ 0، 53/ 0- 10/ 0) با خطر گلیوما نیز مشاهده شد. همچنین مصرف گوشت قرمز و فرایند شده ( 60/ 2، 81/ 5- 16/ 1) و نمک ( 87/ 2، 34/ 6- 30/ 1) ارتباط مثبت و معنی داری با خطر ابتلا به گلیوما نشان داد. نتیجه گیری پیروی از الگوی غذایی کاهنده فشار خون یا DASH ارتباط معکوسی با خطر ابتلا به گلیوما دارد. برخی اجزای این الگو مثل گوشت های قرمز و فرایند شده و نمک دارای ارتباط مثبت، و سایر اجزای این الگو مثل مصرف میوه جات، حبوبات و مغزجات دارای ارتباط معکوسی با شانس ابتلا به گلیوما داشتند. * نویسنده مسئول: دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی. پست الکترونیک: Esmaillzadeh@hlth.mui.ac.ir
    کلید واژگان
    رژیم غذایی
    گلیوما
    مواد مغذی
    رژیم غذایی کاهنده فشار خون
    تغذیه و رژیم درمانی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2016-05-01
    1395-02-12
    ناشر
    دانشکده علوم پزشکی نیشابور

    شاپا
    2383-3203
    2476-2768
    URI
    http://journal.nums.ac.ir/article-1-230-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/552265

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب