نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمولودی, فایقfa_IR
dc.contributor.authorقجربیگی, پیمانfa_IR
dc.contributor.authorشفاهی, منیرهfa_IR
dc.contributor.authorعلیمرادی, فؤادfa_IR
dc.contributor.authorمحمودزاده, فؤادfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-22T23:23:06Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-12T23:23:06Z
dc.date.available1399-08-22T23:23:06Zfa_IR
dc.date.available2020-11-12T23:23:06Z
dc.date.issued2015-11-01en_US
dc.date.issued1394-08-10fa_IR
dc.identifier.citationمولودی, فایق, قجربیگی, پیمان, شفاهی, منیره, علیمرادی, فؤاد, محمودزاده, فؤاد. (1394). روغن زیتون و اثرات آن بر سلامتی انسان. مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور, 3(3), 1-12.fa_IR
dc.identifier.issn2383-3203
dc.identifier.issn2476-2768
dc.identifier.urihttp://journal.nums.ac.ir/article-1-172-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/552239
dc.description.abstractزمینه و هدف روغن زیتون یکی از اجزای مهم تشکیل دهنده رژیم غذایی مدیترانه ای است. این روغن به دلیل داشتن مقدار زیادی اسیدهای چرب غیراشباع تک زنجیره ای (اسید اولئیک)، طعم دلپذیر، پایداری خوب و اثرات ویژه سلامت بخش، یک ماده خوراکی کم نظیر محسوب می شود. با توجه به ترکیبات مفید موجود در روغن زیتون، این مطالعه با هدف بررسی تأثیر این ماده بر سلامتی انسان انجام شد. مواد و روش ها در پژوهش حاضر جهت دستیابی به مطالعات موجود، جستجو در پایگاه های معتبر علمی با استفاده از واژه های کلیدی روغن زیتون، Olive Oil و رژیم مدیترانه ای انجام شد. نهایتاً 76 مقاله مرتبط انتخاب و مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها روغن زیتون حاوی ترکیبات استرولی، ترکیبات فنولی و ویتامین های E و A است، که بر سلامتی انسان تأثیر مثبت دارند و به میزان چشم گیری بیماری های قلبی- عروقی را کاهش می دهند. همچنین این ترکیب می تواند در روند بهبود بیماری های مزمن مانند دیابت، چاقی، پیری، استرس اکسیداتیو، سرطان و کاهش حافظه نقش حائز اهمیتی داشته باشد. نتیجه گیری جایگزین کردن روغن های خوراکی با روغن زیتون می تواند در جلوگیری از ابتلای افراد به بیماری های مزمن مؤثر باشد. * نویسنده مسئول: دانشگاه ارومیه، دانشکده کشاورزی. پست الکترونیک: Fayegh.molodi@yahoo.comfa_IR
dc.format.extent881
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشکده علوم پزشکی نیشابورfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشکده علوم پزشکی نیشابورfa_IR
dc.relation.ispartofJournal Of Neyshabur University Of Medical Sciencesen_US
dc.subjectروغن زیتونfa_IR
dc.subjectسلامتfa_IR
dc.subjectبیماری های قلبی- عروقیfa_IR
dc.subjectسرطان سینهfa_IR
dc.subjectتغذیه و رژیم درمانیfa_IR
dc.titleروغن زیتون و اثرات آن بر سلامتی انسانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمروریfa_IR
dc.citation.volume3
dc.citation.issue3
dc.citation.spage1
dc.citation.epage12


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد