| dc.contributor.author | مولودی, فایق | fa_IR |
| dc.contributor.author | قجربیگی, پیمان | fa_IR |
| dc.contributor.author | شفاهی, منیره | fa_IR |
| dc.contributor.author | علیمرادی, فؤاد | fa_IR |
| dc.contributor.author | محمودزاده, فؤاد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-22T23:23:06Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-12T23:23:06Z | |
| dc.date.available | 1399-08-22T23:23:06Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-12T23:23:06Z | |
| dc.date.issued | 2015-11-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1394-08-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | مولودی, فایق, قجربیگی, پیمان, شفاهی, منیره, علیمرادی, فؤاد, محمودزاده, فؤاد. (1394). روغن زیتون و اثرات آن بر سلامتی انسان. مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور, 3(3), 1-12. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2383-3203 | |
| dc.identifier.issn | 2476-2768 | |
| dc.identifier.uri | http://journal.nums.ac.ir/article-1-172-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/552239 | |
| dc.description.abstract | زمینه و هدف
روغن زیتون یکی از اجزای مهم تشکیل دهنده رژیم غذایی مدیترانه ای است. این روغن به دلیل داشتن مقدار زیادی اسیدهای چرب غیراشباع تک زنجیره ای (اسید اولئیک)، طعم دلپذیر، پایداری خوب و اثرات ویژه سلامت بخش، یک ماده خوراکی کم نظیر محسوب می شود. با توجه به ترکیبات مفید موجود در روغن زیتون، این مطالعه با هدف بررسی تأثیر این ماده بر سلامتی انسان انجام شد.
مواد و روش ها
در پژوهش حاضر جهت دستیابی به مطالعات موجود، جستجو در پایگاه های معتبر علمی با استفاده از واژه های کلیدی روغن زیتون، Olive Oil و رژیم مدیترانه ای انجام شد. نهایتاً 76 مقاله مرتبط انتخاب و مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها
روغن زیتون حاوی ترکیبات استرولی، ترکیبات فنولی و ویتامین های E و A است، که بر سلامتی انسان تأثیر مثبت دارند و به میزان چشم گیری بیماری های قلبی- عروقی را کاهش می دهند. همچنین این ترکیب می تواند در روند بهبود بیماری های مزمن مانند دیابت، چاقی، پیری، استرس اکسیداتیو، سرطان و کاهش حافظه نقش حائز اهمیتی داشته باشد.
نتیجه گیری
جایگزین کردن روغن های خوراکی با روغن زیتون می تواند در جلوگیری از ابتلای افراد به بیماری های مزمن مؤثر باشد.
* نویسنده مسئول: دانشگاه ارومیه، دانشکده کشاورزی.
پست الکترونیک: Fayegh.molodi@yahoo.com | fa_IR |
| dc.format.extent | 881 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشکده علوم پزشکی نیشابور | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal Of Neyshabur University Of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | روغن زیتون | fa_IR |
| dc.subject | سلامت | fa_IR |
| dc.subject | بیماری های قلبی- عروقی | fa_IR |
| dc.subject | سرطان سینه | fa_IR |
| dc.subject | تغذیه و رژیم درمانی | fa_IR |
| dc.title | روغن زیتون و اثرات آن بر سلامتی انسان | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مروری | fa_IR |
| dc.citation.volume | 3 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 1 | |
| dc.citation.epage | 12 | |