نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمهرپور, امیدfa_IR
dc.contributor.authorفرخنده, طاهرهfa_IR
dc.contributor.authorروان بخش, محمد ابراهیمfa_IR
dc.contributor.authorابراهیمی, امیر حسینfa_IR
dc.contributor.authorسمرقندیان, سعیدfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-22T23:22:54Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-12T23:22:55Z
dc.date.available1399-08-22T23:22:54Zfa_IR
dc.date.available2020-11-12T23:22:55Z
dc.date.issued2018-11-01en_US
dc.date.issued1397-08-10fa_IR
dc.identifier.citationمهرپور, امید, فرخنده, طاهره, روان بخش, محمد ابراهیم, ابراهیمی, امیر حسین, سمرقندیان, سعید. (1397). مروری بر سمیت ارگانی و عوارض بالینی ناشی از زعفران. مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور, 6(3), 76-86.fa_IR
dc.identifier.issn2383-3203
dc.identifier.issn2476-2768
dc.identifier.urihttp://journal.nums.ac.ir/article-1-651-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/552226
dc.description.abstractمقدمه زعفران گیاهی چند ساله متعلق به خانواده زنبق می­باشد که از دیرباز در طب سنتی به عنوان دارویی موثر جهت درمان بیماری­‌های چشمی، سیستم عصبی، گوارشی، کلیوی، قلبی عروقی، تنفسی و تولیدمثلی مورد استفاده می­‌باشد. تحقیقات فارماکولوژیک اثرات آنتی اکسیدانی، ضدالتهابی و آنتی آپوپتوسیس (مرگ پیش بینی شده)  زﻋﻔﺮان و ﻣﻮاد ﻣﻮﺛﺮه آن را نشان داده‌­اند. با این وجود، گزارشاتی مبنی بر اثرات سمی زعفران و مواد موثره آن (کروسین، کروستین، سافرانال) ارائه گردیده است. مطالعه حاضر مروری بر مستندات علمی موجود در زمینه اثرات سمی زعفران و مواد  موثره آن می‌­باشد. مواد و روش‌­ها ﺑﻪﻣﻨﻈﻮر ارزﻳﺎﺑﻲ اثرات سمی و عوارض جانبی زﻋﻔﺮان و مواد موثره آن ﻣﻘﺎﻻت انگلیسی در پایگاه‌­های اطلاعاتی Pubmed، Scopus و Google Scholar با کلمات کلیدیCrocus sativus، saffron،safranal ،toxicity ، crocetin، crocin، picrocrocin موجود تا 2019 میلادی جستجو گردید. یافته­‌ها مطالعه حاضر اطلاعات طبقه­‌بندی شده در مورد اثرات سمیت ارگانی زعفران و مواد موثره آن و همچنین عوارض جانبی آن در انسان ارائه می‌­دهد. نتایج این پژوهش نشان داد دوزهای درمانی زعفران و مواد موثره آن در دوزهای درمانی در مطالعات بالینی و تجربی عوارض سمی ایجاد نمی­‌کنند. نتیجه­‌گیری با توجه به محدودیت­‌های مطالعات انجام شده در زمینه اثرات سمی زعفران و مواد موثره آن در انسان، ایمنی این گیاه نامشخص است. لذا پرهیز از مصرف دوزهای بالای آن به خصوص در زنان باردار اکیدا توصیه می‌­گردد.fa_IR
dc.format.extent867
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشکده علوم پزشکی نیشابورfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشکده علوم پزشکی نیشابورfa_IR
dc.relation.ispartofJournal Of Neyshabur University Of Medical Sciencesen_US
dc.subjectزعفرانfa_IR
dc.subjectسافرانالfa_IR
dc.subjectکروسینfa_IR
dc.subjectکروستینfa_IR
dc.subjectسمیتfa_IR
dc.subjectداروسازیfa_IR
dc.titleمروری بر سمیت ارگانی و عوارض بالینی ناشی از زعفرانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمروریfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز دارو و سم شناسی راکی، دنور، آمریکاfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقـات بیماریهای قلب و عروق، دانشگـاه علوم پزشکـی بیرجند ، بیرجـند ،ایـرانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقـات مسمومیت ها و سوء مصرف مواد، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقـات مسمومیت ها و سوء مصرف مواد، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی نیشابورfa_IR
dc.citation.volume6
dc.citation.issue3
dc.citation.spage76
dc.citation.epage86


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد