• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور
    • دوره 6, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور
    • دوره 6, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مروری بر سمیت ارگانی و عوارض بالینی ناشی از زعفران

    (ندگان)پدیدآور
    مهرپور, امیدفرخنده, طاهرهروان بخش, محمد ابراهیمابراهیمی, امیر حسینسمرقندیان, سعید
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    867.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مروری
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه زعفران گیاهی چند ساله متعلق به خانواده زنبق می­باشد که از دیرباز در طب سنتی به عنوان دارویی موثر جهت درمان بیماری­‌های چشمی، سیستم عصبی، گوارشی، کلیوی، قلبی عروقی، تنفسی و تولیدمثلی مورد استفاده می­‌باشد. تحقیقات فارماکولوژیک اثرات آنتی اکسیدانی، ضدالتهابی و آنتی آپوپتوسیس (مرگ پیش بینی شده)  زﻋﻔﺮان و ﻣﻮاد ﻣﻮﺛﺮه آن را نشان داده‌­اند. با این وجود، گزارشاتی مبنی بر اثرات سمی زعفران و مواد موثره آن (کروسین، کروستین، سافرانال) ارائه گردیده است. مطالعه حاضر مروری بر مستندات علمی موجود در زمینه اثرات سمی زعفران و مواد  موثره آن می‌­باشد. مواد و روش‌­ها ﺑﻪﻣﻨﻈﻮر ارزﻳﺎﺑﻲ اثرات سمی و عوارض جانبی زﻋﻔﺮان و مواد موثره آن ﻣﻘﺎﻻت انگلیسی در پایگاه‌­های اطلاعاتی Pubmed، Scopus و Google Scholar با کلمات کلیدیCrocus sativus، saffron،safranal ،toxicity ، crocetin، crocin، picrocrocin موجود تا 2019 میلادی جستجو گردید. یافته­‌ها مطالعه حاضر اطلاعات طبقه­‌بندی شده در مورد اثرات سمیت ارگانی زعفران و مواد موثره آن و همچنین عوارض جانبی آن در انسان ارائه می‌­دهد. نتایج این پژوهش نشان داد دوزهای درمانی زعفران و مواد موثره آن در دوزهای درمانی در مطالعات بالینی و تجربی عوارض سمی ایجاد نمی­‌کنند. نتیجه­‌گیری با توجه به محدودیت­‌های مطالعات انجام شده در زمینه اثرات سمی زعفران و مواد موثره آن در انسان، ایمنی این گیاه نامشخص است. لذا پرهیز از مصرف دوزهای بالای آن به خصوص در زنان باردار اکیدا توصیه می‌­گردد.
    کلید واژگان
    زعفران
    سافرانال
    کروسین
    کروستین
    سمیت
    داروسازی

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2018-11-01
    1397-08-10
    ناشر
    دانشکده علوم پزشکی نیشابور
    سازمان پدید آورنده
    مرکز دارو و سم شناسی راکی، دنور، آمریکا
    مرکز تحقیقـات بیماریهای قلب و عروق، دانشگـاه علوم پزشکـی بیرجند ، بیرجـند ،ایـران
    مرکز تحقیقـات مسمومیت ها و سوء مصرف مواد، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
    مرکز تحقیقـات مسمومیت ها و سوء مصرف مواد، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
    دانشگاه علوم پزشکی نیشابور

    شاپا
    2383-3203
    2476-2768
    URI
    http://journal.nums.ac.ir/article-1-651-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/552226

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب