| dc.contributor.author | نجف نجفی, مسعود | fa_IR |
| dc.contributor.author | آریانمهر, آنیتا | fa_IR |
| dc.contributor.author | محمدیثانی, علی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-22T23:22:24Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-12T23:22:25Z | |
| dc.date.available | 1399-08-22T23:22:24Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-12T23:22:25Z | |
| dc.date.issued | 2019-09-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-06-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | نجف نجفی, مسعود, آریانمهر, آنیتا, محمدیثانی, علی. (1398). ارزیابی ویژگیهای فیزیکی نانولیپوزوم اسانس باریجه و اثر ضدمیکروبی آن بر باکتری اشریشیا کلی O157:H7. مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور, 7(3), 14-26. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2383-3203 | |
| dc.identifier.issn | 2476-2768 | |
| dc.identifier.uri | http://journal.nums.ac.ir/article-1-752-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/552193 | |
| dc.description.abstract | مقدمه
اشریشیا کلی یک باکتری مهم بیماریزا است که از طریق آب و مواد غذاایی آلـوده منتقـل میشود. هدف از این پژوهش، ارزیابی ویژگیهای فیزیکی نانولیپوزوم اسانس باریجه و اثر ضدباکتریایی آن بر روی اشریشیا کلی O157:H7 بود.
مواد و روشها
نانولیپوزوم به روش هیدراسیون لایه نازک و امواج فراصوت تولید شد. اندازه ذرهای، شاخص بسپاشیدگی و کارایی سیستم درونپوشانی مورد بررسی گرفت. حداقل غلظت بازدارنده رشد و حداقل غلظت کشندگی اسانس و نانولیپوزوم حاوی اسانس باریجه به روش رقیق کردن در محیط مایع بر علیه باکتری اشریشیا کلیO157:H7 تعیین گردید. همچنین رشد این باکتری در مجاورت غلظتهای مختلفی از حداقل غلظت بازدارندگی رشد اسانس در دو حالت آزاد و درونپوشانی شده در زمانهای منتخب پس از کشت انجام شد.
یافتهها
اندازه نانولیپوزوم خالی و نانولیپوزوم حاوی اسانس بهترتیب 138/76 و 81/47 نانومتر بود. همچنین نانولیپوزوم حاوی اسانس شاخص بسپاشیدگی کمتری داشت. کارایی درونپوشانی به میزان 73/26 درصد بهدست آمد. حداقل غلظت کشندگی و حداقل غلظت بازدارندگی اسانس در حالت درونپوشانی نسبت به حالت آزاد کمتر بود. استفاده از اسانس آزاد با غلظت 75 درصد حداقل غلظت کشندگی در مقایسه با نمونه کنترل سبب کاهش لگاریتمی تعداد باکتری CFU/mL 3/28 و 1/12 به ترتیب در12 و 24 ساعت پس از کشت گردید. این کاهش در نانولیپوزوم حاوی اسانس به ترتیب CFU/mL 3/4 و 2/53 لگاریتم بود (0/05<p).
نتیجهگیری
نانولیپوزوم اسانس باریجه به شکل مؤفقیتآمیزی بهروش هیدراسیون لایه نازک و امواج فراصوت تولید شد و اثر ضد میکروبی بیشتری بر روی اشریشیا کلی O157:H7 نسبت به اسانس آزاد داشت. | fa_IR |
| dc.format.extent | 1333 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشکده علوم پزشکی نیشابور | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal Of Neyshabur University Of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | اسانس باریجه | fa_IR |
| dc.subject | نانولیپوزوم | fa_IR |
| dc.subject | ضدمیکروبی | fa_IR |
| dc.subject | اشریشیا کلی O157:H7 | fa_IR |
| dc.subject | صنایع غذایی | fa_IR |
| dc.title | ارزیابی ویژگیهای فیزیکی نانولیپوزوم اسانس باریجه و اثر ضدمیکروبی آن بر باکتری اشریشیا کلی O157:H7 | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي اصیل | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم و صنایعغذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قوچان، قوچان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم و صنایعغذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قوچان، قوچان، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 7 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 14 | |
| dc.citation.epage | 26 | |