نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorنجف نجفی, مسعودfa_IR
dc.contributor.authorآریان‌مهر, آنیتاfa_IR
dc.contributor.authorمحمدی‌ثانی, علیfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-22T23:22:24Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-12T23:22:25Z
dc.date.available1399-08-22T23:22:24Zfa_IR
dc.date.available2020-11-12T23:22:25Z
dc.date.issued2019-09-01en_US
dc.date.issued1398-06-10fa_IR
dc.identifier.citationنجف نجفی, مسعود, آریان‌مهر, آنیتا, محمدی‌ثانی, علی. (1398). ارزیابی ویژگی‌های فیزیکی نانولیپوزوم اسانس باریجه و اثر ضدمیکروبی آن بر باکتری اشریشیا کلی O157:H7. مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور, 7(3), 14-26.fa_IR
dc.identifier.issn2383-3203
dc.identifier.issn2476-2768
dc.identifier.urihttp://journal.nums.ac.ir/article-1-752-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/552193
dc.description.abstractمقدمه اشریشیا کلی یک باکتری مهم بیماریزا است که از طریق آب و مواد غذاایی آلـوده منتقـل می‌­شود. هدف از این پژوهش، ارزیابی ویژگی‌­های فیزیکی نانولیپوزوم اسانس باریجه و اثر ضدباکتریایی آن بر روی اشریشیا کلی O157:H7 بود. مواد و روش­‌ها نانولیپوزوم به روش هیدراسیون لایه نازک و امواج فراصوت تولید شد. اندازه ذره‌ای، شاخص بس‌پاشیدگی و کارایی سیستم درون‌پوشانی مورد بررسی گرفت. حداقل غلظت بازدارنده رشد و حداقل غلظت کشندگی اسانس و نانولیپوزوم حاوی اسانس باریجه به روش رقیق کردن در محیط مایع بر علیه باکتری اشریشیا کلیO157:H7  تعیین گردید. همچنین رشد این باکتری در مجاورت غلظت‌های مختلفی از حداقل غلظت بازدارندگی رشد اسانس در دو حالت آزاد و درون‌پوشانی شده در زمان‌های منتخب پس از کشت انجام شد. یافته‌­ها اندازه نانولیپوزوم خالی و نانولیپوزوم حاوی اسانس به‌ترتیب 138/76 و 81/47 نانومتر بود. همچنین نانولیپوزوم حاوی اسانس شاخص بس‌پاشیدگی کمتری داشت. کارایی درون‌پوشانی به میزان 73/26 درصد به‌دست آمد. حداقل غلظت کشندگی و حداقل غلظت بازدارندگی اسانس در حالت درون‌پوشانی نسبت به حالت آزاد کمتر بود. استفاده از اسانس آزاد با غلظت 75 درصد حداقل غلظت کشندگی در مقایسه با نمونه کنترل سبب کاهش لگاریتمی تعداد باکتری CFU/mL 3/28 و 1/12 به ترتیب در12 و 24 ساعت پس از کشت گردید. این کاهش در نانولیپوزوم حاوی اسانس به ترتیب CFU/mL 3/4 و 2/53 لگاریتم بود (0/05<p). نتیجه­‌گیری نانولیپوزوم اسانس باریجه به شکل مؤفقیت‌آمیزی به‌روش هیدراسیون لایه نازک و امواج فراصوت تولید شد و اثر ضد میکروبی بیشتری بر روی اشریشیا کلی O157:H7 نسبت به اسانس آزاد داشت.fa_IR
dc.format.extent1333
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشکده علوم پزشکی نیشابورfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشکده علوم پزشکی نیشابورfa_IR
dc.relation.ispartofJournal Of Neyshabur University Of Medical Sciencesen_US
dc.subjectاسانس باریجهfa_IR
dc.subjectنانولیپوزومfa_IR
dc.subjectضدمیکروبیfa_IR
dc.subjectاشریشیا کلی O157:H7fa_IR
dc.subjectصنایع غذاییfa_IR
dc.titleارزیابی ویژگی‌های فیزیکی نانولیپوزوم اسانس باریجه و اثر ضدمیکروبی آن بر باکتری اشریشیا کلی O157:H7fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشي اصیلfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم و صنایع‌غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قوچان، قوچان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم و صنایع‌غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قوچان، قوچان، ایرانfa_IR
dc.citation.volume7
dc.citation.issue3
dc.citation.spage14
dc.citation.epage26


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد