ارزیابی ویژگیهای فیزیکی نانولیپوزوم اسانس باریجه و اثر ضدمیکروبی آن بر باکتری اشریشیا کلی O157:H7
(ندگان)پدیدآور
نجف نجفی, مسعودآریانمهر, آنیتامحمدیثانی, علینوع مدرک
Textپژوهشي اصیل
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه
اشریشیا کلی یک باکتری مهم بیماریزا است که از طریق آب و مواد غذاایی آلـوده منتقـل میشود. هدف از این پژوهش، ارزیابی ویژگیهای فیزیکی نانولیپوزوم اسانس باریجه و اثر ضدباکتریایی آن بر روی اشریشیا کلی O157:H7 بود.
مواد و روشها
نانولیپوزوم به روش هیدراسیون لایه نازک و امواج فراصوت تولید شد. اندازه ذرهای، شاخص بسپاشیدگی و کارایی سیستم درونپوشانی مورد بررسی گرفت. حداقل غلظت بازدارنده رشد و حداقل غلظت کشندگی اسانس و نانولیپوزوم حاوی اسانس باریجه به روش رقیق کردن در محیط مایع بر علیه باکتری اشریشیا کلیO157:H7 تعیین گردید. همچنین رشد این باکتری در مجاورت غلظتهای مختلفی از حداقل غلظت بازدارندگی رشد اسانس در دو حالت آزاد و درونپوشانی شده در زمانهای منتخب پس از کشت انجام شد.
یافتهها
اندازه نانولیپوزوم خالی و نانولیپوزوم حاوی اسانس بهترتیب 138/76 و 81/47 نانومتر بود. همچنین نانولیپوزوم حاوی اسانس شاخص بسپاشیدگی کمتری داشت. کارایی درونپوشانی به میزان 73/26 درصد بهدست آمد. حداقل غلظت کشندگی و حداقل غلظت بازدارندگی اسانس در حالت درونپوشانی نسبت به حالت آزاد کمتر بود. استفاده از اسانس آزاد با غلظت 75 درصد حداقل غلظت کشندگی در مقایسه با نمونه کنترل سبب کاهش لگاریتمی تعداد باکتری CFU/mL 3/28 و 1/12 به ترتیب در12 و 24 ساعت پس از کشت گردید. این کاهش در نانولیپوزوم حاوی اسانس به ترتیب CFU/mL 3/4 و 2/53 لگاریتم بود (0/05
کلید واژگان
اسانس باریجهنانولیپوزوم
ضدمیکروبی
اشریشیا کلی O157:H7
صنایع غذایی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2019-09-011398-06-10
ناشر
دانشکده علوم پزشکی نیشابورسازمان پدید آورنده
مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایرانگروه علوم و صنایعغذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قوچان، قوچان، ایران
گروه علوم و صنایعغذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قوچان، قوچان، ایران
شاپا
2383-32032476-2768




