• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور
    • دوره 4, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور
    • دوره 4, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی میزان تجمع نیترات و فسفات در پیاز مصرفی بازار شهر همدان

    (ندگان)پدیدآور
    موسوی مؤید, فاطمهچراغی, مهردادلرستانی, بهاره
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    499.0کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي اصیل
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه از آنجا که مصرف بیش از حد نیترات و فسفات، سلامت انسان را تهدید می‌‌کند و سبزیجات و میوه‌‌ها، منابع بزرگی از این مواد در رژیم غذایی هستند، هدف از انجام مطالعه حاضر تعیین میزان تجمع نیترات و فسفات در پیازهای مصرفی شهر همدان  می‌‌باشد. مواد و روش‌‌ها نمونه‌‌برداری به تعداد ۱۰ عدد پیاز در ۳ تکرار به صورت کاملاً تصادفی در بهمن و اردیبهشت ماه سال‌‌های ۱۳۹۴ و ۱۳۹۵ صورت گرفت. غلظت نیترات و فسفات نمونه‌‌ها بعد از عصاره‌‌گیری به روش هضم اسیدی و خاکستر توسط دستگاه اسپکتروفتومتر مورد سنجش قرار گرفتند. برای پردازش آماری نتایج نیز نرم‌‌افزار SPSS v.۲۰ و آزمون‌‌های تی مستقل و تی تک‌‌نمونه‌‌ای بکار رفت. یافته‌‌ها نتایج مطالعه نشان داد که متوسط غلظت نیترات در پیازهای سفید و قرمز اردیبهشت ماه به ترتیب ۶۰/۶۵ و mg/kg۲۷۵/۹۷ و در بهمن ماه به ترتیب ۱۹۴/۸۵ و mg/kg۲۴۴/۶۷ بود. همچنین متوسط غلظت فسفات در پیازهای سفید و قرمز اردیبهشت ماه به ترتیب ۶۲۰۵/۱۱ و mg/kg۱۳۵۲۶/۸۷ و در بهمن ماه به ترتیب ۶۱۲۴/۱۲ و mg/kg۷۵۱۲/۱۱ گزارش شد. نتیجه‌‌گیری نتایج نشان داد که غلظت‌‌های نیترات و فسفات در پیاز قرمز جمع‌‌آوری شده در اردیبهشت ماه و پیازهای سفید و قرمز    جمع‌‌آوری شده در بهمن ماه بیشتر از حد استاندارد سازمان بهداشت جهانی قرار دارد. در این مطالعه دلیل بالا بودن یون‌‌های نیترات و فسفات در پیازهای مصرفی شهر همدان را احتمالاً می‌‌توان به مصرف نامناسب، نامتعادل و بیش از حد نیاز گیاه از کودهای نیتروژنه و فسفره عنوان کرد. بنابراین پایش منظم محصولات خریداری شده توسط معاونت‌های غذا و داروی   دانشگاه‌‌های علوم پزشکی کشور توصیه می‌‌شود.
    کلید واژگان
    نیترات
    فسفات
    پیاز
    همدان
    بهداشت محیط

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2017-02-01
    1395-11-13
    ناشر
    دانشکده علوم پزشکی نیشابور

    شاپا
    2383-3203
    2476-2768
    URI
    http://journal.nums.ac.ir/article-1-312-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/552191

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب