نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحاجی شفیعی, مریمfa_IR
dc.contributor.authorصانعی, پروانهfa_IR
dc.contributor.authorاسماعیل‌زاده, احمدfa_IR
dc.contributor.authorحسن ‌زاده کشتلی, عمارfa_IR
dc.contributor.authorروح افزا, حمیدرضاfa_IR
dc.contributor.authorافشار, حمیدfa_IR
dc.contributor.authorفیضی, آواتfa_IR
dc.contributor.authorادیبی, پیمانfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-22T23:22:19Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-12T23:22:19Z
dc.date.available1399-08-22T23:22:19Zfa_IR
dc.date.available2020-11-12T23:22:19Z
dc.date.issued2017-02-01en_US
dc.date.issued1395-11-13fa_IR
dc.identifier.citationحاجی شفیعی, مریم, صانعی, پروانه, اسماعیل‌زاده, احمد, حسن ‌زاده کشتلی, عمار, روح افزا, حمیدرضا, افشار, حمید, فیضی, آوات, ادیبی, پیمان. (1395). ارتباط میان شاخص تغذیه سالم با افسردگی و اضطراب در بزرگسالان ایرانی. مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور, 4(4), 46-58.fa_IR
dc.identifier.issn2383-3203
dc.identifier.issn2476-2768
dc.identifier.urihttp://journal.nums.ac.ir/article-1-308-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/552188
dc.description.abstractمقدمه مطالعات پیشین به نقش محافظتی شاخص تغذیه سالم در اختلالات روانی در جوامع غربی اشاره کرده‌‌اند ولی مطالعات در این زمینه در خاورمیانه اندک می‌‌باشد. هدف از پژوهش حاضر بررسی ارتباط بین پیروی از رهنمودهای تغذیه سالم از جمله شاخص جایگزین تغذیه سالم و شیوع اضطراب و افسردگی در بزرگسالان ایرانی بود. مواد و روش‌‌ها در مطالعه مقطعی حاضر که روی ۳۳۶۳ بزرگسال ایرانی صورت گرفت، اطلاعات مربوط به دریافت‌‌های غذایی افراد با استفاده از پرسشنامه معتبر بسامد غذایی ۱۰۶ موردی (Food Frequency Questionnaire: FFQ) جمع‌‌آوری گردید. پیروی از تغذیه سالم با استفاده از شاخص جایگزین تغذیه سالم (AHEI) ارزیابی شد. معیار HADS نیز برای ارزیابی اضطراب و افسردگی مورد استفاده قرار گرفت. اطلاعات مربوط به سایر متغیرها با استفاده از پرسشنامه‌‌های معتبر جمع‌‌آوری گردید. یافته‌‌ها فراوانی اضطراب و افسردگی در بین افراد به ترتیب ۲/۱۵ و ۳۰ درصد گزارش شد. پس از تعدیل متغیرهای مخدوشگر، افراد با پیروی بیشتر از شاخص جایگزین تغذیه سالم ۴۸ درصد شانس کمتری برای ابتلا به افسردگی (۰/۷۰-۰/۳۹ :CI ۹۵ درصد، ۰/۵۲:OR) داشتند. همچنین افراد در بالاترین گروه شاخص جایگزین تغذیه سالم، نسبت به افراد در کمترین تبعیت از این الگوی غذایی، ۲۹ درصد شانس کمتری برای ابتلا به اضطراب (۰/۹۴-۰/۵۴ :CI ۹۵ درصد ،۰/۷۱:OR) داشتند. ولی پس از تعدیل متغیرهایی همچون نمایه توده بدن و دریافت‌‌های غذایی این ارتباط از لحاظ آماری معنی‌‌دار نبود (۱/۰۹-۰/۵۲ :CI ۹۵ درصد ،۰/۷۵:OR). نتیجه‌‌گیری پیروی از شاخص جایگزین تغذیه سالم ارتباط معکوسی با خطر ابتلا به افسردگی در جمعیت ایرانی داشت. مطالعات بیشتر، به خصوص از نوع آینده‌‌نگر، برای تأیید این یافته‌‌ها در جوامع خاورمیانه مورد نیاز است.fa_IR
dc.format.extent706
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشکده علوم پزشکی نیشابورfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشکده علوم پزشکی نیشابورfa_IR
dc.relation.ispartofJournal Of Neyshabur University Of Medical Sciencesen_US
dc.subjectشاخص جایگزین تغذیه سالمfa_IR
dc.subjectکیفیت رژیم غذاییfa_IR
dc.subjectافسردگیfa_IR
dc.subjectاضطرابfa_IR
dc.subjectتغذیه و رژیم درمانیfa_IR
dc.titleارتباط میان شاخص تغذیه سالم با افسردگی و اضطراب در بزرگسالان ایرانیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشي اصیلfa_IR
dc.citation.volume4
dc.citation.issue4
dc.citation.spage46
dc.citation.epage58


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد