نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorرهباریان, راهلهfa_IR
dc.contributor.authorسپهری مقدم, حشمتfa_IR
dc.contributor.authorصدوقی, سید دامونfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-22T23:21:43Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-12T23:21:44Z
dc.date.available1399-08-22T23:21:43Zfa_IR
dc.date.available2020-11-12T23:21:44Z
dc.date.issued2017-05-01en_US
dc.date.issued1396-02-11fa_IR
dc.identifier.citationرهباریان, راهله, سپهری مقدم, حشمت, صدوقی, سید دامون. (1396). اثر عصاره آبی گیاه حرا (Avicennia marina) و آنغوزه (Ferula assa Foetida) بر پارامترهای استرس اکسیداتیو سلول‌‌های بافت مغز موش‌‌های صحرایی دیابتی. مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور, 5(1), 19-29.fa_IR
dc.identifier.issn2383-3203
dc.identifier.issn2476-2768
dc.identifier.urihttp://journal.nums.ac.ir/article-1-368-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/552150
dc.description.abstractمقدمه هدف مطالعه حاضر بررسی اثر عصاره آبی گیاهان آنغوزه و حرا بر سطح آنزیم‌‌های آنتی‌‌اکسیدانی سلول‌‌های بافت مغز موش‌‌های صحرایی دیابتی و مقایسه میزان اثربخشی این دو عصاره با یکدیگر بود. مواد و روش‌‌ها تعداد 54 سر موش صحرایی نر به تعداد مساوی به گروه‌‌های شاهد، شاهد دیابتی و دیابتی تیمار شده با غلظت 100 و 200 میلی‌‌گرم بر کیلوگرم عصاره آنغوزه و با غلظت 100 و 200 میلی‌‌گرم بر کیلوگرم عصاره حرا به صورت تصادفی تقسیم شدند. گروه‌‌های شاهد دیابتی و تجربی دیابتی، با یک بار تزریق داخل صفاقی 120 میلی‌‌گرم بر کیلوگرم آلوکسان دیابتی شدند. گروه‌‌های تجربی دیابتی به مدت یک ماه، عصاره آبی حرا و آنغوزه را به صورت داخل صفاقی دریافت نمودند. در روزهای 1، 15 و 30‌‌ پس از القاء دیابت تجربی سطح آنزیم‌‌های سوپراکسیددیسموتاز (SOD)، گلوتاتیون ‌‌اس- ترانسفراز (GST) و کاتالاز (CAT)، همچنین میزان مالون‌‌دی‌‌آلدئید (MDA) در سلول‌‌های بافت مغز اندازه‌‌گیری شد. داده‌‌ها بر اساس آزمون واریانس دوطرفه و آزمون تعقیبی LSD تحلیل شدند. یافته‌‌ها تزریق عصاره گیاهان آنغوزه و حرا با غلظت‌‌های 100 و 200 میلی‌‌گرم بر کیلوگرم به موش‌‌های دیابتی منجر به کاهش معنی‌‌دار در  MDAو افزایش معنی‌‌دار در میزان فعالیت آنزیم‌‌های SOD، GST و CAT در سلول‌‌های بافت مغز موش‌‌های دیابتی پس از 30 روز گشت (0/05>P). همچنین مشخص شد که عصاره گیاه حرا عملکرد نسبتاً مناسب‌‌تری نسبت به عصاره گیاه آنغوزه دارد. نتیجه‌‌گیری نتایج حاصل از این مطالعه تأییدکننده نقش آنتی‌‌اکسیدانی وابسته به غلظت عصاره گیاهان آنغوزه و حرا در بهبود شاخص‌‌های استرس‌‌اکسیداتیو سلول‌‌های بافت مغز موش‌‌های صحرایی دیابتی می‌‌باشد.fa_IR
dc.format.extent731
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشکده علوم پزشکی نیشابورfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشکده علوم پزشکی نیشابورfa_IR
dc.relation.ispartofJournal Of Neyshabur University Of Medical Sciencesen_US
dc.subjectآنزیم‌‌هاfa_IR
dc.subjectآنتی‌‌اکسیدانfa_IR
dc.subjectدیابتfa_IR
dc.subjectمغزfa_IR
dc.subjectموش صحراییfa_IR
dc.subjectعلوم آزمایشگاهیfa_IR
dc.titleاثر عصاره آبی گیاه حرا (Avicennia marina) و آنغوزه (Ferula assa Foetida) بر پارامترهای استرس اکسیداتیو سلول‌‌های بافت مغز موش‌‌های صحرایی دیابتیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشي اصیلfa_IR
dc.citation.volume5
dc.citation.issue1
dc.citation.spage19
dc.citation.epage29


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد