| dc.contributor.author | رهباریان, راهله | fa_IR |
| dc.contributor.author | سپهری مقدم, حشمت | fa_IR |
| dc.contributor.author | صدوقی, سید دامون | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-22T23:21:43Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-12T23:21:44Z | |
| dc.date.available | 1399-08-22T23:21:43Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-12T23:21:44Z | |
| dc.date.issued | 2017-05-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1396-02-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | رهباریان, راهله, سپهری مقدم, حشمت, صدوقی, سید دامون. (1396). اثر عصاره آبی گیاه حرا (Avicennia marina) و آنغوزه (Ferula assa Foetida) بر پارامترهای استرس اکسیداتیو سلولهای بافت مغز موشهای صحرایی دیابتی. مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور, 5(1), 19-29. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2383-3203 | |
| dc.identifier.issn | 2476-2768 | |
| dc.identifier.uri | http://journal.nums.ac.ir/article-1-368-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/552150 | |
| dc.description.abstract | مقدمه
هدف مطالعه حاضر بررسی اثر عصاره آبی گیاهان آنغوزه و حرا بر سطح آنزیمهای آنتیاکسیدانی سلولهای بافت مغز موشهای صحرایی دیابتی و مقایسه میزان اثربخشی این دو عصاره با یکدیگر بود.
مواد و روشها
تعداد 54 سر موش صحرایی نر به تعداد مساوی به گروههای شاهد، شاهد دیابتی و دیابتی تیمار شده با غلظت 100 و 200 میلیگرم بر کیلوگرم عصاره آنغوزه و با غلظت 100 و 200 میلیگرم بر کیلوگرم عصاره حرا به صورت تصادفی تقسیم شدند. گروههای شاهد دیابتی و تجربی دیابتی، با یک بار تزریق داخل صفاقی 120 میلیگرم بر کیلوگرم آلوکسان دیابتی شدند. گروههای تجربی دیابتی به مدت یک ماه، عصاره آبی حرا و آنغوزه را به صورت داخل صفاقی دریافت نمودند. در روزهای 1، 15 و 30 پس از القاء دیابت تجربی سطح آنزیمهای سوپراکسیددیسموتاز (SOD)، گلوتاتیون اس- ترانسفراز (GST) و کاتالاز (CAT)، همچنین میزان مالوندیآلدئید (MDA) در سلولهای بافت مغز اندازهگیری شد. دادهها بر اساس آزمون واریانس دوطرفه و آزمون تعقیبی LSD تحلیل شدند.
یافتهها
تزریق عصاره گیاهان آنغوزه و حرا با غلظتهای 100 و 200 میلیگرم بر کیلوگرم به موشهای دیابتی منجر به کاهش معنیدار در MDAو افزایش معنیدار در میزان فعالیت آنزیمهای SOD، GST و CAT در سلولهای بافت مغز موشهای دیابتی پس از 30 روز گشت (0/05>P). همچنین مشخص شد که عصاره گیاه حرا عملکرد نسبتاً مناسبتری نسبت به عصاره گیاه آنغوزه دارد.
نتیجهگیری
نتایج حاصل از این مطالعه تأییدکننده نقش آنتیاکسیدانی وابسته به غلظت عصاره گیاهان آنغوزه و حرا در بهبود شاخصهای استرساکسیداتیو سلولهای بافت مغز موشهای صحرایی دیابتی میباشد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 731 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشکده علوم پزشکی نیشابور | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal Of Neyshabur University Of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | آنزیمها | fa_IR |
| dc.subject | آنتیاکسیدان | fa_IR |
| dc.subject | دیابت | fa_IR |
| dc.subject | مغز | fa_IR |
| dc.subject | موش صحرایی | fa_IR |
| dc.subject | علوم آزمایشگاهی | fa_IR |
| dc.title | اثر عصاره آبی گیاه حرا (Avicennia marina) و آنغوزه (Ferula assa Foetida) بر پارامترهای استرس اکسیداتیو سلولهای بافت مغز موشهای صحرایی دیابتی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي اصیل | fa_IR |
| dc.citation.volume | 5 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 19 | |
| dc.citation.epage | 29 | |