• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور
    • دوره 5, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور
    • دوره 5, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر عصاره آبی گیاه حرا (Avicennia marina) و آنغوزه (Ferula assa Foetida) بر پارامترهای استرس اکسیداتیو سلول‌‌های بافت مغز موش‌‌های صحرایی دیابتی

    (ندگان)پدیدآور
    رهباریان, راهلهسپهری مقدم, حشمتصدوقی, سید دامون
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    731.7کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي اصیل
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه هدف مطالعه حاضر بررسی اثر عصاره آبی گیاهان آنغوزه و حرا بر سطح آنزیم‌‌های آنتی‌‌اکسیدانی سلول‌‌های بافت مغز موش‌‌های صحرایی دیابتی و مقایسه میزان اثربخشی این دو عصاره با یکدیگر بود. مواد و روش‌‌ها تعداد 54 سر موش صحرایی نر به تعداد مساوی به گروه‌‌های شاهد، شاهد دیابتی و دیابتی تیمار شده با غلظت 100 و 200 میلی‌‌گرم بر کیلوگرم عصاره آنغوزه و با غلظت 100 و 200 میلی‌‌گرم بر کیلوگرم عصاره حرا به صورت تصادفی تقسیم شدند. گروه‌‌های شاهد دیابتی و تجربی دیابتی، با یک بار تزریق داخل صفاقی 120 میلی‌‌گرم بر کیلوگرم آلوکسان دیابتی شدند. گروه‌‌های تجربی دیابتی به مدت یک ماه، عصاره آبی حرا و آنغوزه را به صورت داخل صفاقی دریافت نمودند. در روزهای 1، 15 و 30‌‌ پس از القاء دیابت تجربی سطح آنزیم‌‌های سوپراکسیددیسموتاز (SOD)، گلوتاتیون ‌‌اس- ترانسفراز (GST) و کاتالاز (CAT)، همچنین میزان مالون‌‌دی‌‌آلدئید (MDA) در سلول‌‌های بافت مغز اندازه‌‌گیری شد. داده‌‌ها بر اساس آزمون واریانس دوطرفه و آزمون تعقیبی LSD تحلیل شدند. یافته‌‌ها تزریق عصاره گیاهان آنغوزه و حرا با غلظت‌‌های 100 و 200 میلی‌‌گرم بر کیلوگرم به موش‌‌های دیابتی منجر به کاهش معنی‌‌دار در  MDAو افزایش معنی‌‌دار در میزان فعالیت آنزیم‌‌های SOD، GST و CAT در سلول‌‌های بافت مغز موش‌‌های دیابتی پس از 30 روز گشت (0/05>P). همچنین مشخص شد که عصاره گیاه حرا عملکرد نسبتاً مناسب‌‌تری نسبت به عصاره گیاه آنغوزه دارد. نتیجه‌‌گیری نتایج حاصل از این مطالعه تأییدکننده نقش آنتی‌‌اکسیدانی وابسته به غلظت عصاره گیاهان آنغوزه و حرا در بهبود شاخص‌‌های استرس‌‌اکسیداتیو سلول‌‌های بافت مغز موش‌‌های صحرایی دیابتی می‌‌باشد.
    کلید واژگان
    آنزیم‌‌ها
    آنتی‌‌اکسیدان
    دیابت
    مغز
    موش صحرایی
    علوم آزمایشگاهی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2017-05-01
    1396-02-11
    ناشر
    دانشکده علوم پزشکی نیشابور

    شاپا
    2383-3203
    2476-2768
    URI
    http://journal.nums.ac.ir/article-1-368-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/552150

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب