نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorبنی محمد, مجیدfa_IR
dc.contributor.authorفرخی, مهتابfa_IR
dc.contributor.authorورشویی, بهنامfa_IR
dc.contributor.authorآیت اللهی, سید عبدالمجیدfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-22T06:55:05Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-12T06:55:06Z
dc.date.available1399-08-22T06:55:05Zfa_IR
dc.date.available2020-11-12T06:55:06Z
dc.date.issued2019-04-01en_US
dc.date.issued1398-01-12fa_IR
dc.identifier.citationبنی محمد, مجید, فرخی, مهتاب, ورشویی, بهنام, آیت اللهی, سید عبدالمجید. (1398). اثر درمان خوراکی زعفران بر محافظت فلاپ‌های پوستی در برابر بروز نکروز بافتی و استرس اکسیداتیو در موش‌های صحرایی. كومش, 21(2), 347-353.fa_IR
dc.identifier.issn1608-7046
dc.identifier.urihttp://koomeshjournal.semums.ac.ir/article-1-4605-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/533776
dc.description.abstractمقدمه: امروزه از فلاپ‌های پوستی در بسیاری از جراحی‌های ترمیمی و التیام آسیب‌دیدگی‌های مربوط به پوست به عنوان یکی از روش‌های اصلی درمان، استفاده می‌شود ولی علی‌رغم پیشرفت‌های صورت گرفته در زمینه‌های مربوط به بهبود میزان بقای فلاپ‌های پوستی، کماکان بقای فلاپ‌ها و اثر‌بخشی آن‌ها با مسائلی مانند اثرات ناشی از ایسکمی – خون‌رسانی مجدد (Ischemia-Reperfusion)، استرس اکسیداتیو (Oxidative Stress)، نکروز بافتی (Tissue Necrosis)، و حتی آپوپتوز سلولی (Apoptosis) در بافت آسیب‌دیده، تهدید می‌شود. لذا این تهدیدات طرح‌کننده‌ی زمینه‌های تحقیق و پژوهش، برای افزایش میزان بقای هر چه بیش‌تر فلاپ‌های پوستی و محافظت آن‌ها در برابر آسیب‌های مطروحه هستند و تلاش‌ها برای مدیریت یا حذف این تهدیدات باید انجام پذیرد. هدف ما تاثیر تجویز زعفران قبل و بعد از جراحی فلاپ پوستی، بر روی درصد نکروز بافتی و استرس اکسیداتیو، در موش صحرایی بود. مواد و روش‌ها: زعفران به میزان  mg/kg/day 40، یا mg/kg/day 80 ، به صورت گاواژ به مدت دو هفته قبل و یک هفته بعد از جراحی فلاپ در موش‌ها تجویز شد. یک هفته پس از جراحی، درصد نکروز فلاپ (با اندازه‌گیری و تقسیم ناحیه نکروزی بر طول کل فلاپ)، میزان مالون دی‌آلدئید (MDA) و کاتالاز (CAT) اندازه‌گیری شد. یافته‌ها: درمان قبل و بعد از جراحی با زعفران، در هر دو دوز استفاده شده موجب کاهش نکروز فلاپ (P<0.01) در مقایسه با گروه کنترل شد. هم‌چنین میزان MDA به عنوان نمایی از میزان پراکسیداسیون لیپیدی کاهش نشان داد. فعالیت کاتالاز نیز به عنوان نمایی از میزان عملکرد آنتی‌اکسیدانی افزایش یافت (P<0.01). نتیجه‌گیری: داده‌های حاصله از این آزمایش نشان‌دهنده بهبود بقای فلاپ پوستی و کاهش استرس اکسیداتیو توسط درمان با زعفران قبل و بعد از جراحی بودند.  fa_IR
dc.format.extent2063
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی سمنانfa_IR
dc.relation.ispartofكومشfa_IR
dc.relation.ispartofKoomesh journalen_US
dc.subjectزعفرانfa_IR
dc.subjectفلاپ های جراحیfa_IR
dc.subjectبافت مردگیfa_IR
dc.subjectاسترس اکسیداتیوfa_IR
dc.subjectآسیب ناشی از خون‌رسانی مجددfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleاثر درمان خوراکی زعفران بر محافظت فلاپ‌های پوستی در برابر بروز نکروز بافتی و استرس اکسیداتیو در موش‌های صحراییfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.department- باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده داروسازی، پردیس بین الملل، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.department- دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات فیتوشیمی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume21
dc.citation.issue2
dc.citation.spage347
dc.citation.epage353


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد