• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • كومش
    • دوره 16, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • كومش
    • دوره 16, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی اثرات مشترک نوع باکتری آغازگر، دمای گرم‌خانه‌گذاری و pH نهایی تخمیر برشاخص‌های میکروبی، بیوشیمیایی و حسیدوغ پروبیوتیک

    (ندگان)پدیدآور
    دلشادیان, زهرهمحمدی, رضاچله‌دوان, سعیدهشاد نوش, مهدیاحمدی, الههمرتضویان, سید امیر محمد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    487.9کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
      سابقه و هدف: قابلیت زیستی پروبیوتیک‌ها در محصول نهایی مشخصه‌ی مهم کیفی دوغ است که تحت تاثیر عوامل زیادی از قبیل نوع کشت آغازگر، pH ، اسیدیته، پتانسیل احیا، دمای گرم‌خانه‌گذاری، دمای نگه‌دارییخچالی و زمان نگه‌دارییخچالی قرار می‌گیرد. در این تحقیق، اثر مشترک سه عامل با اهمیت نوع کشت آغازگر، دمای گرم‌خانه‌گذاری و pH نهایی تخمیر بر قابلیت زیستی دو گونه پروبیوتیکلاکتوباسیلوس اسیدوفیلوسو بیفیدوباکتریوم لاکتیسو هم‌چنین خواص بیوشیمیایی و ویژگی‌های حسی این محصول مورد مطالعه قرار گرفت.   مواد و روش ‌ ها: تیمارهای مختلف دوغ پروبیوتیک توسط تلقیح استارتر معمول ماست به هم‌راه هر دو سوش پروبیوتیک ل. اسیدوفیلوس LA-5 و ب. لاکتیس BB-12 به شیر بازسازی شده دارای 6% ماده خشک و گرم‌خانه‌گذاری در دو دمای 38 و ˚C 44 تا رسیدن به pH 0/4 و 5/4 تهیه شدند و در دماییخچالی 4 و ˚C 8 به مدت 21 روز نگه‌داری شدند.شمارش پروبیوتیک‌ها و اندازه‌گیری خواص بیوشیمیاییدر حین تخمیر و نگه‌دارییخچالیانجام شد. ویژگی‌های حسی نمونه‌ها بلافاصله پس از تخمیر و در پایان نگه‌دارییخچالی مورد ارزیابی قرار گرفت.   یافته ‌ ها:بیش‌ترین سرعت‌های افت pH ، افزایش اسیدیته و پتانسیل احیا و کم‌ترین مدت زمان گرم‌خانه‌گذاری در تیمارهای گرم‌خانه‌گذاری شده در دمای ˚C 44 و با pH نهایی 5 ⁄ 4 مشاهدهشد. درمیان تیمارهای گزینش شده از نظر مقبولیت طعم، تیمار 5 ⁄ 4-38- ABY3 بالاترین قابلیت زیستی هر دو باکتری پروبیوتیک را در هر دودمای ˚C 4 و ˚C 8 نشان داد. پس از 21 روز نگه‌دارییخچالی تیمار 0 ⁄ 4- ˚C 38 -ABY1 و 0 ⁄ 4- ˚C 38 ABY2- به ترتیب بالاترین و کم‌ترین نمرات پذیرش کلی را کسب نمودند.   نتیجه ‌ گیری:تمامی متغیرهای این تحقیق به طور معناداری بر شاخص‌های کیفی دوغ پروبیوتیک تاثیرگذار بودند. گرم‌خانه‌گذاری در دمای ˚C 38 با وجود افزایش زمان تخمیر و هم‌چنین خاتمه تخمیر در 5 ⁄ 4= pH هر یک به طور جداگانه منجر به قابلیت زیستی بالای پروبیوتیک‌ها شدند، هرچند که خاتمه تخمیر در 4= pH ارزیابی حسی بهتری را منجر می‌شد.
    کلید واژگان
    لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس
    بیفیدوباکتریوم لاکتیس
    پروبیوتیک
    عمومى

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2015-06-01
    1394-03-11
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی سمنان

    شاپا
    1608-7046
    URI
    http://koomeshjournal.semums.ac.ir/article-1-2550-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/533079

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب