نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorبابایی, منصورfa_IR
dc.contributor.authorاقتصادی, شهریارfa_IR
dc.contributor.authorمحمودی مجدآبادی فراهانی, محمودfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-22T05:57:32Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-12T05:57:32Z
dc.date.available1399-08-22T05:57:32Zfa_IR
dc.date.available2020-11-12T05:57:32Z
dc.date.issued2020-07-01en_US
dc.date.issued1399-04-11fa_IR
dc.identifier.citationبابایی, منصور, اقتصادی, شهریار, محمودی مجدآبادی فراهانی, محمود. (1399). مقایسه بین دریافت درشت مغذی‌ها و ترکیبات آنتی اکسیدانی بر اساس میزان استرس نیروهای نظامی. مجله طب نظامی, 22(4), 384-392. doi: 10.30491/JMM.22.4.8fa_IR
dc.identifier.issn1735-1537
dc.identifier.issn1735-7667
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.30491/JMM.22.4.8
dc.identifier.urihttp://militarymedj.ir/article-1-2250-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/528559
dc.description.abstractزمینه و هدف: داشتن تغذیه صحیح بعنوان یکی از مهمترین جنبه‌های سلامت بر عملکرد جسمی و فکری افراد تحت شرایط استرس تاثیر زیادی دارد. مطالعه حاضر با هدف بررسی مقایسه بین دریافت درشت مغذی‌ها و ترکیبات آنتی اکسیدانی بر اساس میزان استرس نیروهای نظامی انجام گرفت. روش‌ها: 75 نفر از افراد نظامی 18 تا 45 سال در مناطق عملیاتی که دارای درجات مختلف استرس بودند وارد مطالعه شدند. افراد نظامی در دو گروه با استرس بالا (27 نفر) و پایین (48 نفر) گروه بندی و میزان دریافت مورد مقایسه قرار گرفت. برای جمع‌آوری و مقایسه اطلاعات از پرسشنامه‌های اطلاعات دموگرافیک، Dass21، فعالیت فیزیکی IPAQ و FFQ 168 آیتمی استفاده شد. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS 20 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. یافته‌ها: افراد در هر دو گروه از نظر داده های دموگرافیک همسان بودند. افراد نظامی با استرس پایین به طور معنی‌داری دریافت بالاتر ویتامین E، سلنیوم، پروتئین، کل لبنیات و لبنیات کم چرب نسبت به گروه نظامی با استرس بالا داشتند (p<0.05). همچنین گروه با استرس پایین دریافت بالاتر میوه، سبزیجات، انرژی، چربی و گوشت نسبت به گروه با استرس بالا داشتند. دریافت فست فود، بیسکویت‌ها در گروه کم استرس کمتر از گروه با استرس بالا بود، هرچند که این اختلافات معنی دار نبود. نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که افرد نظامی با استرس پایین دریافت آنتی اکسیدانی ویتامین‌های E وC  و عنصر سلنیوم بالاتری نسبت به افراد نظامی با استرس بالا داشتند. افراد نظامی با استرس پایین از الگوی غذایی بهتر و دریافت غذایی با کیفیت‌تری برخوردار بودند.fa_IR
dc.format.extent745
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بقیه اللهfa_IR
dc.relation.ispartofمجله طب نظامیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.30491/JMM.22.4.8
dc.subjectاسترسfa_IR
dc.subjectآنتی اکسیدانfa_IR
dc.subjectدرشت مغذی ها.fa_IR
dc.subjectطب نظامیfa_IR
dc.titleمقایسه بین دریافت درشت مغذی‌ها و ترکیبات آنتی اکسیدانی بر اساس میزان استرس نیروهای نظامیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشي اصیلfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد علوم تحقیقاتfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم تغذیه، دانشکده علوم و فناوریهای پزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume22
dc.citation.issue4
dc.citation.spage384
dc.citation.epage392


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد