| dc.contributor.author | بابایی, منصور | fa_IR |
| dc.contributor.author | اقتصادی, شهریار | fa_IR |
| dc.contributor.author | محمودی مجدآبادی فراهانی, محمود | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-22T05:57:32Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-12T05:57:32Z | |
| dc.date.available | 1399-08-22T05:57:32Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-12T05:57:32Z | |
| dc.date.issued | 2020-07-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1399-04-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | بابایی, منصور, اقتصادی, شهریار, محمودی مجدآبادی فراهانی, محمود. (1399). مقایسه بین دریافت درشت مغذیها و ترکیبات آنتی اکسیدانی بر اساس میزان استرس نیروهای نظامی. مجله طب نظامی, 22(4), 384-392. doi: 10.30491/JMM.22.4.8 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1735-1537 | |
| dc.identifier.issn | 1735-7667 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.30491/JMM.22.4.8 | |
| dc.identifier.uri | http://militarymedj.ir/article-1-2250-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/528559 | |
| dc.description.abstract | زمینه و هدف: داشتن تغذیه صحیح بعنوان یکی از مهمترین جنبههای سلامت بر عملکرد جسمی و فکری افراد تحت شرایط استرس تاثیر زیادی دارد. مطالعه حاضر با هدف بررسی مقایسه بین دریافت درشت مغذیها و ترکیبات آنتی اکسیدانی بر اساس میزان استرس نیروهای نظامی انجام گرفت.
روشها: 75 نفر از افراد نظامی 18 تا 45 سال در مناطق عملیاتی که دارای درجات مختلف استرس بودند وارد مطالعه شدند. افراد نظامی در دو گروه با استرس بالا (27 نفر) و پایین (48 نفر) گروه بندی و میزان دریافت مورد مقایسه قرار گرفت. برای جمعآوری و مقایسه اطلاعات از پرسشنامههای اطلاعات دموگرافیک، Dass21، فعالیت فیزیکی IPAQ و FFQ 168 آیتمی استفاده شد. دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS 20 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
یافتهها: افراد در هر دو گروه از نظر داده های دموگرافیک همسان بودند. افراد نظامی با استرس پایین به طور معنیداری دریافت بالاتر ویتامین E، سلنیوم، پروتئین، کل لبنیات و لبنیات کم چرب نسبت به گروه نظامی با استرس بالا داشتند (p<0.05). همچنین گروه با استرس پایین دریافت بالاتر میوه، سبزیجات، انرژی، چربی و گوشت نسبت به گروه با استرس بالا داشتند. دریافت فست فود، بیسکویتها در گروه کم استرس کمتر از گروه با استرس بالا بود، هرچند که این اختلافات معنی دار نبود.
نتیجهگیری: این مطالعه نشان داد که افرد نظامی با استرس پایین دریافت آنتی اکسیدانی ویتامینهای E وC و عنصر سلنیوم بالاتری نسبت به افراد نظامی با استرس بالا داشتند. افراد نظامی با استرس پایین از الگوی غذایی بهتر و دریافت غذایی با کیفیتتری برخوردار بودند. | fa_IR |
| dc.format.extent | 745 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله طب نظامی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.30491/JMM.22.4.8 | |
| dc.subject | استرس | fa_IR |
| dc.subject | آنتی اکسیدان | fa_IR |
| dc.subject | درشت مغذی ها. | fa_IR |
| dc.subject | طب نظامی | fa_IR |
| dc.title | مقایسه بین دریافت درشت مغذیها و ترکیبات آنتی اکسیدانی بر اساس میزان استرس نیروهای نظامی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي اصیل | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه آزاد علوم تحقیقات | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم تغذیه، دانشکده علوم و فناوریهای پزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 22 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 384 | |
| dc.citation.epage | 392 | |