مقایسه بین دریافت درشت مغذیها و ترکیبات آنتی اکسیدانی بر اساس میزان استرس نیروهای نظامی
(ندگان)پدیدآور
بابایی, منصوراقتصادی, شهریارمحمودی مجدآبادی فراهانی, محمودنوع مدرک
Textپژوهشي اصیل
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه و هدف: داشتن تغذیه صحیح بعنوان یکی از مهمترین جنبههای سلامت بر عملکرد جسمی و فکری افراد تحت شرایط استرس تاثیر زیادی دارد. مطالعه حاضر با هدف بررسی مقایسه بین دریافت درشت مغذیها و ترکیبات آنتی اکسیدانی بر اساس میزان استرس نیروهای نظامی انجام گرفت.
روشها: 75 نفر از افراد نظامی 18 تا 45 سال در مناطق عملیاتی که دارای درجات مختلف استرس بودند وارد مطالعه شدند. افراد نظامی در دو گروه با استرس بالا (27 نفر) و پایین (48 نفر) گروه بندی و میزان دریافت مورد مقایسه قرار گرفت. برای جمعآوری و مقایسه اطلاعات از پرسشنامههای اطلاعات دموگرافیک، Dass21، فعالیت فیزیکی IPAQ و FFQ 168 آیتمی استفاده شد. دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS 20 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
یافتهها: افراد در هر دو گروه از نظر داده های دموگرافیک همسان بودند. افراد نظامی با استرس پایین به طور معنیداری دریافت بالاتر ویتامین E، سلنیوم، پروتئین، کل لبنیات و لبنیات کم چرب نسبت به گروه نظامی با استرس بالا داشتند (p
کلید واژگان
استرسآنتی اکسیدان
درشت مغذی ها.
طب نظامی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2020-07-011399-04-11
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی بقیه اللهسازمان پدید آورنده
دانشگاه آزاد علوم تحقیقاتگروه علوم تغذیه، دانشکده علوم و فناوریهای پزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
شاپا
1735-15371735-7667




