| dc.contributor.author | توکلی, حمیدرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | فرهنگ, کاظم | fa_IR |
| dc.contributor.author | کریمی زارچی, علی اکبر | fa_IR |
| dc.contributor.author | حیدری, اسماعیل | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-22T05:56:31Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-12T05:56:31Z | |
| dc.date.available | 1399-08-22T05:56:31Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-12T05:56:31Z | |
| dc.date.issued | 2012-01-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1390-10-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | توکلی, حمیدرضا, فرهنگ, کاظم, کریمی زارچی, علی اکبر, حیدری, اسماعیل. (1390). کیفیت باکتریولوژیک اغذیه آماده مصرف در چهار رستوران وابسته به یک مرکز نظامی. مجله طب نظامی, 13(4), 207-212. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1735-1537 | |
| dc.identifier.issn | 1735-7667 | |
| dc.identifier.uri | http://militarymedj.ir/article-1-781-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/528468 | |
| dc.description.abstract | اهداف: یکی از مهمترین روشهای ارزیابی باکتریولوژیک غذاها در رستورانها، نمونهگیری تصادفی و انجام آزمایشهای میکروبی است. هدف از این مطالعه، بررسی کیفیت باکتریولوژیک غذا ها و سالادهای آماده مصرف در چهار رستوران وابسته به یک مرکز نظامی در تهران بود. روشها: این مطالعه مقطعی در سال 1388 انجام شد. 288 نمونه غذا و سالاد آماده مصرف از چهار رستوران طرف قرارداد یک مرکز نظامی بهطور تصادفی انتخاب و با روشهای استاندارد از نظر تعداد کلی باکتریها، کلیفرم، استافیلوکوکوساورئوس، اشرشیاکلی و سالمونلا آزمایش شدند. نتایج بهکمک نرمافزار SPSS 15 با استفاده از شاخصهای آمار توصیفی و آزمون آنووا تحلیل شد. یافتهها: از نظر تعداد کلی باکتریها، بیشترین آلودگی در نمونههای رستوران B و از نظر آلودگی به کلیفرم، اشرشیاکلی و استافیلوکوکوساورئوس بیشترین آلودگی در نمونههای رستوران A مشاهده شد. در 5 نمونه آلودگی به اشرشیاکلی تایید شد، ولی در هیچیک از نمونهها آلودگی به سالمونلا مشاهده نشد. نتیجهگیری: آلودگی باکتریایی برخی از غذاها و سالادهای عرضهشده در رستورانهای مورد مطالعه، بیش از حد استاندارد است و انجام مطالعات تکمیلی و کنترل منظم این رستورانها لازم و ضروری است . | fa_IR |
| dc.format.extent | 284 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله طب نظامی | fa_IR |
| dc.subject | ارزیابی باکتریولوژیک | fa_IR |
| dc.subject | غذا | fa_IR |
| dc.subject | سالاد | fa_IR |
| dc.subject | رستوران | fa_IR |
| dc.subject | طب نظامی | fa_IR |
| dc.title | کیفیت باکتریولوژیک اغذیه آماده مصرف در چهار رستوران وابسته به یک مرکز نظامی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي اصیل | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات بهداشت، پژوهشگاه علوم پزشکی بقیها...(عج)، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بقیها...(عج)، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه آمار و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بقیها...(عج)، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بقیها...(عج)، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 13 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 207 | |
| dc.citation.epage | 212 | |