نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorتوکلی, حمیدرضاfa_IR
dc.contributor.authorفرهنگ, کاظمfa_IR
dc.contributor.authorکریمی زارچی, علی اکبرfa_IR
dc.contributor.authorحیدری, اسماعیلfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-22T05:56:31Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-12T05:56:31Z
dc.date.available1399-08-22T05:56:31Zfa_IR
dc.date.available2020-11-12T05:56:31Z
dc.date.issued2012-01-01en_US
dc.date.issued1390-10-11fa_IR
dc.identifier.citationتوکلی, حمیدرضا, فرهنگ, کاظم, کریمی زارچی, علی اکبر, حیدری, اسماعیل. (1390). کیفیت باکتریولوژیک اغذیه آماده مصرف در چهار رستوران وابسته به یک مرکز نظامی. مجله طب نظامی, 13(4), 207-212.fa_IR
dc.identifier.issn1735-1537
dc.identifier.issn1735-7667
dc.identifier.urihttp://militarymedj.ir/article-1-781-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/528468
dc.description.abstract  اهداف: یکی از مهم‌ترین روش‌های ارزیابی باکتریولوژیک غذاها در رستوران‌ها، نمونه‌گیری تصادفی و انجام آزمایش‌های میکروبی است. هدف از این مطالعه، بررسی کیفیت باکتریولوژیک غذا ها و سالادهای آماده مصرف در چهار رستوران وابسته به یک مرکز نظامی در تهران بود.   روش‌ها: این مطالعه مقطعی در سال 1388 انجام شد. 288 نمونه غذا و سالاد آماده مصرف از چهار رستوران طرف قرارداد یک مرکز نظامی به‌طور تصادفی انتخاب و با روش‌های استاندارد از نظر تعداد کلی باکتری‌ها، کلی‌فرم، استافیلوکوکوس‌اورئوس، اشرشیاکلی و سالمونلا آزمایش شدند. نتایج به‌کمک نرم‌افزار SPSS 15 با استفاده از شاخص‌های آمار توصیفی و آزمون آنووا تحلیل شد.   یافته‌ها: از نظر تعداد کلی باکتری‌ها، بیشترین آلودگی در نمونه‌های رستوران B و از نظر آلودگی به کلی‌فرم، اشرشیاکلی و استافیلوکوکوس‌اورئوس بیشترین آلودگی در نمونه‌های رستوران A مشاهده شد. در 5 نمونه آلودگی به اشرشیاکلی تایید شد، ولی در هیچ‌یک از نمونه‌ها آلودگی به سالمونلا مشاهده نشد. نتیجه‌گیری: آلودگی باکتریایی برخی از غذاها و سالادهای عرضه‌شده در رستوران‌های مورد مطالعه، بیش از حد استاندارد است و انجام مطالعات تکمیلی و کنترل منظم این رستوران‌ها لازم و ضروری است .fa_IR
dc.format.extent284
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بقیه اللهfa_IR
dc.relation.ispartofمجله طب نظامیfa_IR
dc.subjectارزیابی باکتریولوژیکfa_IR
dc.subjectغذاfa_IR
dc.subjectسالادfa_IR
dc.subjectرستورانfa_IR
dc.subjectطب نظامیfa_IR
dc.titleکیفیت باکتریولوژیک اغذیه آماده مصرف در چهار رستوران وابسته به یک مرکز نظامیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشي اصیلfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات بهداشت، پژوهشگاه علوم پزشکی بقیه‌ا...(عج)، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌ا...(عج)، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه آمار و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌ا...(عج)، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌ا...(عج)، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume13
dc.citation.issue4
dc.citation.spage207
dc.citation.epage212


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد