نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorتوکلی, حمیدرضاfa_IR
dc.contributor.authorصوفی آبادی, قدرت ا...fa_IR
dc.contributor.authorفرج زاده, داودfa_IR
dc.contributor.authorرفعتی, حسنfa_IR
dc.contributor.authorکریمی زارچی, علی اکبرfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-22T05:56:20Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-12T05:56:20Z
dc.date.available1399-08-22T05:56:20Zfa_IR
dc.date.available2020-11-12T05:56:20Z
dc.date.issued2009-10-01en_US
dc.date.issued1388-07-09fa_IR
dc.identifier.citationتوکلی, حمیدرضا, صوفی آبادی, قدرت ا..., فرج زاده, داود, رفعتی, حسن, کریمی زارچی, علی اکبر. (1388). ارزیابی مقایسه ای کیفیت باکتریایی، شیمیایی و ارگانولپتیک غذاهای طبخ شده با تجهیزات معمولی و نوین. مجله طب نظامی, 11(3), 165-170.fa_IR
dc.identifier.issn1735-1537
dc.identifier.issn1735-7667
dc.identifier.urihttp://militarymedj.ir/article-1-669-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/528449
dc.description.abstract  اهداف. ارزیابی کیفیت میکروبی ، شیمیایی و ارگانولپتیک غذاهایی که با تجهیزات معمولی و نوین طبخ می‌­شوند می­‌تواند در مدیریت تغذیه فرماندهان مفید واقع شود. هدف از انجام این مطالعه مقایسه کیفیت غذاهای طبخ‌­شده با تجهیزات معمولی و نوین بود.   روش‌­ها. 120 نمونه غذای طبخ‌­شده با دو روش فوق به­‌طور تصادفی انتخاب و با روش‌­های استاندارد مورد ارزیابی باکتریولوژیک، شیمیایی و ارگانولپتیک قرار گرفت. نتایج با استفاده از نرم‌­افزار SPSS 18 و آزمون­‌های آماری من- ویتنی و ویلکاکسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.   یافته­‌ها. میانگین تعداد باکتری در غذاهای طبخ‌­شده با تجهیزات معمولی و نوین به­‌ترتیب (101×4.09±) 102×3.51 و (101×1.28±) 102×1.07 تعیین شد. میانگین مقدار چربی در غذاهای سنتی و نوین به­‌ترتیب 25.80 و 15.82 gr /100gr و میانگین اندیس پراکسید به‌­ترتیب 10.19 و 5.27 mg /kg تعیین شد. همچنین مقدار ویتامین­‌های B1 و B2 و ویژگی‌­های ارگانولپتیک غذاهای طبخ‌­شده با دو روش فوق اندازه‌­گیری شد (0.05>p). نتیجه‌­گیری. کیفیت بهداشتی و ارزش تغذیه‌­ای غذاهای طبخ‌­شده با تجهیزات نوین بالاتر بوده و جایگزین نمودن تجهیزات نوین به جای تجهیزات سنتی نقش زیادی در سلامت نیروهای نظامی دارد.fa_IR
dc.format.extent200
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بقیه اللهfa_IR
dc.relation.ispartofمجله طب نظامیfa_IR
dc.subjectکلیدواژه ها: کیفیت غذاfa_IR
dc.subjectتجهیزات معمولی و نوینfa_IR
dc.subjectطبخ غذاfa_IR
dc.subjectطب نظامیfa_IR
dc.titleارزیابی مقایسه ای کیفیت باکتریایی، شیمیایی و ارگانولپتیک غذاهای طبخ شده با تجهیزات معمولی و نوینfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشي اصیلfa_IR
dc.citation.volume11
dc.citation.issue3
dc.citation.spage165
dc.citation.epage170


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد