ارزیابی مقایسه ای کیفیت باکتریایی، شیمیایی و ارگانولپتیک غذاهای طبخ شده با تجهیزات معمولی و نوین
| dc.contributor.author | توکلی, حمیدرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | صوفی آبادی, قدرت ا... | fa_IR |
| dc.contributor.author | فرج زاده, داود | fa_IR |
| dc.contributor.author | رفعتی, حسن | fa_IR |
| dc.contributor.author | کریمی زارچی, علی اکبر | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-22T05:56:20Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-12T05:56:20Z | |
| dc.date.available | 1399-08-22T05:56:20Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-12T05:56:20Z | |
| dc.date.issued | 2009-10-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1388-07-09 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | توکلی, حمیدرضا, صوفی آبادی, قدرت ا..., فرج زاده, داود, رفعتی, حسن, کریمی زارچی, علی اکبر. (1388). ارزیابی مقایسه ای کیفیت باکتریایی، شیمیایی و ارگانولپتیک غذاهای طبخ شده با تجهیزات معمولی و نوین. مجله طب نظامی, 11(3), 165-170. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1735-1537 | |
| dc.identifier.issn | 1735-7667 | |
| dc.identifier.uri | http://militarymedj.ir/article-1-669-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/528449 | |
| dc.description.abstract | اهداف. ارزیابی کیفیت میکروبی ، شیمیایی و ارگانولپتیک غذاهایی که با تجهیزات معمولی و نوین طبخ میشوند میتواند در مدیریت تغذیه فرماندهان مفید واقع شود. هدف از انجام این مطالعه مقایسه کیفیت غذاهای طبخشده با تجهیزات معمولی و نوین بود. روشها. 120 نمونه غذای طبخشده با دو روش فوق بهطور تصادفی انتخاب و با روشهای استاندارد مورد ارزیابی باکتریولوژیک، شیمیایی و ارگانولپتیک قرار گرفت. نتایج با استفاده از نرمافزار SPSS 18 و آزمونهای آماری من- ویتنی و ویلکاکسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافتهها. میانگین تعداد باکتری در غذاهای طبخشده با تجهیزات معمولی و نوین بهترتیب (101×4.09±) 102×3.51 و (101×1.28±) 102×1.07 تعیین شد. میانگین مقدار چربی در غذاهای سنتی و نوین بهترتیب 25.80 و 15.82 gr /100gr و میانگین اندیس پراکسید بهترتیب 10.19 و 5.27 mg /kg تعیین شد. همچنین مقدار ویتامینهای B1 و B2 و ویژگیهای ارگانولپتیک غذاهای طبخشده با دو روش فوق اندازهگیری شد (0.05>p). نتیجهگیری. کیفیت بهداشتی و ارزش تغذیهای غذاهای طبخشده با تجهیزات نوین بالاتر بوده و جایگزین نمودن تجهیزات نوین به جای تجهیزات سنتی نقش زیادی در سلامت نیروهای نظامی دارد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 200 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله طب نظامی | fa_IR |
| dc.subject | کلیدواژه ها: کیفیت غذا | fa_IR |
| dc.subject | تجهیزات معمولی و نوین | fa_IR |
| dc.subject | طبخ غذا | fa_IR |
| dc.subject | طب نظامی | fa_IR |
| dc.title | ارزیابی مقایسه ای کیفیت باکتریایی، شیمیایی و ارگانولپتیک غذاهای طبخ شده با تجهیزات معمولی و نوین | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي اصیل | fa_IR |
| dc.citation.volume | 11 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 165 | |
| dc.citation.epage | 170 |




