ارزیابی مقایسه ای کیفیت باکتریایی، شیمیایی و ارگانولپتیک غذاهای طبخ شده با تجهیزات معمولی و نوین
(ندگان)پدیدآور
توکلی, حمیدرضاصوفی آبادی, قدرت ا...فرج زاده, داودرفعتی, حسنکریمی زارچی, علی اکبرنوع مدرک
Textپژوهشي اصیل
زبان مدرک
فارسیچکیده
اهداف. ارزیابی کیفیت میکروبی ، شیمیایی و ارگانولپتیک غذاهایی که با تجهیزات معمولی و نوین طبخ میشوند میتواند در مدیریت تغذیه فرماندهان مفید واقع شود. هدف از انجام این مطالعه مقایسه کیفیت غذاهای طبخشده با تجهیزات معمولی و نوین بود. روشها. 120 نمونه غذای طبخشده با دو روش فوق بهطور تصادفی انتخاب و با روشهای استاندارد مورد ارزیابی باکتریولوژیک، شیمیایی و ارگانولپتیک قرار گرفت. نتایج با استفاده از نرمافزار SPSS 18 و آزمونهای آماری من- ویتنی و ویلکاکسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافتهها. میانگین تعداد باکتری در غذاهای طبخشده با تجهیزات معمولی و نوین بهترتیب (101×4.09±) 102×3.51 و (101×1.28±) 102×1.07 تعیین شد. میانگین مقدار چربی در غذاهای سنتی و نوین بهترتیب 25.80 و 15.82 gr /100gr و میانگین اندیس پراکسید بهترتیب 10.19 و 5.27 mg /kg تعیین شد. همچنین مقدار ویتامینهای B1 و B2 و ویژگیهای ارگانولپتیک غذاهای طبخشده با دو روش فوق اندازهگیری شد (0.05>p). نتیجهگیری. کیفیت بهداشتی و ارزش تغذیهای غذاهای طبخشده با تجهیزات نوین بالاتر بوده و جایگزین نمودن تجهیزات نوین به جای تجهیزات سنتی نقش زیادی در سلامت نیروهای نظامی دارد.
کلید واژگان
کلیدواژه ها: کیفیت غذاتجهیزات معمولی و نوین
طبخ غذا
طب نظامی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2009-10-011388-07-09
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی بقیه اللهشاپا
1735-15371735-7667




