• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله طب نظامی
    • دوره 11, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله طب نظامی
    • دوره 11, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ارزیابی مقایسه ای کیفیت باکتریایی، شیمیایی و ارگانولپتیک غذاهای طبخ شده با تجهیزات معمولی و نوین

    (ندگان)پدیدآور
    توکلی, حمیدرضاصوفی آبادی, قدرت ا...فرج زاده, داودرفعتی, حسنکریمی زارچی, علی اکبر
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    200.3کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي اصیل
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
      اهداف. ارزیابی کیفیت میکروبی ، شیمیایی و ارگانولپتیک غذاهایی که با تجهیزات معمولی و نوین طبخ می‌­شوند می­‌تواند در مدیریت تغذیه فرماندهان مفید واقع شود. هدف از انجام این مطالعه مقایسه کیفیت غذاهای طبخ‌­شده با تجهیزات معمولی و نوین بود.   روش‌­ها. 120 نمونه غذای طبخ‌­شده با دو روش فوق به­‌طور تصادفی انتخاب و با روش‌­های استاندارد مورد ارزیابی باکتریولوژیک، شیمیایی و ارگانولپتیک قرار گرفت. نتایج با استفاده از نرم‌­افزار SPSS 18 و آزمون­‌های آماری من- ویتنی و ویلکاکسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.   یافته­‌ها. میانگین تعداد باکتری در غذاهای طبخ‌­شده با تجهیزات معمولی و نوین به­‌ترتیب (101×4.09±) 102×3.51 و (101×1.28±) 102×1.07 تعیین شد. میانگین مقدار چربی در غذاهای سنتی و نوین به­‌ترتیب 25.80 و 15.82 gr /100gr و میانگین اندیس پراکسید به‌­ترتیب 10.19 و 5.27 mg /kg تعیین شد. همچنین مقدار ویتامین­‌های B1 و B2 و ویژگی‌­های ارگانولپتیک غذاهای طبخ‌­شده با دو روش فوق اندازه‌­گیری شد (0.05>p). نتیجه‌­گیری. کیفیت بهداشتی و ارزش تغذیه‌­ای غذاهای طبخ‌­شده با تجهیزات نوین بالاتر بوده و جایگزین نمودن تجهیزات نوین به جای تجهیزات سنتی نقش زیادی در سلامت نیروهای نظامی دارد.
    کلید واژگان
    کلیدواژه ها: کیفیت غذا
    تجهیزات معمولی و نوین
    طبخ غذا
    طب نظامی

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2009-10-01
    1388-07-09
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله

    شاپا
    1735-1537
    1735-7667
    URI
    http://militarymedj.ir/article-1-669-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/528449

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب