| dc.contributor.author | توکلی, حمیدرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | کریمی زارچی, علی اکبر | fa_IR |
| dc.contributor.author | ایزدی, مرتضی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-22T05:55:42Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-12T05:55:42Z | |
| dc.date.available | 1399-08-22T05:55:42Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-12T05:55:42Z | |
| dc.date.issued | 2007-07-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1386-04-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | توکلی, حمیدرضا, کریمی زارچی, علی اکبر, ایزدی, مرتضی. (1386). بررسی آلودگی باکتریایی غذاهای مصرفی در مراکز درمانی و آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بقیهالهالاعظم (عج) در سال 1385. مجله طب نظامی, 9(2), 89-95. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1735-1537 | |
| dc.identifier.issn | 1735-7667 | |
| dc.identifier.uri | http://militarymedj.ir/article-1-489-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/528390 | |
| dc.description.abstract | مقدمه. باکتریها مهمترین عوامل ایجاد کننده عفونتها و مسمومیتهای غذایی محسوب میگردند و بیش از 70 درصد این عفونتها تنها توسط چند باکتری مهم رخ میدهد. هدف از انجام این مطالعه تعیین بار میکروبی مواد غذایی مصرفی و تعیین آلودگی به کلی فرمها و گونههای مهم باکتریهای بیماریزا و مقایسه آن با استانداردها میباشد. مواد و روش کار. در یک مطالعه مقطعی (Cross- sectional) تعداد 72 نمونه از 4 نوع غذای مصرفی (کباب کوبیده، مرغ، جوجهکباب و ماهی) مربوط به 6 مرکز درمانی و آموزشی وابسته به دانشگاه، با استفاده از روش استاندارد انجمن سلامت عمومی آمریکا و سازمان دارو و غذا، از نظر آلودگی باکتریایی مورد آزمایش قرار گرفتند. نتایج. از نظر شمارش کلی باکتریها و کلی فرمها و آلودگی به باکتریهای بیماریزا، کباب کوبیده و ماهی به ترتیب بعنوان آلودهترین و سالمترین غذاها شناخته شدند، بطوریکه میانگین تعداد کلی باکتریها و کلیفرمها در کباب کوبیده 105× 14/1 و 102× 98/1 در هر گرم تعیین گردید و از 18 نمونه مورد آزمایش به ترتیب 7 نمونه (9/38%) و10 نمونه (6/55%) به اشریشیاکلی و استافیلوکوک اورئوس آلوده بودند، در حالیکه میانگین تعداد کلی باکتریها در ماهیهای مورد آزمایش 102×85/2 در هر گرم بوده و هیچگونه آلودگی به کلیفرمها و سایر باکتریهای بیماریزا مشاهده نگردید. بحث. غذاهای مصرفی در مراکز درمانی Bو F دارای بیشترین آلودگی تشخیص داده شد. این اختلاف بویژه در مورد کباب کوبیده و جوجه کباب با سایر مراکز معنیدار (05/0 P <) بوده است. با توجه به استاندارد باکتریایی، برخی از غذاهای عرضه شده در مراکز درمانی و آموزشی دانشگاه (بویژه کباب کوبیده) دارای آلودگی بیش از حد استاندارد تشخیص داده شدند. در هیچ یک از 72 نمونه مورد آزمایش آلودگی به سالمونلا و لیستریا مونوسیتوژنز تائید نگردید. حذف کباب کوبیده از برنامه غذایی (بویژه در فصول گرم)، اصلاح روشهای طبخ و عملآوری غذا، پیشگیری از آلودگی ثانویه و کنترل و نظارت مداوم، مهمترین اقدامات برای پیشگیری از آلودگی مواد غذایی محسوب میگردند. | fa_IR |
| dc.format.extent | 143 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله طب نظامی | fa_IR |
| dc.subject | آلودگی باکتریایی | fa_IR |
| dc.subject | غذا | fa_IR |
| dc.subject | مراکز درمانی | fa_IR |
| dc.subject | رستورانهای دانشگاهی | fa_IR |
| dc.subject | طب نظامی | fa_IR |
| dc.title | بررسی آلودگی باکتریایی غذاهای مصرفی در مراکز درمانی و آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بقیهالهالاعظم (عج) در سال 1385 | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي اصیل | fa_IR |
| dc.citation.volume | 9 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 89 | |
| dc.citation.epage | 95 | |