نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorتوکلی, حمیدرضاfa_IR
dc.contributor.authorکریمی زارچی, علی اکبرfa_IR
dc.contributor.authorایزدی, مرتضیfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-22T05:55:42Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-12T05:55:42Z
dc.date.available1399-08-22T05:55:42Zfa_IR
dc.date.available2020-11-12T05:55:42Z
dc.date.issued2007-07-01en_US
dc.date.issued1386-04-10fa_IR
dc.identifier.citationتوکلی, حمیدرضا, کریمی زارچی, علی اکبر, ایزدی, مرتضی. (1386). بررسی آلودگی باکتریایی غذاهای مصرفی در مراکز درمانی و ‏آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌اله‌الاعظم (عج) ‏در سال 1385‏. مجله طب نظامی, 9(2), 89-95.fa_IR
dc.identifier.issn1735-1537
dc.identifier.issn1735-7667
dc.identifier.urihttp://militarymedj.ir/article-1-489-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/528390
dc.description.abstractمقدمه. باکتری‌ها مهمترین عوامل ایجاد کننده عفونتها و مسمومیت‌های غذایی محسوب می‌گردند و بیش از 70 ‏درصد این عفونت‌ها تنها توسط چند باکتری مهم رخ می‌دهد. هدف از انجام این مطالعه تعیین بار میکروبی مواد ‏غذایی مصرفی و تعیین آلودگی به کلی فرمها و گونه‌های مهم باکتری‌های بیماری‌زا و مقایسه آن با استانداردها ‏می‌باشد.‏ مواد و روش کار. در یک مطالعه مقطعی (‏Cross- sectional‎‏) تعداد 72 نمونه از 4 نوع غذای مصرفی (کباب ‏کوبیده، مرغ، جوجه‌کباب و ماهی) مربوط به 6 مرکز درمانی و آموزشی وابسته به دانشگاه، با استفاده از روش استاندارد ‏انجمن سلامت عمومی آمریکا و سازمان دارو و غذا، از نظر آلودگی باکتریایی مورد آزمایش قرار گرفتند.‏ نتایج. از نظر شمارش کلی باکتریها و کلی فرمها و آلودگی به باکتریهای بیماری‌زا، کباب کوبیده و ماهی به ترتیب ‏بعنوان آلوده‌ترین و سالمترین غذاها شناخته شدند، بطوریکه میانگین تعداد کلی باکتریها و کلیفرمها در کباب کوبیده ‏‏105× 14/1 و 102× 98/1 در هر گرم تعیین گردید و از 18 نمونه مورد آزمایش به ترتیب 7 نمونه (9/38%) و10 نمونه ‏‏(6/55%) به اشریشیاکلی و استافیلوکوک اورئوس آلوده بودند، در حالیکه میانگین تعداد کلی باکتریها در ماهی‌های ‏مورد آزمایش 102×85/2 در هر گرم بوده و هیچگونه آلودگی به کلیفرمها و سایر باکتریهای بیماری‌زا مشاهده نگردید. ‏ بحث. غذاهای مصرفی در مراکز درمانی‎ B‎و ‏F‏ دارای بیشترین آلودگی تشخیص داده شد. این اختلاف بویژه در ‏مورد کباب کوبیده و جوجه کباب با سایر مراکز معنی‌دار (05/0 ‏P <‎‏) بوده است. با توجه به استاندارد باکتریایی، برخی ‏از غذاهای عرضه شده در مراکز درمانی و آموزشی دانشگاه (بویژه کباب کوبیده) دارای آلودگی بیش از حد استاندارد ‏تشخیص داده شدند. در هیچ یک از 72 نمونه مورد آزمایش آلودگی به سالمونلا و لیستریا مونوسیتوژنز تائید نگردید. ‏حذف کباب کوبیده از برنامه غذایی (بویژه در فصول گرم)، اصلاح روشهای طبخ و عمل‌آوری غذا، پیشگیری از ‏آلودگی ثانویه و کنترل و نظارت مداوم، مهمترین اقدامات برای پیشگیری از آلودگی مواد غذایی محسوب می‌گردند. ‏fa_IR
dc.format.extent143
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بقیه اللهfa_IR
dc.relation.ispartofمجله طب نظامیfa_IR
dc.subjectآلودگی باکتریاییfa_IR
dc.subjectغذاfa_IR
dc.subjectمراکز درمانیfa_IR
dc.subjectرستورانهای دانشگاهیfa_IR
dc.subjectطب نظامیfa_IR
dc.titleبررسی آلودگی باکتریایی غذاهای مصرفی در مراکز درمانی و ‏آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌اله‌الاعظم (عج) ‏در سال 1385‏fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشي اصیلfa_IR
dc.citation.volume9
dc.citation.issue2
dc.citation.spage89
dc.citation.epage95


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد