• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله طب نظامی
    • دوره 9, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله طب نظامی
    • دوره 9, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی آلودگی باکتریایی غذاهای مصرفی در مراکز درمانی و ‏آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌اله‌الاعظم (عج) ‏در سال 1385‏

    (ندگان)پدیدآور
    توکلی, حمیدرضاکریمی زارچی, علی اکبرایزدی, مرتضی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    143.3کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي اصیل
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه. باکتری‌ها مهمترین عوامل ایجاد کننده عفونتها و مسمومیت‌های غذایی محسوب می‌گردند و بیش از 70 ‏درصد این عفونت‌ها تنها توسط چند باکتری مهم رخ می‌دهد. هدف از انجام این مطالعه تعیین بار میکروبی مواد ‏غذایی مصرفی و تعیین آلودگی به کلی فرمها و گونه‌های مهم باکتری‌های بیماری‌زا و مقایسه آن با استانداردها ‏می‌باشد.‏ مواد و روش کار. در یک مطالعه مقطعی (‏Cross- sectional‎‏) تعداد 72 نمونه از 4 نوع غذای مصرفی (کباب ‏کوبیده، مرغ، جوجه‌کباب و ماهی) مربوط به 6 مرکز درمانی و آموزشی وابسته به دانشگاه، با استفاده از روش استاندارد ‏انجمن سلامت عمومی آمریکا و سازمان دارو و غذا، از نظر آلودگی باکتریایی مورد آزمایش قرار گرفتند.‏ نتایج. از نظر شمارش کلی باکتریها و کلی فرمها و آلودگی به باکتریهای بیماری‌زا، کباب کوبیده و ماهی به ترتیب ‏بعنوان آلوده‌ترین و سالمترین غذاها شناخته شدند، بطوریکه میانگین تعداد کلی باکتریها و کلیفرمها در کباب کوبیده ‏‏105× 14/1 و 102× 98/1 در هر گرم تعیین گردید و از 18 نمونه مورد آزمایش به ترتیب 7 نمونه (9/38%) و10 نمونه ‏‏(6/55%) به اشریشیاکلی و استافیلوکوک اورئوس آلوده بودند، در حالیکه میانگین تعداد کلی باکتریها در ماهی‌های ‏مورد آزمایش 102×85/2 در هر گرم بوده و هیچگونه آلودگی به کلیفرمها و سایر باکتریهای بیماری‌زا مشاهده نگردید. ‏ بحث. غذاهای مصرفی در مراکز درمانی‎ B‎و ‏F‏ دارای بیشترین آلودگی تشخیص داده شد. این اختلاف بویژه در ‏مورد کباب کوبیده و جوجه کباب با سایر مراکز معنی‌دار (05/0 ‏P
    کلید واژگان
    آلودگی باکتریایی
    غذا
    مراکز درمانی
    رستورانهای دانشگاهی
    طب نظامی

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2007-07-01
    1386-04-10
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله

    شاپا
    1735-1537
    1735-7667
    URI
    http://militarymedj.ir/article-1-489-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/528390

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب