بررسی آلودگی باکتریایی غذاهای مصرفی در مراکز درمانی و آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بقیهالهالاعظم (عج) در سال 1385
(ندگان)پدیدآور
توکلی, حمیدرضاکریمی زارچی, علی اکبرایزدی, مرتضینوع مدرک
Textپژوهشي اصیل
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه. باکتریها مهمترین عوامل ایجاد کننده عفونتها و مسمومیتهای غذایی محسوب میگردند و بیش از 70 درصد این عفونتها تنها توسط چند باکتری مهم رخ میدهد. هدف از انجام این مطالعه تعیین بار میکروبی مواد غذایی مصرفی و تعیین آلودگی به کلی فرمها و گونههای مهم باکتریهای بیماریزا و مقایسه آن با استانداردها میباشد. مواد و روش کار. در یک مطالعه مقطعی (Cross- sectional) تعداد 72 نمونه از 4 نوع غذای مصرفی (کباب کوبیده، مرغ، جوجهکباب و ماهی) مربوط به 6 مرکز درمانی و آموزشی وابسته به دانشگاه، با استفاده از روش استاندارد انجمن سلامت عمومی آمریکا و سازمان دارو و غذا، از نظر آلودگی باکتریایی مورد آزمایش قرار گرفتند. نتایج. از نظر شمارش کلی باکتریها و کلی فرمها و آلودگی به باکتریهای بیماریزا، کباب کوبیده و ماهی به ترتیب بعنوان آلودهترین و سالمترین غذاها شناخته شدند، بطوریکه میانگین تعداد کلی باکتریها و کلیفرمها در کباب کوبیده 105× 14/1 و 102× 98/1 در هر گرم تعیین گردید و از 18 نمونه مورد آزمایش به ترتیب 7 نمونه (9/38%) و10 نمونه (6/55%) به اشریشیاکلی و استافیلوکوک اورئوس آلوده بودند، در حالیکه میانگین تعداد کلی باکتریها در ماهیهای مورد آزمایش 102×85/2 در هر گرم بوده و هیچگونه آلودگی به کلیفرمها و سایر باکتریهای بیماریزا مشاهده نگردید. بحث. غذاهای مصرفی در مراکز درمانی Bو F دارای بیشترین آلودگی تشخیص داده شد. این اختلاف بویژه در مورد کباب کوبیده و جوجه کباب با سایر مراکز معنیدار (05/0 P
کلید واژگان
آلودگی باکتریاییغذا
مراکز درمانی
رستورانهای دانشگاهی
طب نظامی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2007-07-011386-04-10
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی بقیه اللهشاپا
1735-15371735-7667




