نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorخوبدل, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorمعروف, عارفfa_IR
dc.contributor.authorفرج زاده, داودfa_IR
dc.contributor.authorوطنی, هادیfa_IR
dc.contributor.authorریاضی پور, مجیدfa_IR
dc.contributor.authorجنیدی, نعمت ا...fa_IR
dc.date.accessioned1399-08-22T05:54:45Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-12T05:54:45Z
dc.date.available1399-08-22T05:54:45Zfa_IR
dc.date.available2020-11-12T05:54:45Z
dc.date.issued2011-07-01en_US
dc.date.issued1390-04-10fa_IR
dc.identifier.citationخوبدل, مهدی, معروف, عارف, فرج زاده, داود, وطنی, هادی, ریاضی پور, مجید, جنیدی, نعمت ا.... (1390). فراوانی و تنوع گونه های آفت بندپا در انبارهای غلات و حبوبات یکی از واحدهای نظامی. مجله طب نظامی, 13(2), 81-87.fa_IR
dc.identifier.issn1735-1537
dc.identifier.issn1735-7667
dc.identifier.urihttp://militarymedj.ir/article-1-756-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/528297
dc.description.abstract  اهداف : نیروهای نظامی برای داشتن امنیت غذایی و تامین به‌­موقع مواد غذایی پرسنل، مجبور به نگهداری مواد اولیه غذایی در انبارها هستند. بنابراین شناخت آفات احتمالی انبارها در جهت کاهش و کنترل آنها و حفظ مواد غذایی، بسیار حایز اهمیت است. هدف از این مطالعه، بررسی فراوانی و تنوع گونه‌ای و نیز میزان آلودگی غلات و حبوبات موجود در انبارهای مواد غذایی یکی از واحدهای نظامی بود.   روش‌ها: این مطالعه توصیفی- مقطعی طی سال‌­های 88-1386 در 9 انبار مواد غذایی به انجام رسید. نمونه‌­برداری از غلات و حبوبات طبق روش موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران انجام گرفت. جداسازی بندپایان از غلات و حبوبات با روش‌­های مشاهده مستقیم با چشم غیرمسلح و استریومیکروسکوپ، روش‌های قیف برلیز، شناورسازی، بخاردهی و غیره انجام گرفت. داده‌­ها به­‌کمک روش‌­های آماری توصیفی و تحلیلی با نرم‌­افزار SPSS 12 تحلیل شد.   یافته‌­ها: در مجموع چهار گونه از آفت بندپا شامل Oryzaephilus mercator ، Tribolium castaneum ، Bruchus lentis و Bruchus rufimanus به‌ترتیب از برنج، جو، عدس و باقلا جداسازی شد. انبارهای 1 و 3 به­ترتیب با میانگین 65/0±3/1 و 6/0±4/1 تعداد دانه آلوده در 100 گرم، بیشترین آلودگی را داشتند. در بین انواع غلات، غله جو با میانگین 1/1±2/3 آفت در 100 گرم، آلوده‌­ترین محصول بود.   نتیجه‌­گیری: آلودگی اغلب غلات و حبوبات در انبارهای مورد بررسی کمتر از حد استاندارد است و فقط آلودگی جو در دو مورد از انبارهای مورد بررسی بیش از حد مجاز است.fa_IR
dc.format.extent424
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بقیه اللهfa_IR
dc.relation.ispartofمجله طب نظامیfa_IR
dc.subjectکلیدواژه ها: آفات انباریfa_IR
dc.subjectآفت بندپاfa_IR
dc.subjectغلات و حبوباتfa_IR
dc.subjectانبارهای خواروبارfa_IR
dc.subjectطب نظامیfa_IR
dc.titleفراوانی و تنوع گونه های آفت بندپا در انبارهای غلات و حبوبات یکی از واحدهای نظامیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشي اصیلfa_IR
dc.citation.volume13
dc.citation.issue2
dc.citation.spage81
dc.citation.epage87


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد