تاثیر شرایط گاز خوراک بر عملکرد سیستم مایع ساز گاز طبیعی دو طبقهای مبرد چندجزیی
(ندگان)پدیدآور
کرملو, بهنامخانکی, منصورمافی, مصطفیسادات سکاک, سید عباسنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
در این تحقیق، سیستم مایعساز گاز طبیعی دو طبقهای مبرد چندجزیی -که بالاترین بازدهی را در بین چرخههای مایعسازی گاز طبیعی داراست- مورد بررسی قرار گرفته است. هدف اصلی، بررسی عملکرد سیستم مایعساز گاز طبیعی دو طبقهای مبرد چندجزیی تحت تاثیر تغییرات شرایط عملیاتی و محیطی خوراک میباشد. شرایط محیطی قابل تغییر در طول فرایند مایعسازی، دما، فشار و ترکیب گاز خوراک میباشند. برای مشاهده پاسخ سیستم مایعساز دو طبقهای مبرد مخلوطی به این تغییرات، سیستمی که قبلا طراحی و پیادهسازی شده است، به عنوان حالت پایه انتخاب گردید. نتایج این تحقیق نشان میدهد که با کاهش دما و افزایش فشار گاز طبیعی خوراک، کار مصرفی ویژه کاهش مییابد و از آنجا که در این شرایط حداقل دمای بین جریانهای گرم و سرد در مبدلها فقط اندکی از مقدار مجاز 3 درجه سلسیوس کمتر شده میتوان با قبول ضریب اطمینان (مقداری اندک) کمتر از حالت بهینه از این مزیت به وجود آمده استفاده کرد. همچنین با افزایش دما و کاهش فشار گاز طبیعی خوراک، ضمن افزایش کار مصرفی ویژه، شرایط تداخل دمایی در مبدلها اتفاق میافتد بنابراین باید از ورود گاز خوراک به این ناحیهها با کنترلهای خاص جلوگیری شود. همچنین تغییر درصد مولی اجزای گاز طبیعی (کاهش اجزای سبک در ترکیب خوراک) باعث میشود مبدل حرارتی به سرعت به شرایط تداخل دمایی نزدیک شود و با توجه به تغییر درصد مولی اجزای گاز در طول عمر چاه باید به مرور زمان ترکیب مبرد داخل چرخه نیز با توجه به شرایط جدید بهینه شود.
کلید واژگان
مایعسازی گاز طبیعیفرایند دو طبقه مبرد مخلوطی
شرایط محیطی
منحنی ترکیبی
شماره نشریه
10تاریخ نشر
2017-01-011395-10-12
ناشر
دانشگاه تربیت مدرسسازمان پدید آورنده
دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزویندانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین
دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین
استادیار/دانشگاه بین المللی امام خمینی
شاپا
1027-59402476-6909




