| dc.contributor.author | امیری کارلادانی, زهرا | fa_IR |
| dc.contributor.author | شایق, سید شجاع الدین | fa_IR |
| dc.contributor.author | حکیمانه, سید محمد رضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | نقی زاده, محمد مهدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | شکری, حجت اله | fa_IR |
| dc.contributor.author | نائینی, علیرضا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-22T00:28:51Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-12T00:28:51Z | |
| dc.date.available | 1399-08-22T00:28:51Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-12T00:28:51Z | |
| dc.date.issued | 2019-12-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-09-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | امیری کارلادانی, زهرا, شایق, سید شجاع الدین, حکیمانه, سید محمد رضا, نقی زاده, محمد مهدی, شکری, حجت اله, نائینی, علیرضا. (1398). بررسی اثر ضد قارچی اسانس گل سرخ و دهانشویه مرکب (حاوی سرکه انگور و اسانس گل سرخ) بر کاندیدا آلبیکنس، کاندیدا دابلینینسیس، کاندیدا گلابراتا و کاندیدا پاراپسیلوزیس. مجله پزشكي باليني ابن سينا, 26(3), 151-157. doi: 10.29252/ajcm.26.3.151 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2588-722X | |
| dc.identifier.issn | 2588-7238 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.29252/ajcm.26.3.151 | |
| dc.identifier.uri | http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-1941-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/498829 | |
| dc.description.abstract | سابقه و هدف: کاندیدیازیس دهانی اغلب توسط کاندیدا آلبیکنس و سپس کاندیدا دابلینینسیس، کاندیدا پاراپسیلوزیس و کاندیدا گلابراتا ایجاد میشود. در این ارتباط، مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات ضد قارچی اسانس گل سرخ، دهانشویه مرکب (حاوی سرکه انگور (Grape Vinegar) و اسانس گل سرخ) و نیستاتین بر گونههای مختلف استاندارد کاندیدا انجام شد.
مواد و روشها: مطالعه توصیفی حاضر در ارتباط با پنج سویه استاندارد گونههای مختلف کاندیدا انجام شد. اثرات ضد کاندیدایی گل سرخ و دهانشویه مرکب بر سویههای مختلف کاندیدا با استفاده از روشهای چاهکگذاری و میکرودایلوشن براث سنجیده شد. از نیستاتین نیز بهعنوان داروی کنترل مثبت استفاده گردید.
یافتهها: نتایج آزمایش چاهکگذاری اسانس گل سرخ و دهانشویه مرکب برای سویههای کاندیدا آلبیکنس بهترتیب 17 و 6 میلیمتر و برای سایر سویههای کاندیدایی آزمایششده بهترتیب 15 و 0 میلیمتر بود. در آزمایش میکرودایلوشن براث، حداقل غلظت مهارکنندگی اسانس گل سرخ (Rose Damascena) و دهانشویه مرکب برای کاندیدا آلبیکنس بهترتیب 8 و 6 میکروگرم بر میلیلیتر، برای کاندیدا دابلینینسیس 124 و 12 میکروگرم بر میلیلیتر، برای کاندیدا گلابراتا 31 و 12 میکروگرم بر میلیلیتر و برای کاندیدا پاراپسیلوزیس 62 و 25 میکروگرم بر میلیلیتر بهدست آمد. بر مبنای نتایج، کاندیدا آلبیکنس حساسترین گونه کاندیدایی نسبت به اسانس گل سرخ و دهانشویه مرکب بود.
نتیجهگیری: نتایج نشان دادند که اسانس گل سرخ و دهانشویه مرکب بهطور قابلملاحظهای موجب مهار رشد گونههای کاندیدایی ایجادکننده کاندیدیازیس دهانی میشوند. | fa_IR |
| dc.format.extent | 842 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی همدان | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله پزشكي باليني ابن سينا | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Avicenna Journal of Clinical Medicine | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.29252/ajcm.26.3.151 | |
| dc.subject | اسانس گل سرخ | fa_IR |
| dc.subject | سرکه انگور | fa_IR |
| dc.subject | کاندیدیازیس دهانی | fa_IR |
| dc.subject | انگل شناسي و قارچ شناسی پزشكي | fa_IR |
| dc.title | بررسی اثر ضد قارچی اسانس گل سرخ و دهانشویه مرکب (حاوی سرکه انگور و اسانس گل سرخ) بر کاندیدا آلبیکنس، کاندیدا دابلینینسیس، کاندیدا گلابراتا و کاندیدا پاراپسیلوزیس | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.citation.volume | 26 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 151 | |
| dc.citation.epage | 157 | |