طراحی روشی ساده با راندمان بالا برای تخلیص پروتئینهای عمده سفیده تخم مرغ با استفاده از کروماتوگرافی تعویض یون
(ندگان)پدیدآور
ویسی, شمسیمصطفائی, علیمحمد حسن, زهیرنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه و هدف: سفیدهی تخم مرغ حاوی چهار پروتئین پرمقدار است که استفادههای متعددی دارند. در مطالعهی حـاضر روشـی ســاده و مناسب برای تـخلیص ایــن پـروتئینها بر پایهی کروماتوگرافی تـعویض یون طراحی و اجرا گردید.
روش کار: در این مطالعه تجربی سفیده با تغییر pH از مـواد نامحلول جـدا گردید. عصـارهی حاصل طی دو مرحله کروماتوگـرافی تعویض یون به تـرتیب در ستونهای کربوکسی متیل سفـارز و دی اتیل آمینو اتیل سفارز تفکیک گردید. خلوص و بازدهی هر پروتئین با کمک الکترفورز و تعیین درصد آن نسبت به پروتئین تام نیز تعیین گردید.
نتایج: این پژوهش نشان داد که خلوص اوآلبومین، اوترانسفرین، اوموکوئید و لیزوزیم به ترتیب 97، 97، 85 و بیش از 99 درصد و بازدهی آنها به ترتیب 98، 98، 95 و 99 درصد میباشد.
نتیجه نهائی: بازدهی و خلوص بالا، تکرارپذیری و قابلیت انجام در مقیاس کم یا زیاد از نکات مثبت این روش محسوب می شود.
کلید واژگان
تخلیصسفیده تخم مرغ
کروماتوگرافی تعویض یون
سایر تخصص هاي باليني
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2008-06-011387-03-12
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی همدانشاپا
2588-722X2588-7238




