نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorپرندین, فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorفیضی, فریباfa_IR
dc.contributor.authorمقصود, امیرحسینfa_IR
dc.contributor.authorمتینی, محمدfa_IR
dc.contributor.authorروشن, ارسطوfa_IR
dc.contributor.authorفلاح, محمدfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-22T00:28:10Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-12T00:28:10Z
dc.date.available1399-08-22T00:28:10Zfa_IR
dc.date.available2020-11-12T00:28:10Z
dc.date.issued2015-12-01en_US
dc.date.issued1394-09-10fa_IR
dc.identifier.citationپرندین, فاطمه, فیضی, فریبا, مقصود, امیرحسین, متینی, محمد, روشن, ارسطو, فلاح, محمد. (1394). بررسی میزان آلودگی به سارکوسیست در گاو و گوسفند ذبح شده در کشتارگاه صنعتی همدان در سال 1393 و مقایسه دو روش ماکروسکوپیک و هضمی برای تشخیص تک یاخته. مجله پزشكي باليني ابن سينا, 22(3), 210-216.fa_IR
dc.identifier.issn2588-722X
dc.identifier.issn2588-7238
dc.identifier.urihttp://sjh.umsha.ac.ir/article-1-29-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/498753
dc.description.abstractمقدمه و هدف: سارکوسیستیس دارای 130 گونه هتروگزنوز، با چرخه و بیماریزائی متفاوت است. گونه های بیماریزای سارکوسیستیس برای انسان سارکوسیستیس هومینیس و سارکوسیستیس سویی هومینیس است که در آنها انسان بعنوان میزبان قطعی و گاو و خوک بعنوان میزبان واسط عمل می کنند. عفونت از نظر بهداشتی و اقتصادی ضررهای زیادی به انسان و حیوان وارد می کند. هدف مطالعه حاضر تعیین میزان آلودگی به سارکوسیست در گوشت گاو و گوسفند با روش های ماکروسکوپی و هضمی در دامهای کشتاری همدان در سال 1393 بود.روش کار: در این مطالعه توصیفی ـ مقطعی لاشه 324 راس گاو و 334 راس گوسفند که در کشتارگاه صنعتی همدان ذبح شده بودند با روش های ماکروسکوپی و هضمی مورد بررسی قرار گرفت. در مرحله اول مری، ران، دیافراگم، عضله بین دنده ای، زبان و قلب دام های ذبح شده بطور ماکروسکوپی(چشمی) از نظر وجود کیست سارکوسیستیس بازرسی و در مرحله دوم همین اندام ها با روش هضمی و رنگ آمیزی و به کمک میکروسکوپ بررسی شد. نتایج: از تعداد 324 راس گاو مورد بررسی، در بازرسی ماکروسکوپی، هیچ اندامی حاوی کیست ماکروسکوپی نبود، ولی در بررسی میکروسکوپی (هضمی) صددرصد اندام ها آلوده به برادی زوئیت بودند. از تعداد 334 راس گوسفند مورد بررسی، در بازرسی ماکروسکوپی، وجود کیست در دیافراگم 49/29 درصد و در مری 34/48 درصد ولی در بررسی میکروسکوپی صددرصد اندام ها آلوده بودند. نتیجه نهایی: نتایج نشان می دهد روش هضمی حساس ترین روش برای تشخیص سارکوسیستیس در گوشت دام است. در این منطقه صددرصد دامها با این روش آلوده تشخیص داده شدند. با توجه به شیوع بالای آلودگی سارکوسیستیس و میکروسکوپی بودن اکثریت کیست ها، باید بدون توجه به نتیجه بازرسی ظاهری، نسبت به پخت کامل گوشت اقدام نمود.fa_IR
dc.format.extent138
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی همدانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله پزشكي باليني ابن سيناfa_IR
dc.relation.ispartofAvicenna Journal of Clinical Medicineen_US
dc.subjectروش هضمیfa_IR
dc.subjectسارکوسیستیسfa_IR
dc.subjectگاوfa_IR
dc.subjectگوسفندfa_IR
dc.subjectسایر تخصص هاي بالينيfa_IR
dc.titleبررسی میزان آلودگی به سارکوسیست در گاو و گوسفند ذبح شده در کشتارگاه صنعتی همدان در سال 1393 و مقایسه دو روش ماکروسکوپیک و هضمی برای تشخیص تک یاختهfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume22
dc.citation.issue3
dc.citation.spage210
dc.citation.epage216


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد