• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله پزشكي باليني ابن سينا
    • دوره 22, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله پزشكي باليني ابن سينا
    • دوره 22, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی میزان آلودگی به سارکوسیست در گاو و گوسفند ذبح شده در کشتارگاه صنعتی همدان در سال 1393 و مقایسه دو روش ماکروسکوپیک و هضمی برای تشخیص تک یاخته

    (ندگان)پدیدآور
    پرندین, فاطمهفیضی, فریبامقصود, امیرحسینمتینی, محمدروشن, ارسطوفلاح, محمد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    138.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه و هدف: سارکوسیستیس دارای 130 گونه هتروگزنوز، با چرخه و بیماریزائی متفاوت است. گونه های بیماریزای سارکوسیستیس برای انسان سارکوسیستیس هومینیس و سارکوسیستیس سویی هومینیس است که در آنها انسان بعنوان میزبان قطعی و گاو و خوک بعنوان میزبان واسط عمل می کنند. عفونت از نظر بهداشتی و اقتصادی ضررهای زیادی به انسان و حیوان وارد می کند. هدف مطالعه حاضر تعیین میزان آلودگی به سارکوسیست در گوشت گاو و گوسفند با روش های ماکروسکوپی و هضمی در دامهای کشتاری همدان در سال 1393 بود.روش کار: در این مطالعه توصیفی ـ مقطعی لاشه 324 راس گاو و 334 راس گوسفند که در کشتارگاه صنعتی همدان ذبح شده بودند با روش های ماکروسکوپی و هضمی مورد بررسی قرار گرفت. در مرحله اول مری، ران، دیافراگم، عضله بین دنده ای، زبان و قلب دام های ذبح شده بطور ماکروسکوپی(چشمی) از نظر وجود کیست سارکوسیستیس بازرسی و در مرحله دوم همین اندام ها با روش هضمی و رنگ آمیزی و به کمک میکروسکوپ بررسی شد. نتایج: از تعداد 324 راس گاو مورد بررسی، در بازرسی ماکروسکوپی، هیچ اندامی حاوی کیست ماکروسکوپی نبود، ولی در بررسی میکروسکوپی (هضمی) صددرصد اندام ها آلوده به برادی زوئیت بودند. از تعداد 334 راس گوسفند مورد بررسی، در بازرسی ماکروسکوپی، وجود کیست در دیافراگم 49/29 درصد و در مری 34/48 درصد ولی در بررسی میکروسکوپی صددرصد اندام ها آلوده بودند. نتیجه نهایی: نتایج نشان می دهد روش هضمی حساس ترین روش برای تشخیص سارکوسیستیس در گوشت دام است. در این منطقه صددرصد دامها با این روش آلوده تشخیص داده شدند. با توجه به شیوع بالای آلودگی سارکوسیستیس و میکروسکوپی بودن اکثریت کیست ها، باید بدون توجه به نتیجه بازرسی ظاهری، نسبت به پخت کامل گوشت اقدام نمود.
    کلید واژگان
    روش هضمی
    سارکوسیستیس
    گاو
    گوسفند
    سایر تخصص هاي باليني

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2015-12-01
    1394-09-10
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی همدان

    شاپا
    2588-722X
    2588-7238
    URI
    http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-29-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/498753

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب