مقایسه اثر پیشگیرانه ایبوپروفن و سلکوکسیب در تسکین دردهای پس از عمل جراحی پایین شکم در بیماران معتاد به مواد مخدر
(ندگان)پدیدآور
فرهانچی, افشیننیکوسرشت, مهشیدخورشیدی, الهامحاجیان, پوراننوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه و هدف: درد یک شکایت شایع پس از اعمال جراحی می باشد که استفاده از ضد دردها قبل از ترومای جراحی ممکن است در پیشگیری از افزایش حساسیت محیطی و مرکزی مؤثر باشد. هدف از این مطالعه مقایسه اثر پیشگیرانه ایبوپروفن و سلکوکسیب برکاهش درد و مصرف مسکن پس از اعمال جراحی پایین شکم در بیماران دارای اعتیاد به مواد مخدر است.
مواد و روشها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی 114 بیمار معتاد به مواد مخدر کاندید جراحی پایین شکم پس از کسب رضایت آگاهانه به طور تصادفی به 3 گروه تقسیم شدند. یک ساعت قبل از عمل توسط پرستاری که این داروها را درکپسول قرارداده بود، به بیماران در گروه اول 200 میلی گرم سلکوکسیب خوراکی و به گروه دوم 400 میلی گرم ایبوپروفن خوراکی و به گروه سوم پودر نشاسته به عنوان دارونما داده شد. میزان درد در فواصل یک و شش ساعت بعد از عمل توسط خط کش ده سانتی متری با مقیاس اندازه گیری درد به روش VAS ثبت شد و مقدار مخدر مصرفی پس ازعمل نیز ثبت گردید. اطلاعات بدست آمده با استفاده از آزمونهای آماری مربوطه و توسط نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: در یک ساعت پس از عمل، میانگین نمره درد در بین سه گروه مورد مطالعه اختلاف معنی دار نداشت اما میانگین نمره درد در شش ساعت پس از عمل در هردوگروه مصرف کننده ایبوپروفن وسلکوکسیب در مقایسه با پلاسبو پایینتر بود (001/0P=)، (005/0P=). تهوع و استفراغ بعد از عمل در سه گروه تفاوت معناداری نداشت.
نتیجهگیری: علیرغم تفاوت معنی دار نمره درد در سه گروه، دوز مخدر مصرفی بین گروههای مورد مطالعه تفاوت معنی داری نداشت. بنابراین، در بیماران معتاد به مواد مخدر، تجویز پیشگیرانه داروهای ضد التهاب غیر استروییدی تاثیری نخواهد داشت.
کلید واژگان
دردایبوپروفن
سلکوکسیب
جراحی شکم
اعتیاد به موادمخدر
سایر تخصص هاي باليني
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2017-12-011396-09-10
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی همدانسازمان پدید آورنده
دانشگاه علوم پزشکی همداندانشگاه علوم پزشکی همدان
دانشگاه علوم پزشکی همدان
دانشگاه علوم پزشکی همدان
شاپا
2588-722X2588-7238




