نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorخیاط زاده, سعیدfa_IR
dc.contributor.authorصانعی, پروانهfa_IR
dc.contributor.authorخسروی بروجنی, حسینfa_IR
dc.contributor.authorآزادبخت, لیلاfa_IR
dc.contributor.authorاسماعیل زاده, احمدfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-22T00:26:14Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-12T00:26:15Z
dc.date.available1399-08-22T00:26:14Zfa_IR
dc.date.available2020-11-12T00:26:15Z
dc.date.issued2013-06-01en_US
dc.date.issued1392-03-11fa_IR
dc.identifier.citationخیاط زاده, سعید, صانعی, پروانه, خسروی بروجنی, حسین, آزادبخت, لیلا, اسماعیل زاده, احمد. (1392). ارتباط چگالی انرژی رژیم غذایی با اختلالات قلبی-متابولیکی در زنان تهرانی. مجله پزشكي باليني ابن سينا, 20(1), 38-48.fa_IR
dc.identifier.issn2588-722X
dc.identifier.issn2588-7238
dc.identifier.urihttp://sjh.umsha.ac.ir/article-1-151-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/498543
dc.description.abstractمقدمه و هدف: مطالعه ی حاضر با هدف ارزیابی ارتباط میان چگالی انرژی رژیم غذایی و شیوع عوامل خطر کاردیومتابولیک در زنان تهرانی صورت گرفت. روش کار: در این مطالعه مقطعی دریافت های غذایی معمول 486 زن تهرانی با استفاده از پرسشنامه ی بسامد خوراک اعتبارسنجی شده ارزیابی شد. چگالی انرژی رژیم غذایی با تقسیم دریافت انرژی روزانه گزارش شده (کیلوکالری در روز) تقسیم بر وزن کل غذای مصرفی (به استثنای نوشیدنی ها) بدست آمد. سطح قند خون ناشتا، پروفایل های لیپیدی و فشار خون نیز اندازه گیری شد. وجود حداقل یک عامل خطر و حداقل دو عامل خطر از سه عامل خطر اصلی بیماری های قلبی عروقی (پرفشاری خون،دیس لیپیدمی،دیابت) ارزیابی شد. برای تعیین ارتباط بین چگالی انرژی رژیم غذایی و عوامل خطر کاردیومتابولیک نسبت شیوع در مدل های مختلف با توجه به مخدوش گرها بدست آمد. نتایج: میانگین چگالی انرژی رژیم غذایی 0.35±1.77 کیلوکالری در گرم بود. مصرف رژیم های غذایی با چگالی بالای انرژی در ارتباط با دریافت های بالاتر انرژی،چربی رژیم غذایی، کلسترول، روغن های گیاهی، غلات تصفیه شده و محصولات لبنی پرچرب و دریافت های کمتر کربوهیدرات، میوه ها، سبزیجات، گوشت و ماهی بود. همچنین رژیم غذایی با چگالی بالای انرژی در ارتباط با سطوح بالاتر تری گلیسرید سرم، کلسترول تام و LDL کلسترول و سطوح پایین تر HDL کلسترول بود. زنانی که در بالاترین چارک چگالی انرژی رژیم غذایی بودند در مقایسه با آنهایی که در پایین ترین چارک قرار داشتند شانس بیشتری برای ابتلا به دیس لیپیدمی (%61 در مقابل 31%، P<0.05) ،حداقل یک عامل خطر متابولیک (%68 در مقابل 35% ، P<0.05) و حداقل دو عامل خطر کاردیومتابولیک (%29 در مقابل 10%، P<0.05) داشتند. کنترل بیشتر برای شاخص توده ی بدنی اندکی این ارتباطات را ضعیف تر کرد. در مجموع هیچ ارتباطی بین مصرف رژیم غذایی با چگالی بالای انرژی و خطر داشتن دیابت یا فشار خون چه قبل و چه بعد از تعدیل مخدوش گرها دیده نشد. نتیجه نهائی: مصرف رژیم غذایی با چگالی بالای انرژی به طور چشمگیری با شیوع دیس لیپیدمی، حداقل یک و حداقل دو عامل خطر کاردیومتابولیک در میان زنان تهرانی همراه بود. مطالعات آینده نگر بیشتری نیاز است تا این یافته ها را تایید کنند.fa_IR
dc.format.extent223
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی همدانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله پزشكي باليني ابن سيناfa_IR
dc.relation.ispartofAvicenna Journal of Clinical Medicineen_US
dc.subjectافزایش چربی خونfa_IR
dc.subjectپرفشاری خونfa_IR
dc.subjectچگالی انرژیfa_IR
dc.subjectدیابت شیرینfa_IR
dc.subjectسایر تخصص هاي بالينيfa_IR
dc.titleارتباط چگالی انرژی رژیم غذایی با اختلالات قلبی-متابولیکی در زنان تهرانیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume20
dc.citation.issue1
dc.citation.spage38
dc.citation.epage48


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد