ارتباط چگالی انرژی رژیم غذایی با اختلالات قلبی-متابولیکی در زنان تهرانی
(ندگان)پدیدآور
خیاط زاده, سعیدصانعی, پروانهخسروی بروجنی, حسینآزادبخت, لیلااسماعیل زاده, احمدنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه و هدف: مطالعه ی حاضر با هدف ارزیابی ارتباط میان چگالی انرژی رژیم غذایی و شیوع عوامل خطر کاردیومتابولیک در زنان تهرانی صورت گرفت. روش کار: در این مطالعه مقطعی دریافت های غذایی معمول 486 زن تهرانی با استفاده از پرسشنامه ی بسامد خوراک اعتبارسنجی شده ارزیابی شد. چگالی انرژی رژیم غذایی با تقسیم دریافت انرژی روزانه گزارش شده (کیلوکالری در روز) تقسیم بر وزن کل غذای مصرفی (به استثنای نوشیدنی ها) بدست آمد. سطح قند خون ناشتا، پروفایل های لیپیدی و فشار خون نیز اندازه گیری شد. وجود حداقل یک عامل خطر و حداقل دو عامل خطر از سه عامل خطر اصلی بیماری های قلبی عروقی (پرفشاری خون،دیس لیپیدمی،دیابت) ارزیابی شد. برای تعیین ارتباط بین چگالی انرژی رژیم غذایی و عوامل خطر کاردیومتابولیک نسبت شیوع در مدل های مختلف با توجه به مخدوش گرها بدست آمد.
نتایج: میانگین چگالی انرژی رژیم غذایی 0.35±1.77 کیلوکالری در گرم بود. مصرف رژیم های غذایی با چگالی بالای انرژی در ارتباط با دریافت های بالاتر انرژی،چربی رژیم غذایی، کلسترول، روغن های گیاهی، غلات تصفیه شده و محصولات لبنی پرچرب و دریافت های کمتر کربوهیدرات، میوه ها، سبزیجات، گوشت و ماهی بود. همچنین رژیم غذایی با چگالی بالای انرژی در ارتباط با سطوح بالاتر تری گلیسرید سرم، کلسترول تام و LDL کلسترول و سطوح پایین تر HDL کلسترول بود. زنانی که در بالاترین چارک چگالی انرژی رژیم غذایی بودند در مقایسه با آنهایی که در پایین ترین چارک قرار داشتند شانس بیشتری برای ابتلا به دیس لیپیدمی (%61 در مقابل 31%، P
کلید واژگان
افزایش چربی خونپرفشاری خون
چگالی انرژی
دیابت شیرین
سایر تخصص هاي باليني
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2013-06-011392-03-11
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی همدانشاپا
2588-722X2588-7238




