نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorسالارکیا, ناهیدfa_IR
dc.contributor.authorشریفی آذر, کیانوشfa_IR
dc.contributor.authorطالبان, فروغ اعظمfa_IR
dc.contributor.authorگلستان, بنفشهfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-22T00:26:08Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-12T00:26:08Z
dc.date.available1399-08-22T00:26:08Zfa_IR
dc.date.available2020-11-12T00:26:08Z
dc.date.issued2004-06-01en_US
dc.date.issued1383-03-12fa_IR
dc.identifier.citationسالارکیا, ناهید, شریفی آذر, کیانوش, طالبان, فروغ اعظم, گلستان, بنفشه. (1383). بررسی اثر کربوهیدرات تکمیلی با نمایه گلیسمی متفاوت ، قبل از شروع فعالیت ورزشی بر زمان بروز خستگی و توان هوازی ورزشکاران استقامتی. مجله پزشكي باليني ابن سينا, 11(1), 31-36.fa_IR
dc.identifier.issn2588-722X
dc.identifier.issn2588-7238
dc.identifier.urihttp://sjh.umsha.ac.ir/article-1-630-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/498531
dc.description.abstractبررسیها نشان داده‌اند که مصرف کربوهیدرات طی فعالیت ورزشی موجب بهبود کارآیی ورزشکاران می‌شود . در این میان نوع کربوهیدرات مصرفی نیز از نظر شاخص گلیسمی از اهمیت ویژه برخوردار است . لذا این مطالعه با هدف تعیین اثر مصرف مقدارمساوی کربوهیدرات با شاخص گلیسمی پایین (عدس)، بالا (سیب‌زمینی) و گلوکز به عنوان غذای استاندارد ، یک ساعت پیش از آغاز تمرین ورزشی بر زمان خستگی ، در ورزشکاران مورد مقایسه قرار گرفت.            52 ورزشکار مرد زبده با میانگین سنی 3 ± 21.7 سال ، وزن 9 ± 69.3 کیلوگرم و قد 2 ± 178.4 بطور تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند : 1- دریافت کننده محلول گلوکز 10 درصد 2- گروه شاهد (دریافت کننده 250 میلی لیتر آب) 3- دریافت کننده عدسی 4- دریافت کننده پوره سیب زمینی. در آغاز 2 میلی لیتر خون وریدی از افراد گرفته شد . یک ساعت پس از مداخله ، آزمون فعالیت بدنی به مدت حداکثر 18 دقیقه و به صورت راه رفتن بر روی نوار گردان (Tread mill) مطابق برنامه آزمون ورزشی Bruce و با شدت 70% VO2maxتوسط ورزشکاران مورد بررسی انجام گرفت . پیش از آزمون ورزشی (یک ساعت بعد از مداخله) و سپس 20 تا 30 دقیقه پس از آزمون ، مجدداً 2 میلی لیتر خون جهت تعیین میزان گلوکز از افراد مورد بررسی گرفته شد .           این بررسی نشان می دهد که بین سطح قند خون زمان پایان فعالیت ورزشی در گروه 3 و گروه شاهد اختلاف معنی داری وجود دارد (001/0p<) در حالیکه بین مقدار قند خون سایر گروهها اختلاف معنی داری مشاهده نشد . همچنین در هر یک از گروهها غلظت قند خون قبل و بعد از آزمون فعالیت بدنی اختلاف معنی داری را نشان نداد ولی در مقایسه با سایر گروهها در گروه 3 سطح قند خون در حد بالا حفظ گردید ، 0.05 p< . مقایسه مدت دوام فعالیت بدنی بین گروه دریافت کننده عدس با گروههای: شاهد ، سیب زمینی و گلوکز اختلاف معنی داری را نشان داد (0.05 p<) ، در حالیکه این مقایسه بین گروههای گلوکز ، سیب زمینی و شاهد معنی دار نبود . در رابطه با تغییرات VO2max در گروه های عدس ، سیب زمینی ، گلوکز و شاهد به جز تفاوت معنی دار بین گروه دریافت کننده عدس با گروه گلوکز و شاهد (0.02 p <)، تفاوت معنی داری بین سایر گروهها دیده نشد .        این مطالعه نشان می دهد که مصرف غذای حاوی کربوهیدرات با نمایه گلیسمی پایین پیش از آغاز فعالیت ورزشی استقامتی با حفظ مقدار قند خون در طی فعالیت ورزشی موجب به تاخیر افتادن زمان بروز خستگی و افزایش مدت و دوام فعالیت و در نتیجه افزایش ظرفیت استقامتی می شود .fa_IR
dc.format.extent216
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی همدانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله پزشكي باليني ابن سيناfa_IR
dc.relation.ispartofAvicenna Journal of Clinical Medicineen_US
dc.subjectتوان هوازیfa_IR
dc.subjectکربوهیدرات هاfa_IR
dc.subjectنمایه گلیسمیfa_IR
dc.subjectورزش استقامتیfa_IR
dc.subjectسایر تخصص هاي بالينيfa_IR
dc.titleبررسی اثر کربوهیدرات تکمیلی با نمایه گلیسمی متفاوت ، قبل از شروع فعالیت ورزشی بر زمان بروز خستگی و توان هوازی ورزشکاران استقامتیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume11
dc.citation.issue1
dc.citation.spage31
dc.citation.epage36


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد