بررسی اثر کربوهیدرات تکمیلی با نمایه گلیسمی متفاوت ، قبل از شروع فعالیت ورزشی بر زمان بروز خستگی و توان هوازی ورزشکاران استقامتی
(ندگان)پدیدآور
سالارکیا, ناهیدشریفی آذر, کیانوشطالبان, فروغ اعظمگلستان, بنفشهنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
بررسیها نشان دادهاند که مصرف کربوهیدرات طی فعالیت ورزشی موجب بهبود کارآیی ورزشکاران میشود . در این میان نوع کربوهیدرات مصرفی نیز از نظر شاخص گلیسمی از اهمیت ویژه برخوردار است . لذا این مطالعه با هدف تعیین اثر مصرف مقدارمساوی کربوهیدرات با شاخص گلیسمی پایین (عدس)، بالا (سیبزمینی) و گلوکز به عنوان غذای استاندارد ، یک ساعت پیش از آغاز تمرین ورزشی بر زمان خستگی ، در ورزشکاران مورد مقایسه قرار گرفت.
52 ورزشکار مرد زبده با میانگین سنی 3 ± 21.7 سال ، وزن 9 ± 69.3 کیلوگرم و قد 2 ± 178.4 بطور تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند : 1- دریافت کننده محلول گلوکز 10 درصد 2- گروه شاهد (دریافت کننده 250 میلی لیتر آب) 3- دریافت کننده عدسی 4- دریافت کننده پوره سیب زمینی. در آغاز 2 میلی لیتر خون وریدی از افراد گرفته شد . یک ساعت پس از مداخله ، آزمون فعالیت بدنی به مدت حداکثر 18 دقیقه و به صورت راه رفتن بر روی نوار گردان (Tread mill) مطابق برنامه آزمون ورزشی Bruce و با شدت 70% VO2maxتوسط ورزشکاران مورد بررسی انجام گرفت . پیش از آزمون ورزشی (یک ساعت بعد از مداخله) و سپس 20 تا 30 دقیقه پس از آزمون ، مجدداً 2 میلی لیتر خون جهت تعیین میزان گلوکز از افراد مورد بررسی گرفته شد .
این بررسی نشان می دهد که بین سطح قند خون زمان پایان فعالیت ورزشی در گروه 3 و گروه شاهد اختلاف معنی داری وجود دارد (001/0p
کلید واژگان
توان هوازیکربوهیدرات ها
نمایه گلیسمی
ورزش استقامتی
سایر تخصص هاي باليني
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2004-06-011383-03-12
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی همدانشاپا
2588-722X2588-7238




