نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعاقلان, نسترنfa_IR
dc.contributor.authorسبحان اردکانی, سهیلfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-22T00:25:50Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-12T00:25:50Z
dc.date.available1399-08-22T00:25:50Zfa_IR
dc.date.available2020-11-12T00:25:50Z
dc.date.issued2016-06-01en_US
dc.date.issued1395-03-12fa_IR
dc.identifier.citationعاقلان, نسترن, سبحان اردکانی, سهیل. (1395). بررسی مخاطره سلامت مصرف چای عرضه‌شده در بازار مصرف شهر همدان ؛ مطالعه پتانسیل خطر آرسنیک، سرب، کادمیوم و کروم. مجله پزشكي باليني ابن سينا, 23(1), 65-74.fa_IR
dc.identifier.issn2588-722X
dc.identifier.issn2588-7238
dc.identifier.urihttp://sjh.umsha.ac.ir/article-1-862-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/498500
dc.description.abstractمقدمه و هدف: چای یکی از متداول­ترین و پرمصرف­ترین نوشیدنی­ها در سراسر جهان است، ولی با توجه به احتمال وجود بعضی عناصر سمی در آن، این مطالعه با هدف تعیین مخاطره سلامت مصرف چای عرضه­شده در بازار مصرف شهر همدان بر اساس پتانسیل خطر عناصر آرسنیک، سرب، کادمیوم و کروم در سال 1394 انجام گرفت. روش­ کار: پس از تهیه 3 نمونه چای سبز و سیاه کشت داخل و وارداتی و آماده­سازی آن­ها به روش هضم اسیدی در آزمایشگاه، غلظت تجمع­یافته عناصر مورد مطالعه توسط دستگاه جذب اتمی در سه تکرار خوانده شد. پردازش آماری نتایج نیز توسط نرم­افزار SPSS انجام گردید. نتایج: بیشینه میانگین غلظت تجمع­یافته عناصر مورد بررسی بر حسب میکرو­گرم در کیلو­گرم برای آرسنیک برابر با 54/0±34/0 مربوط به نمونه­های چای سبز وارداتی، برای سرب و کادمیوم به­ترتیب برابر با 0/608±0/577 و 0/15±0/37 مربوط به نمونه­های چای سبز کشت داخل و برای کروم برابر با 0/114±0/165 مربوط به نمونه­های چای سیاه وارداتی می­باشد. همچنین نتایج نشان داد که شاخص مخاطره سلامت برای همه عناصر کوچک­تر از یک می­باشد و میانگین غلظت هیچ­کدام از عناصر در نمونه­های چای از رهنمودهای WHO و سازمان ملی استاندارد ایران بیش­تر نمی­باشد. نتیجه­ نهایی: مصرف چای اثر سوء بهداشتی بر سلامت مصرف­کنندگان ندارد. ولی با توجه به افزایش نرخ استفاده از نهاده­های کشاورزی، لجن فاضلاب، پساب تصفیه­خانه­ها و ... توسط کشاورزان، نسبت به پایش دوره­ای و منظم مواد غذایی از نظر غلظت باقی­مانده یا تجمع­یافته آلاینده­های شیمیایی به­منظور حفظ امنیت غذایی توصیه می­شود.fa_IR
dc.format.extent212
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی همدانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله پزشكي باليني ابن سيناfa_IR
dc.relation.ispartofAvicenna Journal of Clinical Medicineen_US
dc.subjectامنیت غذاییfa_IR
dc.subjectچایfa_IR
dc.subjectفلزات سنگینfa_IR
dc.subjectمخاطره بهداشتیfa_IR
dc.subjectسایر تخصص هاي بالينيfa_IR
dc.titleبررسی مخاطره سلامت مصرف چای عرضه‌شده در بازار مصرف شهر همدان ؛ مطالعه پتانسیل خطر آرسنیک، سرب، کادمیوم و کرومfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume23
dc.citation.issue1
dc.citation.spage65
dc.citation.epage74


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد