• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله پزشكي باليني ابن سينا
    • دوره 23, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله پزشكي باليني ابن سينا
    • دوره 23, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی مخاطره سلامت مصرف چای عرضه‌شده در بازار مصرف شهر همدان ؛ مطالعه پتانسیل خطر آرسنیک، سرب، کادمیوم و کروم

    (ندگان)پدیدآور
    عاقلان, نسترنسبحان اردکانی, سهیل
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    212.3کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه و هدف: چای یکی از متداول­ترین و پرمصرف­ترین نوشیدنی­ها در سراسر جهان است، ولی با توجه به احتمال وجود بعضی عناصر سمی در آن، این مطالعه با هدف تعیین مخاطره سلامت مصرف چای عرضه­شده در بازار مصرف شهر همدان بر اساس پتانسیل خطر عناصر آرسنیک، سرب، کادمیوم و کروم در سال 1394 انجام گرفت. روش­ کار: پس از تهیه 3 نمونه چای سبز و سیاه کشت داخل و وارداتی و آماده­سازی آن­ها به روش هضم اسیدی در آزمایشگاه، غلظت تجمع­یافته عناصر مورد مطالعه توسط دستگاه جذب اتمی در سه تکرار خوانده شد. پردازش آماری نتایج نیز توسط نرم­افزار SPSS انجام گردید. نتایج: بیشینه میانگین غلظت تجمع­یافته عناصر مورد بررسی بر حسب میکرو­گرم در کیلو­گرم برای آرسنیک برابر با 54/0±34/0 مربوط به نمونه­های چای سبز وارداتی، برای سرب و کادمیوم به­ترتیب برابر با 0/608±0/577 و 0/15±0/37 مربوط به نمونه­های چای سبز کشت داخل و برای کروم برابر با 0/114±0/165 مربوط به نمونه­های چای سیاه وارداتی می­باشد. همچنین نتایج نشان داد که شاخص مخاطره سلامت برای همه عناصر کوچک­تر از یک می­باشد و میانگین غلظت هیچ­کدام از عناصر در نمونه­های چای از رهنمودهای WHO و سازمان ملی استاندارد ایران بیش­تر نمی­باشد. نتیجه­ نهایی: مصرف چای اثر سوء بهداشتی بر سلامت مصرف­کنندگان ندارد. ولی با توجه به افزایش نرخ استفاده از نهاده­های کشاورزی، لجن فاضلاب، پساب تصفیه­خانه­ها و ... توسط کشاورزان، نسبت به پایش دوره­ای و منظم مواد غذایی از نظر غلظت باقی­مانده یا تجمع­یافته آلاینده­های شیمیایی به­منظور حفظ امنیت غذایی توصیه می­شود.
    کلید واژگان
    امنیت غذایی
    چای
    فلزات سنگین
    مخاطره بهداشتی
    سایر تخصص هاي باليني

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2016-06-01
    1395-03-12
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی همدان

    شاپا
    2588-722X
    2588-7238
    URI
    http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-862-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/498500

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب