نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorخاموردی, زهراfa_IR
dc.contributor.authorیارمحمدی, ابراهیمfa_IR
dc.contributor.authorکسرایی, شاهینfa_IR
dc.contributor.authorخزایی, مهساfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-22T00:25:39Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-12T00:25:39Z
dc.date.available1399-08-22T00:25:39Zfa_IR
dc.date.available2020-11-12T00:25:39Z
dc.date.issued2016-12-01en_US
dc.date.issued1395-09-11fa_IR
dc.identifier.citationخاموردی, زهرا, یارمحمدی, ابراهیم, کسرایی, شاهین, خزایی, مهسا. (1395). مقایسه آزمایشگاهی تاثیر نوشیدنی کوکاکولا بر ریز سختی سطحی دو نوع کامپوزیت با بیس سیلوران و متیل متاکریلات. مجله پزشكي باليني ابن سينا, 23(3), 207-213. doi: 10.21859/hums-230312fa_IR
dc.identifier.issn2588-722X
dc.identifier.issn2588-7238
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.21859/hums-230312
dc.identifier.urihttp://sjh.umsha.ac.ir/article-1-1272-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/498484
dc.description.abstractمقدمه: از ویژگی های یک ماده ترمیم مناسب داشتن خصوصیات مکانیکی قابل قبول، محافظت دندان در برابر پوسیدگی و کاربرد آسان درکلینیک می باشد. رژیم غذایی افراد می تواند بر روی خواص مواد ترمیمی در دهان تاثیر بگذارد. از آن جایی که یکی از خصوصیات مهم ترمیم های کامپوزیت خواص مکانیکی از جمله سختی آن می باشد، لذا این مطالعه با هدف مقایسه آزمایشگاهی تاثیر نوشیدنی کوکاکولا بر ریز سختی سطحی دو نوع کامپوزیت با بیس سیلوران و متیل متاکریلات انجام گرفت. روش کار: در این مطالعه آزمایشگاهی مداخله گرانه تعداد 30 نمونه از هر یک از کامپوزیت های با بیس سیلوران (Filtek p90, 3M Dental Products, USA) و بیس متیل متاکریلات (Filtek p60, 3M Dental Products, USA) با قطر mm5 و ارتفاع mm2 تهیه شد. نمونه ها به چهار گروه تقسم شدند: گروه 1:Filtek p90 بدون قرارگرفتن در کوکاکولا، گروه 2:Filtek p90 پس از قرارگرفتن در کوکاکولا، گروه 3:Filtek p60 بدون قرارگرفتن در کوکاکولا، گروه 4:Filtek p60 پس از قرارگرفتن در کوکاکولا. نمونه ها در نوشابه معمولی (کوکاکولا، خوشگوار. تهران، ایران) در دمای اتاق برای 7 روز با تناوب 3 بار در روز و برای 20 دقیقه در هر بار قرار گرفت و در بقیه ساعات شبانه روز در آب مقطر نگهداری شدند. سپس، ریزسختی کلیه نمونه ها با استفاده از دستگاه سختی سنجی ویکرز (Buehler, Lake Bluff, IL, USA) تحت نیروی 500 گرم و به مدت 15 ثانیه اندازه گیری شد. تحلیل داده ها با به کار گیری نرم افزار SPSS نسخه 18 و آزمون t مستقل انجام گرفت (05/0 = α). یافته ها: میانگین ریز سختی نمونه ها درگروه 1،65/2 ± 28/68، گروه 2، 61/6 ± 56/59، گروه 3، 38/2 ± 5/93، گروه 4، 47/5 ± 76/86 می باشد. نتایج مطالعه نشان داد سختی هر دو کامپوزیت Filtek p60 و Filtek p90 قبل و بعد از قرار گرفتن در کوکاکولا کاهش معنی داری داشتند (05/0 > P). نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد کوکاکولا سختی هردو کامپوزیت Filtek p60 و Filtek p90 را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد ولی این میزان کاهش برابر می‌باشد.fa_IR
dc.format.extent225
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی همدانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله پزشكي باليني ابن سيناfa_IR
dc.relation.ispartofAvicenna Journal of Clinical Medicineen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.21859/hums-230312
dc.subjectسختی سطحیfa_IR
dc.subjectکامپوزیت با بیس سیلورانfa_IR
dc.subjectکامپوزیت متیل متاکریلاتfa_IR
dc.subjectسایر تخصص هاي بالينيfa_IR
dc.titleمقایسه آزمایشگاهی تاثیر نوشیدنی کوکاکولا بر ریز سختی سطحی دو نوع کامپوزیت با بیس سیلوران و متیل متاکریلاتfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی همدانfa_IR
dc.citation.volume23
dc.citation.issue3
dc.citation.spage207
dc.citation.epage213


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد