• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله پزشكي باليني ابن سينا
    • دوره 23, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله پزشكي باليني ابن سينا
    • دوره 23, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مقایسه آزمایشگاهی تاثیر نوشیدنی کوکاکولا بر ریز سختی سطحی دو نوع کامپوزیت با بیس سیلوران و متیل متاکریلات

    (ندگان)پدیدآور
    خاموردی, زهرایارمحمدی, ابراهیمکسرایی, شاهینخزایی, مهسا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    225.3کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: از ویژگی های یک ماده ترمیم مناسب داشتن خصوصیات مکانیکی قابل قبول، محافظت دندان در برابر پوسیدگی و کاربرد آسان درکلینیک می باشد. رژیم غذایی افراد می تواند بر روی خواص مواد ترمیمی در دهان تاثیر بگذارد. از آن جایی که یکی از خصوصیات مهم ترمیم های کامپوزیت خواص مکانیکی از جمله سختی آن می باشد، لذا این مطالعه با هدف مقایسه آزمایشگاهی تاثیر نوشیدنی کوکاکولا بر ریز سختی سطحی دو نوع کامپوزیت با بیس سیلوران و متیل متاکریلات انجام گرفت. روش کار: در این مطالعه آزمایشگاهی مداخله گرانه تعداد 30 نمونه از هر یک از کامپوزیت های با بیس سیلوران (Filtek p90, 3M Dental Products, USA) و بیس متیل متاکریلات (Filtek p60, 3M Dental Products, USA) با قطر mm5 و ارتفاع mm2 تهیه شد. نمونه ها به چهار گروه تقسم شدند: گروه 1:Filtek p90 بدون قرارگرفتن در کوکاکولا، گروه 2:Filtek p90 پس از قرارگرفتن در کوکاکولا، گروه 3:Filtek p60 بدون قرارگرفتن در کوکاکولا، گروه 4:Filtek p60 پس از قرارگرفتن در کوکاکولا. نمونه ها در نوشابه معمولی (کوکاکولا، خوشگوار. تهران، ایران) در دمای اتاق برای 7 روز با تناوب 3 بار در روز و برای 20 دقیقه در هر بار قرار گرفت و در بقیه ساعات شبانه روز در آب مقطر نگهداری شدند. سپس، ریزسختی کلیه نمونه ها با استفاده از دستگاه سختی سنجی ویکرز (Buehler, Lake Bluff, IL, USA) تحت نیروی 500 گرم و به مدت 15 ثانیه اندازه گیری شد. تحلیل داده ها با به کار گیری نرم افزار SPSS نسخه 18 و آزمون t مستقل انجام گرفت (05/0 = α). یافته ها: میانگین ریز سختی نمونه ها درگروه 1،65/2 ± 28/68، گروه 2، 61/6 ± 56/59، گروه 3، 38/2 ± 5/93، گروه 4، 47/5 ± 76/86 می باشد. نتایج مطالعه نشان داد سختی هر دو کامپوزیت Filtek p60 و Filtek p90 قبل و بعد از قرار گرفتن در کوکاکولا کاهش معنی داری داشتند (05/0 > P). نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد کوکاکولا سختی هردو کامپوزیت Filtek p60 و Filtek p90 را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد ولی این میزان کاهش برابر می‌باشد.
    کلید واژگان
    سختی سطحی
    کامپوزیت با بیس سیلوران
    کامپوزیت متیل متاکریلات
    سایر تخصص هاي باليني

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2016-12-01
    1395-09-11
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی همدان
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه علوم پزشکی همدان

    شاپا
    2588-722X
    2588-7238
    URI
    https://dx.doi.org/10.21859/hums-230312
    http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-1272-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/498484

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب