نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorطالبان, فروغ اعظمfa_IR
dc.contributor.authorتقی زاده, محسنfa_IR
dc.contributor.authorولائی, ناصرfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-22T00:22:16Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-12T00:22:16Z
dc.date.available1399-08-22T00:22:16Zfa_IR
dc.date.available2020-11-12T00:22:16Z
dc.date.issued1996-09-01en_US
dc.date.issued1375-06-11fa_IR
dc.identifier.citationطالبان, فروغ اعظم, تقی زاده, محسن, ولائی, ناصر. (1375). بررسی اثر مصرف چغندر قند بر میزان لیپیدهای سرم بیماران هیپرکلسترولمیک. مجله پزشكي باليني ابن سينا, 3(2), 0-0.fa_IR
dc.identifier.issn2588-722X
dc.identifier.issn2588-7238
dc.identifier.urihttp://sjh.umsha.ac.ir/article-1-1084-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/498134
dc.description.abstractاین پژوهش به منظور بررسی اثر مصرف فیبر چغندر قند بر میزان لیپیدهای سرم 18 مرد و 11 زن مبتلا به هیپرکلسترولمی با میانگین سنی 7/5± 2/50 سال انجام گرفت. این افراد به بیماری دیگری (بویژه دیابت) مبتلا نبودند. روش تحقیق تجربی متقاطع (Cross over) بود که طی 10 هفته و در سه مرحله اجرا گردید.          در مرحله اول 13 بیمار روزانه 20 گرم فیبر چغندر قند همراه با 80 گرم آرد گندم به صورت نان به مدت چهار هفته دریافت نمودند. در همین مدت 16 بیمار دیگر روزانه 100 گرم آرد گندم به صورت نان مصرف می کردند. در مرحله دوم (مرحله استراحت) همگی بیماران دو هفته از رژیم غذایی پیش از بررسی پیروی نمودند. در مرحله سوم جای دو گروه تعویض گردید و به بیمارانی که در مرحله نخست نان گندم مصرف کرده بودند نان حاوی الیاف چغندرقند و به گروه دیگر نان گندم به مدت چهار هفته داده شد. میزان کلسترول تام ، تری گلیسرید ، کلسترول HDL- و کسترول -LDL بیماران پیش از بررسی و سپس هر دو هفته یک بار  تا پایان پژوهش اندازه گیری شد. یافته های بدست آمده براساس آزمون T-test و Paired T-Test محاسبه و مقایسه گردید.          طی این مطالعه میزان کلسترول تام سرم پس از دو و چهار هفته مصرف فیبر چغندرقند به ترتیب 8% (01/0P<) و 5/12% (005/0P<) و سطح کلسترول LDL بترتیب 4/9% (05/0P<) و 7/15% (005/0P<) کاهش یافت .تأثیر فیبر چغندرقند بر کاهش نسبت کلسترول تام به کلسترول HDL پس از دو هفته 6/10% (05/0P<) و در پایان هفته چهارم 17% (005/0P<)بود. تأثیر مصرف الیاف چغندر قند بر مقدار کلسترول HDL و تری گلسیرید سرم در این بررسی اندک است. همچنین تغییرات فراسنج های یاد شده تحت تأثیر نان گندم نیز ناچیز می باشد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی همدانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله پزشكي باليني ابن سيناfa_IR
dc.relation.ispartofAvicenna Journal of Clinical Medicineen_US
dc.subjectافزایش کلسترول خون / فیبر چغندرقند/ لیپیدها – خونfa_IR
dc.subjectسایر تخصص هاي بالينيfa_IR
dc.titleبررسی اثر مصرف چغندر قند بر میزان لیپیدهای سرم بیماران هیپرکلسترولمیکfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume3
dc.citation.issue2
dc.citation.spage0
dc.citation.epage0


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد