بررسی اثر مصرف چغندر قند بر میزان لیپیدهای سرم بیماران هیپرکلسترولمیک
(ندگان)پدیدآور
طالبان, فروغ اعظمتقی زاده, محسنولائی, ناصر
نوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
این پژوهش به منظور بررسی اثر مصرف فیبر چغندر قند بر میزان لیپیدهای سرم 18 مرد و 11 زن مبتلا به هیپرکلسترولمی با میانگین سنی 7/5± 2/50 سال انجام گرفت. این افراد به بیماری دیگری (بویژه دیابت) مبتلا نبودند. روش تحقیق تجربی متقاطع (Cross over) بود که طی 10 هفته و در سه مرحله اجرا گردید.
در مرحله اول 13 بیمار روزانه 20 گرم فیبر چغندر قند همراه با 80 گرم آرد گندم به صورت نان به مدت چهار هفته دریافت نمودند. در همین مدت 16 بیمار دیگر روزانه 100 گرم آرد گندم به صورت نان مصرف می کردند. در مرحله دوم (مرحله استراحت) همگی بیماران دو هفته از رژیم غذایی پیش از بررسی پیروی نمودند. در مرحله سوم جای دو گروه تعویض گردید و به بیمارانی که در مرحله نخست نان گندم مصرف کرده بودند نان حاوی الیاف چغندرقند و به گروه دیگر نان گندم به مدت چهار هفته داده شد. میزان کلسترول تام ، تری گلیسرید ، کلسترول HDL- و کسترول -LDL بیماران پیش از بررسی و سپس هر دو هفته یک بار تا پایان پژوهش اندازه گیری شد. یافته های بدست آمده براساس آزمون T-test و Paired T-Test محاسبه و مقایسه گردید.
طی این مطالعه میزان کلسترول تام سرم پس از دو و چهار هفته مصرف فیبر چغندرقند به ترتیب 8% (01/0P
کلید واژگان
افزایش کلسترول خون / فیبر چغندرقند/ لیپیدها – خونسایر تخصص هاي باليني
شماره نشریه
2تاریخ نشر
1996-09-011375-06-11
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی همدانشاپا
2588-722X2588-7238



