نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorقاسمی فرد, نگارfa_IR
dc.contributor.authorفلاحی, ابراهیمfa_IR
dc.contributor.authorبرک, فرزانهfa_IR
dc.contributor.authorصانعی, پروانهfa_IR
dc.contributor.authorحسن زاده کشتلی, عمارfa_IR
dc.contributor.authorیزدان نیک, احمدرضاfa_IR
dc.contributor.authorاسماعیل زاده, احمدfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-22T00:21:41Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-12T00:21:41Z
dc.date.available1399-08-22T00:21:41Zfa_IR
dc.date.available2020-11-12T00:21:41Z
dc.date.issued2014-09-01en_US
dc.date.issued1393-06-10fa_IR
dc.identifier.citationقاسمی فرد, نگار, فلاحی, ابراهیم, برک, فرزانه, صانعی, پروانه, حسن زاده کشتلی, عمار, یزدان نیک, احمدرضا, اسماعیل زاده, احمد. (1393). ارتباط امتیاز رژیم غذایی کاهنده فشار خون با سندرم متابولیک در زنان. مجله پزشكي باليني ابن سينا, 21(2), 112-121.fa_IR
dc.identifier.issn2588-722X
dc.identifier.issn2588-7238
dc.identifier.urihttp://sjh.umsha.ac.ir/article-1-90-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/498068
dc.description.abstractمقدمه و هدف: مطالعات اپیدمیولوژیک محدودی به بررسی ارتباط بین پیروی از رژیم غذایی کاهنده فشار خون (Dietary Approaches to Stop Hypertension DASH) و سندرم متابولیک در جمعیت ایرانی پرداخته اند. هدف از مطالعه حاضر تعیین ارتباط پیروی از الگوی غذایی DASH و میزان شیوع سندرم متابولیک و اجزای متشکله آن در جامعه پرستاران زن بیمارستان های شهر اصفهان می باشد. روش کار: در این مطالعه مقطعی، 420 نفر از پرستاران زن اصفهانی بالای 30 سال به روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای و به صورت تصادفی انتخاب شدند. دریافت های غذایی افراد با استفاده از پرسش نامه بسامد خوراک اعتبار سنجی شده، ارزیابی و شاخص های تن سنجی اندازه گیری شد. نمونه خون افراد برای اندازه گیری متغیرهای متابولیکی جمع آوری و فشار خون آنان اندازه گیری گردید. دیگر اطلاعات از طریق پرسشنامه جمع آوری شد. سندرم متابولیک بر طبق معیارهای ATPIII و الگوی غذایی DASH به عنوان الگویی که بر مصرف بیشتر سبزیجات، میوه جات، غلات کامل، گوشت لخم و لبنیات کم چرب تأکید دارد، امتیازبندی شد. داده ها ی بدست آمده با استفاده از نرم افزار آماری SPSS 18 و آزمونهای ,one-way ANOVA Chi-square و ANCOVA تجزیه و تحلیل شدند. نتایج: افرادی که در بالاترین سهم امتیاز رژیم غذایی DASH قرار داشتند پس از تعدیل اثر عوامل مخدوشگر، 81% کمتر از کسانی که در پایین ترین سهم قرار داشتند شانس ابتلا به سندرم متابولیک را دارا بودند (OR:0.19 95% CI: 0.07-0.96) همچنین افرادی که در بالاترین سهم امتیاز رژیم غذایی DASH قرار گرفتند نسبت به آنهایی که در پایین ترین سهم بودند به ترتیب 62 ، 72 ، 78 و 86 درصد شانس کمتری برای ابتلا به دور کمر بالا، هایپرتری گلیسریدمی، سطح پایین HDL-C و پرفشاری خون داشتند. نتیجه نهایی: یافته های مطالعه حاضر نشان داد که پیروی از الگوی غذایی DASH خطر ابتلا به سندرم متابولیک و اجزای آن به جز هایپرگلایسمی را کاهش می دهد.fa_IR
dc.format.extent218
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی همدانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله پزشكي باليني ابن سيناfa_IR
dc.relation.ispartofAvicenna Journal of Clinical Medicineen_US
dc.subjectپرستارانfa_IR
dc.subjectپرفشاری خونfa_IR
dc.subjectرژیم غذاییfa_IR
dc.subjectسندرم متابولیکfa_IR
dc.subjectسایر تخصص هاي بالينيfa_IR
dc.titleارتباط امتیاز رژیم غذایی کاهنده فشار خون با سندرم متابولیک در زنانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume21
dc.citation.issue2
dc.citation.spage112
dc.citation.epage121


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد