• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله پزشكي باليني ابن سينا
    • دوره 21, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله پزشكي باليني ابن سينا
    • دوره 21, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ارتباط امتیاز رژیم غذایی کاهنده فشار خون با سندرم متابولیک در زنان

    (ندگان)پدیدآور
    قاسمی فرد, نگارفلاحی, ابراهیمبرک, فرزانهصانعی, پروانهحسن زاده کشتلی, عماریزدان نیک, احمدرضااسماعیل زاده, احمد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    218.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه و هدف: مطالعات اپیدمیولوژیک محدودی به بررسی ارتباط بین پیروی از رژیم غذایی کاهنده فشار خون (Dietary Approaches to Stop Hypertension DASH) و سندرم متابولیک در جمعیت ایرانی پرداخته اند. هدف از مطالعه حاضر تعیین ارتباط پیروی از الگوی غذایی DASH و میزان شیوع سندرم متابولیک و اجزای متشکله آن در جامعه پرستاران زن بیمارستان های شهر اصفهان می باشد. روش کار: در این مطالعه مقطعی، 420 نفر از پرستاران زن اصفهانی بالای 30 سال به روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای و به صورت تصادفی انتخاب شدند. دریافت های غذایی افراد با استفاده از پرسش نامه بسامد خوراک اعتبار سنجی شده، ارزیابی و شاخص های تن سنجی اندازه گیری شد. نمونه خون افراد برای اندازه گیری متغیرهای متابولیکی جمع آوری و فشار خون آنان اندازه گیری گردید. دیگر اطلاعات از طریق پرسشنامه جمع آوری شد. سندرم متابولیک بر طبق معیارهای ATPIII و الگوی غذایی DASH به عنوان الگویی که بر مصرف بیشتر سبزیجات، میوه جات، غلات کامل، گوشت لخم و لبنیات کم چرب تأکید دارد، امتیازبندی شد. داده ها ی بدست آمده با استفاده از نرم افزار آماری SPSS 18 و آزمونهای ,one-way ANOVA Chi-square و ANCOVA تجزیه و تحلیل شدند. نتایج: افرادی که در بالاترین سهم امتیاز رژیم غذایی DASH قرار داشتند پس از تعدیل اثر عوامل مخدوشگر، 81% کمتر از کسانی که در پایین ترین سهم قرار داشتند شانس ابتلا به سندرم متابولیک را دارا بودند (OR:0.19 95% CI: 0.07-0.96) همچنین افرادی که در بالاترین سهم امتیاز رژیم غذایی DASH قرار گرفتند نسبت به آنهایی که در پایین ترین سهم بودند به ترتیب 62 ، 72 ، 78 و 86 درصد شانس کمتری برای ابتلا به دور کمر بالا، هایپرتری گلیسریدمی، سطح پایین HDL-C و پرفشاری خون داشتند. نتیجه نهایی: یافته های مطالعه حاضر نشان داد که پیروی از الگوی غذایی DASH خطر ابتلا به سندرم متابولیک و اجزای آن به جز هایپرگلایسمی را کاهش می دهد.
    کلید واژگان
    پرستاران
    پرفشاری خون
    رژیم غذایی
    سندرم متابولیک
    سایر تخصص هاي باليني

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2014-09-01
    1393-06-10
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی همدان

    شاپا
    2588-722X
    2588-7238
    URI
    http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-90-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/498068

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب