نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorنقی‌ئی, محمدرضاfa_IR
dc.contributor.authorابراهیم پور, یوسفfa_IR
dc.contributor.authorدرویشی, پیمانfa_IR
dc.contributor.authorترکمان, گیتیfa_IR
dc.contributor.authorمفید, محمودfa_IR
dc.contributor.authorهدایتی, مهدیfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T23:23:22Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T23:23:22Z
dc.date.available1399-08-21T23:23:22Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T23:23:22Z
dc.date.issued2014-01-01en_US
dc.date.issued1392-10-11fa_IR
dc.identifier.citationنقی‌ئی, محمدرضا, ابراهیم پور, یوسف, درویشی, پیمان, ترکمان, گیتی, مفید, محمود, هدایتی, مهدی. (1392). تاثیر مصرف اسیدهای چرب، مواد مغذی و انجام فعالیت جسمانی منظم بر خواص مکانیکی استخوان در موش صحرایی. فصلنامه علوم پزشکی, 23(4), 230-239.fa_IR
dc.identifier.issn1023-5922
dc.identifier.issn2008-3386
dc.identifier.urihttp://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-727-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/493566
dc.description.abstractسابقه و هدف: هدف این مطالعه بررسی مقایسه‌ای تاثیر مصرف اسیدهای چرب ، مواد مغذی انتخابی (کلسیم ، ویتامینD و بورون) و انجام فعالیت جسمانی منظم بر خواص مکانیکی استخوان در موش صحرایی بود. روش بررسی: 56 سر موش صحرایی نر در گروه کنترل با رژیم غذایی نرمال؛ گروه 2 مشابه گروه کنترل با فعالیت جسمانی؛ گروه 3 مشابه گروه 2 با کلسیم، ویتامین D و بورون؛ گروه 4 مشابه گروه 3 با روغن کلزا؛ گروه 5 مشابه گروه 3 با روغن آفتابگردان؛ گروه 6 مشابه گروه 3 با روغن آفتابگردان-کلزا؛ گروه 7 مشابه گروه 3 با روغن نارگیل به مدت 8 هفته مورد مطالعه قرار گرفتند. نمونه‌های پلاسما آنالیز و خواص مکانیکی استخوان‌های فمور‌، تیبیا و مهره کمری تعیین شد. از آنالیز واریانس یک طرفه برای تحلیل داده‌ها استفاده شد. یافته‌ها: مقایسه نتایج گروه های روغنی(گروه 4 تا 7) با گروه کنترل نشان داد که تفاوت معنی‌دار در غلظت استرادیول گروه 7 نسبت به سایر گروه‌ها وجود دارد. افزایش 16درصدی غلظتVit D در گروه‌های 4‌ و5 و افزایش 14درصدی در غلظت تستوسترون گروه‌های 4 و 7 و تستوسترون آزاد در گروه 7 مشاهده ‌شد. تفاوت معنی‌دار در سفتی و حداکثر استحکام استخوان فمور درگروه 7 و حداکثر استحکام استخوان مهره کمری در گروه‌های کنترل، 4، 5 و نزدیک به سطح معنی‌داری با گروه 6 نسبت به گروه 7 به دست آمد. نتیجه‌گیری: اثرات مثبت روغن نارگیل بر بعضی از متغیرهای مورد مطالعه می‌تواند این روغن را نسبت به سایر روغن‌های اشباع متمایز کند که بررسی آثار مفید بیشتر آن توصیه می‌گردد.fa_IR
dc.format.extent242
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofفصلنامه علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofMEDICAL SCIENCES JOURNALen_US
dc.subjectاسیدهای چربfa_IR
dc.subjectکلسیمfa_IR
dc.subjectبورونfa_IR
dc.subjectویتامین Dfa_IR
dc.subjectخواص مکانیکی استخوانfa_IR
dc.subjectموش صحراییfa_IR
dc.subjectفيزيولوژيfa_IR
dc.titleتاثیر مصرف اسیدهای چرب، مواد مغذی و انجام فعالیت جسمانی منظم بر خواص مکانیکی استخوان در موش صحراییfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتجربيfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات فیزیولوژی ورزشی و گروه تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا.... (عج)fa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا.... (عج)fa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا.... (عج)fa_IR
dc.contributor.departmentگروه فیزیوتراپی، دانشکده پزشکی، دانشگاه تربیت مدرسfa_IR
dc.contributor.departmentگروه آناتومی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا.... (عج)fa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات سلولی مولکولی غدد، پژوهشکده علوم غدد درون ریز، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.citation.volume23
dc.citation.issue4
dc.citation.spage230
dc.citation.epage239


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد