• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه علوم پزشکی
    • دوره 23, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه علوم پزشکی
    • دوره 23, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر مصرف اسیدهای چرب، مواد مغذی و انجام فعالیت جسمانی منظم بر خواص مکانیکی استخوان در موش صحرایی

    (ندگان)پدیدآور
    نقی‌ئی, محمدرضاابراهیم پور, یوسفدرویشی, پیمانترکمان, گیتیمفید, محمودهدایتی, مهدی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    242.3کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    تجربي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    سابقه و هدف: هدف این مطالعه بررسی مقایسه‌ای تاثیر مصرف اسیدهای چرب ، مواد مغذی انتخابی (کلسیم ، ویتامینD و بورون) و انجام فعالیت جسمانی منظم بر خواص مکانیکی استخوان در موش صحرایی بود. روش بررسی: 56 سر موش صحرایی نر در گروه کنترل با رژیم غذایی نرمال؛ گروه 2 مشابه گروه کنترل با فعالیت جسمانی؛ گروه 3 مشابه گروه 2 با کلسیم، ویتامین D و بورون؛ گروه 4 مشابه گروه 3 با روغن کلزا؛ گروه 5 مشابه گروه 3 با روغن آفتابگردان؛ گروه 6 مشابه گروه 3 با روغن آفتابگردان-کلزا؛ گروه 7 مشابه گروه 3 با روغن نارگیل به مدت 8 هفته مورد مطالعه قرار گرفتند. نمونه‌های پلاسما آنالیز و خواص مکانیکی استخوان‌های فمور‌، تیبیا و مهره کمری تعیین شد. از آنالیز واریانس یک طرفه برای تحلیل داده‌ها استفاده شد. یافته‌ها: مقایسه نتایج گروه های روغنی(گروه 4 تا 7) با گروه کنترل نشان داد که تفاوت معنی‌دار در غلظت استرادیول گروه 7 نسبت به سایر گروه‌ها وجود دارد. افزایش 16درصدی غلظتVit D در گروه‌های 4‌ و5 و افزایش 14درصدی در غلظت تستوسترون گروه‌های 4 و 7 و تستوسترون آزاد در گروه 7 مشاهده ‌شد. تفاوت معنی‌دار در سفتی و حداکثر استحکام استخوان فمور درگروه 7 و حداکثر استحکام استخوان مهره کمری در گروه‌های کنترل، 4، 5 و نزدیک به سطح معنی‌داری با گروه 6 نسبت به گروه 7 به دست آمد. نتیجه‌گیری: اثرات مثبت روغن نارگیل بر بعضی از متغیرهای مورد مطالعه می‌تواند این روغن را نسبت به سایر روغن‌های اشباع متمایز کند که بررسی آثار مفید بیشتر آن توصیه می‌گردد.
    کلید واژگان
    اسیدهای چرب
    کلسیم
    بورون
    ویتامین D
    خواص مکانیکی استخوان
    موش صحرایی
    فيزيولوژي

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2014-01-01
    1392-10-11
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران
    سازمان پدید آورنده
    مرکز تحقیقات فیزیولوژی ورزشی و گروه تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا.... (عج)
    کارشناس ارشد، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا.... (عج)
    کارشناس ارشد، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا.... (عج)
    گروه فیزیوتراپی، دانشکده پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس
    گروه آناتومی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا.... (عج)
    مرکز تحقیقات سلولی مولکولی غدد، پژوهشکده علوم غدد درون ریز، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

    شاپا
    1023-5922
    2008-3386
    URI
    http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-727-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/493566

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب