نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorانتظاری, ملیحهfa_IR
dc.contributor.authorمجد, احمدfa_IR
dc.contributor.authorفلاحیان, فتح الهfa_IR
dc.contributor.authorمهرابیان, صدیقهfa_IR
dc.contributor.authorهاشمی, مهردادfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T23:23:07Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T23:23:07Z
dc.date.available1399-08-21T23:23:07Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T23:23:07Z
dc.date.issued2008-07-01en_US
dc.date.issued1387-04-11fa_IR
dc.identifier.citationانتظاری, ملیحه, مجد, احمد, فلاحیان, فتح اله, مهرابیان, صدیقه, هاشمی, مهرداد. (1387). بررسی خواص ضدجهشی و ضدسرطانی لیموشیرین Citrus Limon. فصلنامه علوم پزشکی, 18(2), 91-96.fa_IR
dc.identifier.issn1023-5922
dc.identifier.issn2008-3386
dc.identifier.urihttp://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-141-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/493545
dc.description.abstractسابقه و هدف: در حال حاضر سرطان یکی از عوامل مرگ و میر در جهان می باشد. بسیاری از مواد شیمیایی جهش زا باعث مرگ میلیون ها بیمار سرطانی هستند. امروزه دانشمندان در حال بررسی و پیدا کردن مواد غذایی طبیعی هستند که بتوانند از بروز سرطان پیشگیری کنند. در این تحقیق، خواص ضدجهشی و ضدسرطانی آب میوه لیمو شیرین مورد بررسی قرار گرفت.روش بررسی: در این تحقیق تجربی، سلول های سرطانی آستروسیتومای انسانی در محیط DMEM (Gibco) بعلاوه 10% سرم جنین گاوی- L ،(FBS: Fetal Bovine Serum)گلوتامین، پنی سیلین و استروپتومایسین در دمای 37 درجه به مدت 2 روز کشت و سپس با آب میوه لیمو شیرین تیمار شدند و توان زیستی سلول ها با روش MTT ارزیابی شد. .همچنین خواص ضدجهشی و ضدسرطانی آب میوه لیمو شیرین بر حسب روش استاندارد سنجش جهش برگشتی (آزمون ایمز) مورد بررسی قرار گرفت. برای انجام آزمون ایمز، از سوش سالمونلا تیفی موریوم TA100 استفاده شد که جهشی در اپران هیستیدین خود دارد و جهت رشد نیازمند به منبع هیستیدین خارجی می باشد. سوش مذکور در مقابل مواد سرطان زا (آزید سدیم) ایجاد کلنی برگشتی می کند.یافته ها: در روشMTT، سلولهای سرطانی آستروسیتومای انسان مرگ سلولی معنی داری را نسبت به گروه های کنترل نشان دادند .(p<0.01) در آزمون ایمز، آب میوه از موتاسیون برگشتی جلوگیری نمود و درصد بازدارندگی در سنجش ضدجهشی لیمو شیرین نیمه رسیده %?/?? و لیمو شیرین رسیده ?/??% و این میزان در سنجش ضدسرطان زایی در لیمو شیرین نیمه رسیده ?/??% و لیمو شیرین رسیده 50% بود.نتیجه گیری: در این بررسی برای اولین بار خواص ضدجهشی و ضدسرطانی آب میوه لیمو شیرین مشخص گردید و این اثر در لیمو شیرین نیمه رسیده بیشتر از اثر لیمو شیرین رسیده بود.fa_IR
dc.format.extent201
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofفصلنامه علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofMEDICAL SCIENCES JOURNALen_US
dc.subjectضدجهشیfa_IR
dc.subjectضدسرطانیfa_IR
dc.subjectلیمو شیرینfa_IR
dc.subjectسلول های سرطانی آستروسیتومای انسانfa_IR
dc.subjectآزمون ایمزfa_IR
dc.subjectاپيدميولوژيfa_IR
dc.titleبررسی خواص ضدجهشی و ضدسرطانی لیموشیرین Citrus Limonfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.citation.volume18
dc.citation.issue2
dc.citation.spage91
dc.citation.epage96


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد