بررسی خواص ضدجهشی و ضدسرطانی لیموشیرین Citrus Limon
(ندگان)پدیدآور
انتظاری, ملیحهمجد, احمدفلاحیان, فتح الهمهرابیان, صدیقههاشمی, مهردادنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه و هدف: در حال حاضر سرطان یکی از عوامل مرگ و میر در جهان می باشد. بسیاری از مواد شیمیایی جهش زا باعث مرگ میلیون ها بیمار سرطانی هستند. امروزه دانشمندان در حال بررسی و پیدا کردن مواد غذایی طبیعی هستند که بتوانند از بروز سرطان پیشگیری کنند. در این تحقیق، خواص ضدجهشی و ضدسرطانی آب میوه لیمو شیرین مورد بررسی قرار گرفت.روش بررسی: در این تحقیق تجربی، سلول های سرطانی آستروسیتومای انسانی در محیط DMEM (Gibco) بعلاوه 10% سرم جنین گاوی- L ،(FBS: Fetal Bovine Serum)گلوتامین، پنی سیلین و استروپتومایسین در دمای 37 درجه به مدت 2 روز کشت و سپس با آب میوه لیمو شیرین تیمار شدند و توان زیستی سلول ها با روش MTT ارزیابی شد. .همچنین خواص ضدجهشی و ضدسرطانی آب میوه لیمو شیرین بر حسب روش استاندارد سنجش جهش برگشتی (آزمون ایمز) مورد بررسی قرار گرفت. برای انجام آزمون ایمز، از سوش سالمونلا تیفی موریوم TA100 استفاده شد که جهشی در اپران هیستیدین خود دارد و جهت رشد نیازمند به منبع هیستیدین خارجی می باشد. سوش مذکور در مقابل مواد سرطان زا (آزید سدیم) ایجاد کلنی برگشتی می کند.یافته ها: در روشMTT، سلولهای سرطانی آستروسیتومای انسان مرگ سلولی معنی داری را نسبت به گروه های کنترل نشان دادند .(p
کلید واژگان
ضدجهشیضدسرطانی
لیمو شیرین
سلول های سرطانی آستروسیتومای انسان
آزمون ایمز
اپيدميولوژي
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2008-07-011387-04-11
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهرانشاپا
1023-59222008-3386




