نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorشهریور, طهمورثfa_IR
dc.contributor.authorمختاری, مختارfa_IR
dc.contributor.authorعلیپور, ولیfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T23:22:25Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T23:22:25Z
dc.date.available1399-08-21T23:22:25Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T23:22:25Z
dc.date.issued2018-09-01en_US
dc.date.issued1397-06-10fa_IR
dc.identifier.citationشهریور, طهمورث, مختاری, مختار, علیپور, ولی. (1397). تاثیر عصاره آبی زنجبیل (Zingiber officinale) بر پروفایل لیپیدی در موش صحرایی نر به دنبال القای ا سترپتوزوتوسین. فصلنامه علوم پزشکی, 28(3), 230-238. doi: 10.29252/iau.28.3.230fa_IR
dc.identifier.issn1023-5922
dc.identifier.issn2008-3386
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.29252/iau.28.3.230
dc.identifier.urihttp://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-1445-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/493473
dc.description.abstractسابقه و هدف: دیابت اختلالات سیستمیک را از طریق تغییر در سطوح لیپید پلاسما و افزایش بیماری های قلبی القاء می­کند. در این تحقیق، تاثیر عصاره آبی زنجبیل (Zingiber Officinale) بر میزان تغییرات لیپیدی در موش صحرایی نر به دنبال القای استرپتوزوتوسین بررسی شد. روش بررسی: در این مطالعه تجربی، از 42 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار  استفاده شد که به 6 گروه هفت تایی در قالب گروه­های کنترل، شاهد دیابتی و تجربی تقسیم شدند. گروه کنترل هیچ تیمار دارویی دریافت نکرد. در گروه شاهد دیابتی، mg/kg70  استرپتوزوتوسین یک بار به صورت درون صفاقی تجویز شد. در گروه تجربی  1 و 2، حیوانات به ترتیب mg/kg  250 و mg/kg  500 عصاره آبی زنجبیل دریافت کردند. در گروه تجربی 3 و 4، ابتدا mg/kg70 استرپتوزوتوسین و سپس mg/kg  250 و mg/kg500 عصاره تجویز شد. سپس، نمونه­های خونی تهیه و سطوح سرمی تری گلیسرید (TG)، کلسترول تام (TC)، کلسترول LDL و کلسترول HDL اندازه گیری شدند. یافته­ها: غلظت سرمی تری گلیسرید و کلسترول LDL در گروه شاهد دیابتی نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری را نشان داد (05/0>p). برعکس، سطوح سرمی تری گلیسرید  و کلسترول LDL در گروه تجربی 1 نسبت به گروه کنترل کاهش معنی­داری داشت. تری گلیسرید در گروه تجربی 2 نسبت به گروه کنترل افزایش معنی­داری را نشان داد.. همچنین کلسترول HDL به طور معنی داری در این گروه افزایش یافت. سطوح سرمی تری گلیسرید و کلسترول LDL در گروه­های تجربی 3و 4 در مقایسه با گروه دریافت کننده استرپتوزوتوسین کاهش معنی داری  را نشان دادند. در حالی که  غلظت کلسترول HDL  در گروه تجربی 4 به طور معنی داری افزایش داشت (05/0>p). نتیجه­گیری: خصوصیات آنتی اکسیدانتی  عصاره آبی زنجبیل سمیت استرپتوزوتوسین را کاهش می­دهد و منجر به بهبود پروفایل لیپیدی سرم در بیماران دیابتی می­شود. واژگان کلیدی: زنجبیل، استرپتوزوتوسین، LDL، HDL، تری گلیسرید، کلسترول تام، رت.fa_IR
dc.format.extent279
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofفصلنامه علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofMEDICAL SCIENCES JOURNALen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.29252/iau.28.3.230
dc.subjectزنجبیلfa_IR
dc.subjectاسترپتوزوتوسینfa_IR
dc.subjectLDLfa_IR
dc.subjectHDLfa_IR
dc.subjectتری گلیسریدfa_IR
dc.subjectکلسترول تامfa_IR
dc.subjectفيزيولوژيfa_IR
dc.titleتاثیر عصاره آبی زنجبیل (Zingiber officinale) بر پروفایل لیپیدی در موش صحرایی نر به دنبال القای ا سترپتوزوتوسینfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتجربيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکترای فیزیولوژی جانوری، گروه زیست شناسی، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentفیزیولوژی، گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون، کازرون، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentبهداشت محیط، دانشکده بهداشت، هرمزگان، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی هرمزگان، ایرانfa_IR
dc.citation.volume28
dc.citation.issue3
dc.citation.spage230
dc.citation.epage238


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد